ANNONS

Ödmjukhet och vänlighet, det behöver inte vara svårare än så…

/

Godmorgon höll jag på att skriva, men det var ett tag sen. Det är lördag och det är helg. Känns som en enda lång sovmorgon. Underbart att inte behöva gå upp och ha några direkta måsten. Men nu har vi både hunnit med frukost, lunch och middag.

Igår var huset fullt med kärlek. Oliver och hans söta flickvän Tuva kom förbi på kvällen och tittade på fångarna på fortet ihop med oss. Till barnens stora förtjusning så hade de köpt med sig smågodis. Sen har William sin flickvän Emilia sovandes här i helgen med så vi blev ett härlig gäng.

Det är verkligen en ynnest att ha en så stor familj, få följa alla barnen när de växer upp och kunna ha kvällar som den igår när nästan alla var hemma. Vi pratar, skrattar och umgås. Vi spelar lite sällskapsspel och kanske äter något gott. Vi är tillsammans.

Oliver har sedan han tog studenten jobbat. Han är så grym som direkt  kommit in i arbetslivet så bra. Väldigt glad över att han fått jobb så snabbt också, för det är minsann ingen självklarhet idag. Jag har pushat honom till att han ska fortsätta plugga, han har bra betyg och skulle kunna få en riktigt bra fortsatt utbildning. Samtidigt så förstår jag att han vill ta en paus från skolan och tjäna lite pengar.

När jag ser Oliver idag så ser jag så mycket av mig själv i honom. Men samtidigt så är han så otroligt lik sin pappa i väldigt mycket. Sättet han rör sig på, när han pratar och skrattar. En kopia!

Men jag ser också en vuxen man som blivit en ödmjuk och fin person. Som nu tar sina egna beslut i livet och han gör mig så stolt 💗

Processed with VSCO with dog1 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Apropå ödmjukhet. Jag försöker lära alla mina barn att man kommer långt genom vänlighet och ödmjukhet. En del saker i livet är liksom så självklara för mig. Det har kanske med uppfostran att göra, eller rättare sagt det har med uppfostran att göra. Man vräker inte ur sig vad som helst, och man väljer noga sina ord innan man måste säga något.

I mitt tidigare inlägg så skrev jag att ”jag är den jag är”. Direkt så tar någon sig rätten att kommentera det, och när den där någon tar upp det så tar gärna nästa vid det. Tråkigt att du inte kan vara du, retuscherade bilder!  Trollen triggar varandra och sen är allt igång. Diskussioner huruvida jag ser ut eller inte ser ut. Jag svarade att jag inte alls redigerat bilderna utan att jag tagit bilderna med min mobil och att jag använde ett filter. Tänk att samtalsämnen om utseende och ytlighet fortfarande är något som irriterar så mycket. Och tänk att man måste förminska och påpeka saker på ett rent och skärt oförskämt sätt. Man behöver naturligtvis inte hålla med eller tycka likadant som någon annan men för fasen tänk på hur du uttrycker dina åsikter! Det är vanligt sunt bondförnuft.

Min dotter på 12 år läste kommentarerna och hennes reaktion var storartad utan att på något sätt vara överlägsen. Mamma, ibland undrar jag om de där människorna som skriver sånt där inte haft det riktigt bra i sitt liv? Om de mår väldigt dåligt inombords? Jag tycker synd om dom i alla fall. Och mamma jag hoppas inte du tar åt dig!

Bara hennes tankesätt får mig så otroligt glad. Hon ser trots allt igenom de elaka orden och undrar av vänlighet och ödmjukhet om det kan bero på ohälsa. Om ett visst beteende kan vara grundat av något som gör ont inombords. Hon vet att det är fel och att man inte uttrycker sig elakt, och även om flera personer gjort det i detta fall så väljer hon ändå att tänka på personen bakom elakheterna. och tycka synd om dom.

Är inte det storartat så vet i sjutton! Jag känner att jag vunnit redan där, älskade unge!

Processed with VSCO with dog1 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Jag är fortfarande den jag är. Oavsett om jag väljer att piffa till mig eller gå i pyjamas varje dag. Oavsett om jag är underviktig eller överviktigt. Oavsett om jag använder ett fotofilter på Instagram eller inte. Oavsett om jag har en leverfläck på näsan och tusen fräknar. Och även om jag har tusen pigmentfläckar! Man får vara precis hur sjutton man vill utan att någon ska behöva ifrågasätta det. Och jag kommer alltid lära mina barn det. Och jag kommer också alltid fortsätta att lära dom att man kommer långt med vänlighet och ödmjukhet.

Kvinnor är så duktiga på att klanka ner på andra kvinnor, inte en enda kommentar var från en man!? Men rent generellt så är nog skillnaden på män och kvinnor att en man säger det rakt ut om det är något. En kvinna gömmer sig gärna bakom skitsnack och andra vänninor. Och ja så är det! Det skulle jag lätt kunna skriva en bok om, eller snarare en trilogi 😂 Usch vad hemskt egentligen.

Processed with VSCO with dog1 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Nu har pappan i huset dukat upp med glass, så det är bäst jag ansluter mig till familjen.

Men vi hörs snart igen 💗

Kram / Madeleine

11
133

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00