Tveksam mot vaccin. Fin helg och fortfarande lite hemligt.

Börjar nya veckan med några sjuka barn. Eller kanske ska säga envist virus, för det heter det att allt är nuförtiden. Allt ska självläka så det är bara att härda ut.

Jag tvingade Micke att söka till vårdcentralen förra veckan. Jag skrev ju om tbe-vaccinet häromdagen, att Micke reagerat ganska stark på det. Sedan han tog sprutan så har han haft en jäkla huvudvärk som kommit och gått. Och eftersom han blev så sjuk just den dagen och började kräkas och tappa balansen så tyckte jag att det var viktigt att han kollade upp allt. Dessutom har han varit väldigt trött sedan han tog sprutan också, ovanligt trött. Jag känner inte alla igen Micke som han har varit nu. Läkaren däremot verkade inte det minsta bekymrad över att han reagerat som han gjorde. Hon tyckte definitivt att han skulle ta nästa tbe-spruta också. Huvudvärken kom från en bihåleinflammation trodde hon och ordinerade därför nässpray med kortison i som finns att köpa receptfritt apoteket om man ber om det.

Ja vi blev inte det minsta klokare av det besöket alltså. Min magkänsla säger att han inte bör ta någon mera spruta. Micke tycker det var oerhört obehagligt att tappa kontrollen över kroppen på det sättet han gjorde, men samtidigt säger han att vi måste lita på vad läkaren säger. Och ja, visst det ska man väl kanske göra 🤷🏼‍♀️ Men näe, det känns inte alls bra. Han har inte bestämt sig för om han ska fortsätta med vaccinet än så vi får väl se då.

I helgen som var så passade vi på att njuta av det härliga vädret. Alltså wow vilka kvällar vi fick 💗 

kväll2

kväll3

Vi myste ute på altenen, Mathilde och Livia-Leonore gillade också altanhänget. Mathilde sprang fram och tillbaka till studsmattan. Det riktigt lyste i hennes ögon, älskade unge som hon trivdes.

kväll4

kväll5

kväll6

EmmyLou höll oss sällskap en stund också. Men det var nog bara för att knycka en puss från bebisen då och då. De är bra goa de små liven.

Livia-Leonore har inte gått fri från eländet hon heller. Hon har det lite jobbigt med sina ögon som geggar igen. Främst det ena ögat som är lite svullet fortfarande. Tänk att alla mina flickor har haft det lite jobbigt med trånga tårkanaler. Det går ju över men kan vara lite kämpigt.

kväll8

kväll7

Jag älskar hättor, tycker det är sååå gulligt. Blev överlycklig när jag hittade den här hättan på Kappahl i Linköping. Det är en newbie. Jag köpte den innan hon föddes och tog stl nyfödd, inte förens nu kan hon ha den 😅 Hon har så nätt litet huvud på något sätt, och hon följer sin kurva.

kväll10

kväll9

Jag fick till slut min sommardrink, den sista dagen i augusti. Eller kanske ett perfekt sätt att inleda september på. Till slut så kunde jag med få njuta av en drink i värmen 🥂🍾 Vi har ju mycket att fira, bara livet i sig 💗

Det är så mycket jag skulle vilja berätta om, något väldigt stort för oss. Men det får vänta lite ännu, tills allt är klart.

Men jag kan berätta att Adam och EmmyLou fyller år i veckan och det ska vi firas minsann. Hur otippat är det att sex av mina barn fyller år dagarna efter varandra 😂🙈 Ja jag vet vad ni tänker, nio månader tillbaka just vid denna tid har varit riktigt skojiga hehe. Men näe det är faktiskt ren tillfällighet skulle jag säga 😉😝

Adam fyller på onsdag och EmmyLou på torsdag, kalas i dagarna två. Vi har ordnat med paket till Adam och imorgon ska jag åka till stan och fixa med lite till EmmyLou. Men det är svårt med presenter, vad ska man köpa?

Världens bästa mormor och morfar tog med sig EmmyLou ner till stan så fick hon välja sina egna presenter. När hon kom hem så frågade jag vad de hade handlat, men det fick jag bestämt inte veta. Men mamma jag fyller ju inte förens på torsdag, då får vi se vad jag får. Just nu är det fortfarande lite hemligt!

Hoppas veckan började fint för er 💗

Kram / Madeleine

 1. Matilda skriver:

  Vilken läskig reaktion😢. Vad gäller barnen så har jag väntat tills de varit två år innan de fått något vaccin, sen har jag följt vaccinationsprogrammet, tänkt att barnens immunförsvar ska få arbeta och stärkas upp i de tidiga åren. Jag har fyra barn och ingen av dem har någon allergi och de har alltid varit kärnfriska och starka.
  Håll oss gärna up to date om Micke. Vore jag som honom skulle jag nog ändå fortsätta med spruta nr. 2.
  💝

 2. Sandra skriver:

  Hej, jag har slutat med vaccin helt. (I vuxen ålder) Jag tror att vårat egna immun försvar aldrig får vila och jobba mot bakterier och virus fullt ut då kroppen hela tiden måste jobba med att behandla vaccinet som finns i kroppen i så många år. Vaccin innehåller även giftiga komponenter. Jag undrar också varför så många drabbas av cancer i vår välfärd och prognosen pekar mot mer cancervård? Jag tror starkt på att immunförsvaret inte klarar allt vaccin och att tillfälle för andra sjukdomar då bryter ut. Må gott! 🌸

  1. Intressant att höra hur du tänker 🙏🏼 Tror på ett sätt att det kan vara lite så precis som du beskriver det.

   Må gott du med 🌷

 3. Karin skriver:

  Min man fick TBE. I en vecka var han inte kontaktbar o ingen kunde svara på om han skulle överleva.. en fruktansvärd sjukdom. Han hade tur o blev helt återställd,förutom att några muskler till armen blev förlamade. Jag skulle rekommendera att ta vaccinet.

  Tack för att du delar med dig av ditt liv på ett så fint sätt!

  1. Hej Karin,

   Tack för att du vill dela med dig 🙏🏼 Fy fasen alltså vilken mardröm 🥺😥 Det är just därför vi vill vaccinera. Vilken lättnad att han återfick sitt medvetande och att han trots allt klarade sig bra.

   Vi vill ju vaccinera, men eftersom Micke blev så dålig så blir man ju orolig. Det var otäckt. Och man tänker och undrar ju efter så många veckor med huvudvärk som biverkan om det är värt att fortsätta vaccinera. Tänk om han får leva med det. Men om man jämför med det ni varit med om så blir det ju en helt annan sak.

   Vad roligt att du läser bloggen, det gör mig glad. Tack 💗

 4. PP skriver:

  Min pappa fick samma reaktion på första sprutan men han har tagit 2 st till efter det och inte reagerat alls 😊

  1. Vad skönt att höra 🙏🏼☺️ härligt att det gått bra.

 5. Förlåt men om ni ogillade reaktionen från sprutan då kan lova er att ni kommer att hata hur tbe reaktionen på riktigt är. Att man reagerar kraftigt på tbe vaccin är just eftersom det är ett extremt starkt ämne.
  Sen så är alla olika mottagliga för vaccin. Jag har tagit två kolera vaccin shots o jag reagerade jätte starkt på det och fick kolera symptom i mer än 24 h efter dem. Men sen vart det bra igen.
  Det man lätt glömmer bort med vaccineringar är att man just sprutar in lite utav det man vaccinerar sig emot och att kroppen känner inte igen detta och behöver få bli angripet för att bygga upp skyddet.
  Jag kan inte bestämma åt er eller säga till er vad ni ska och inte ska göra. Men tänk igenom saken en gång till. Tbe på riktigt går inte över på 24h och är i en mycke större mängd. Så mickes symptom är en mycke mildare form än hur det skulle bli i på riktigt.

  Ta hand om er och njut utav de mysiga blåsiga kvällarna <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..