Om vi planerar flera barn!?

Innehåller reklam

Idag har jag varit och träffat mina två favorit-barnmorskor på mödravården. Kan nu bocka av både efterkontroll och cytologprov. Känns så skönt att jag har det här gjort nu för jag har verkligen bävat inför just detta. Inte just för själva gynundersökningen men för cytologprovet. Grejen är faktiskt den att jag har missat att lämna cellprov vid två tillfällen, och efter Mathilde så gick jag aldrig på efterkontroll för att jag mådde så dåligt efter förlossningen så då blev det inte heller. Vid de två andra tillfällena så var jag gravid och ville inte ta cytologprov. Nu vet jag att det inte ska vara någon fara att ta dessa prover när man är gravid men det har ändå känts obehagligt så därför har jag tackat nej till det då. Kan tyckas vara dumt såklart. Men men, nu är det gjort och det är det viktigaste. Det kunde ta ett par månader innan jag får svar, men jag hoppas det går snabbare.

Råkade visst ramla in hos min ultraljudsbarnmorska Marie med så jag fick krama lite på henne. Dessutom så fick jag se en liten liten efterlängtad bebis på skärmen hos henne 💕 Tänk att det inte var länge sedan jag själv fick se min lilla Livia-Leonore på just den skärmen. Galet.

Jag har fått frågan om vi planerar att skaffa flera barn? Och ärligt så har jag inte ens tänkt så långt faktiskt. Men helt uteslutet är det inte 🙈 Hohoho hon är galen tänker säkert några av er nu, men ja jag har lärt mig att aldrig säga aldrig när det kommer till den frågan.

Vi är relativt unga fortfarande, det är många som skaffar sitt första barn när de är flera år äldre än mig. Ta tex Carina Berg, hon är väl typ 42 år och är gravid med sin man och de väntar sitt första gemensamma barn. Så fantastiskt roligt för dom 💗 Det är 5 år tills jag är 42, så vem säger att vi inte skulle kunna få ett barn till då?

Det är dock lite konstigt, eller känns lite oförskämt på något vis när någon frågar när kommer nästa unge då? Planerar ni fler barn? Hallå, vi har ju precis fått barn. Vi har ett spädbarn, en nyfödd liten dotter. Jag skulle inte ens ta den tanken i mitt huvud att börja planera ett barn när jag precis blivit mamma. Just nu handlar allt om de barn vi har och vårt nyfödda barn. Våran familj.

Foto: Madeleine Ilmrud Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Madeleine Ilmrud Copyright 2019. All rights reserved.

Måste passa på att tipsa om världens skönaste skor. Kan tom vara lite kult, för de här skorna hade man när jag var ung. Ni fattar, det här modet är asgammalt hehe. Men vissa saker går liksom aldrig ur tiden, och just Vans-skor är en sådan sak. Snyggt till ett par slitna jeans, men lika förbaskat snyggt till finbyxor, kjol eller klänning. Det är precis som Converse-skor, det är alltid en bra ide och snyggt.

Jag vill i alla fall tipsa om Vans för jag älskar dom! Ni hittar skorna HÄR!

Glöm inte spana in de nya Vansen de är gula, supersnygga också!

Köpte den här oversize koftan på hm, men den har ett litet minus. Den har inga fickor, och jag måste ha fickor på mina koftor. Det är ju hur bra som helst med fickor 😂 Så alla ni som undrar vart min kofta kommer ifrån, köp den inte! Titta på den HÄR! snygga koftan istället 👌🏼Hittade en supersnygg beige med fickor, snyggare än den jag har på bilden, billig var den också. Ni hittar den HÄR!  

vans3

Kom Cosmo så kan vi vara fina på bild ihop 😍🐶

vans1

Vi ska måla om i vardagsrummet. Det behövs för vi fuskade när vi gjorde iordning det rummet, eller rättare sagt vi gjorde aldrig klart rummet överhuvudtaget 🙈 Vi grundmålade bara. Och fortfarande så fattas det en liten bit tapet på fondväggen. Så nu har jag fått ett ryck och tänker att vi ska göra om och göra klart. Fondväggen ryker och istället så ska det bli en kalkfärg i beige/grå där.

Sen skulle jag vilja ha nya stolar i ljust trä till matbordet för att få in lite mera värme och få det mera ombonat. Just nu har vi stolar som vi målade i samma färg som skåpet och det är ju också fint, men lite ombyte förnöjer. Försökte hitta några bilder på hur det ser ut nu men jag hittade inga bra bilder som tydligt visade. Men ni ser de två bilderna här nedan… Tänk er ”beiga” stolar istället. Visst skulle det bli fint?

smartphoto5

spegel7

Just ja, det här var när Micke när han byggde min spegel. Vill ni veta hur han gjorde så hittar ni instruktionerna HÄR! 

Men visst

spegel15

 

Den här karmstolen Jitra här nedan är så himla fin, och jag har verkligen fastnat för ljust trä. Stolen är vitbetsade ek och jag tycker det är väldigt fint att bryta tillsammans med alla svarta detaljer vi har i vardagsrummet. Jag vill få in lite mera jordnära toner i olika mjuka kulörer. Det kanske är svårt att för er att föreställa er med bara de bilderna som jag visat, men tror ni dessa skulle passa hemma hos oss till matbordet? Det enda minuset är att  det är en karmstol, för det tar ju upp lite mera plats.

Om det inte blir de här stolarna runt matbordet så har jag i alla fall bestämt mig för att köpa en som jag kan ha stående i hörbet bredvid hyllan och spegeln. Just nu är det 30% rabatt på stolarna vilket är väldigt trevligt (de kostar nämligen skjortan) ni hittar dom HÄR!

karmstol2

Foto: Studio Bildbolaget

Det finns en annan varian som inte är en karmstol som heter Stol Today och de säljs i 2-pack. Den är också fin, men den är tillverkad i vitbetsade björk. Det är 20% rabatt på dessa stolar så är ni också intresserade av den här stilen så hittar ni dom HÄR!

karmstol3

Det finns så mycket fint med bra rabatter just nu. Snöat in lite på  Loungestol Helle också. De kan jag ju inte ha runt matbordet, men den skulle också vara en snygg detalj i hemmet som jag gillar. Just nu är det hemspecial med minst 20% rabatt på alla inredningsprodukter och man kan göra riktiga fynd. Snygga rabatterade inredningsprylar hittar ni HÄR!

smartphoto4

Jag är ju väldigt hemmakär, älskar att fixa och greja hemma. Gillar inredning och tycker det är kul att göra om. Speciellt till hösten såhär, visst är det roligt att få in lite nytt hemma, eller bara göra om. Det behöver ju nödvändigtvis inte betyda att man ska handla en massa nytt, om man bara svänger runt lite på möblerna hemma så kan det ju bli ett helt nytt rum. Loppis och vintage gillar jag med. Ska ta med mig Engla-Freja någon dag och ge mig ut på loppistur. Återvinna är grymt!

Vi har en övervåning som behöver lite kärlek med. Barnen behöver fortfarande nya sängar så det ska vi ta tag i. Verkar bli en höst med massa roliga projekt 😍

Kram / Madeleine

 

 1. Linda skriver:

  Att få barn vid 42 är inte omöjligt men kan vara svårt. Jag är 42 nu när jag fick mitt sista och femte barn. Det tog 14 månader att bli gravid och fyra missfall under tiden men nu är vår sladdis här. Det är vanligt att få missfall efter 40 om man blir gravid. Jag har inte fått några missfall tidigare. Så vänta inte om du verkligen vill ha fler barn. 🙂

 2. Vart är dina jeans ifrån? Superfina! 🙂

 3. Carina skriver:

  Ha ha jag ska göra iordning vår ovanvåning och jag har också snöat in på mer jordnära kulörer. Och korgar och trä. Så mysigt. Jag vill gärna se din kalkvägg sen för jag tänker föra en vägg med just grå+beige=greige. Det är den nya inläggen nu ha ha. Så hoppas du uppdaterar om du hinner före mig.

 4. Sandra skriver:

  Är oxå helt inne på att skaffa ljusa trästolar till köket 😍….!! Har hittat lite olika variant. Mer är inne på låga karmstolar. Supersnygga att bryta av!

 5. M skriver:

  Man kanske ändå ska tänka på vad ens barn kan utsättas för innan man överhuvudtaget tänker på att skaffa fler när du har så många.
  Är det inte viktigt att både du OCH barn har sinnesro och frid och styrka.
  Har inte du minst två söner nu som blivit utsatta för misshandel för nåt
  DE inte gjort och en dotter som mått dåligt och fått byta skola.
  Då skulle nog jag sätta stopp nu i alla fall.
  Har inget som helst med ålder att föda barm på, det kan man göra i hög ålder med risk att utsätta barnet för skador.
  Men… ursäkta, har man så många som du så kommer du framledes ha häcken full med att rådda och rädda ur olika situationer.
  Jag undrar pga ditt sista insta inlägg VAD din son anklagades för innan han blev misshandlad ?
  Spelat ingen som helst roll VAD, men trots att FEGISARNA var sju, så undrar man VAD som utlöste det hela ?
  Annars håller jag med dig, alla ungar kvar på skolan och dit med föräldrar OCH polis.
  Avsätt den rektorn för övrigt

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..