Jag kommer aldrig sluta slåss för barnen skull!

Den här fredagen var ingen bra dag. Jag vet inte riktigt hur jag ska fatta mig, jag är så fruktansvärt jävla arg och får bita mig i tungan för att inte svära rakt ut. Jag sitter på sängkanten och har tittat på lappen jag håller i handen en bra stund nu.

På lappen står det sju namn, namn på de ynkliga fega vidriga kräken som idag misshandlade min son när han var på väg från skolmatsalen. De anklagade honom för att kallat den ena förövarens mamma för hora och strax därefter började de slå honom med knytnävar, i ansiktet och i nacken. De sparkade honom i magen och i ryggen. De var sju stycken och höll fast honom samtidigt som de misshandlade honom. Han kom loss och sprang mot skolans entré, men de kom ifatt honom och fortsatte att sparka honom i ryggen.

Väl på skolan så fick vi till oss från flera vittnen att förövarna på sitt språk kommit överens om att anklaga min son för allt som hänt även fast han inte gjort någonting. I samtal med skolans rektor så fick vi också reda på att dessa elever är kända för att ha bråkat tidigare. Men hon poängterade väldigt snabbt att de hade situationen under kontroll. Trots att min son precis blivit misshandlad!!!! När min son uttryckte att skolan inte alls har situationen under kontroll och att han inte alls känner sig trygg så svarade rektorn med att förklara att de har en handlingsplan att gå efter och att de väl känner till det mesta som händer både på skoltid och utanför skolan. Och inte en enda gång så frågade hon hur min son mådde efter det inträffade.

Jag vet inte om jag ska gråta över namnen på lappen som jag håller i, eller om jag ska skrika av förtvivlan och frustration över hur handlingsförlamat man bemöter en sådan här allvarlig situation. Förövarna blev hemskickade från skolan medan vi satt kvar. Enligt handlingsplanen så är det så det funkar i skolan och det kanske är därför rektorn anser att de har situationen under kontroll!? Hade det inte varit bättre att samla alla inblandade och kontakta vårdnadshavare och kalla dit polis på en gång!?

Många elever som blev vittne till detta var märkbart chockade efteråt och behövde prata av sig. Vi stannade en stund innan vi åkte ner till polisstationen och fortsatte att göra våran polisanmälan.

Processed with VSCO with dog1 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Återigen så undrar jag om ”en skola för alla” verkligen är en skola för alla? Jag tänker i alla fall SLÅSS för att ingen mer elev ska bli misshandlad av dessa sju personer igen!

Min son mår inte alls bra efter det här som har hänt. Han har inte bara fått fysiska skador på sin kropp, han har fått ont inombords. Ändå är så stark så han ber mig skriva om det här så alla får veta. Och efter att jag gått ut med det här så har vi fått ett enormt stöd. Jag är så överväldigad och otroligt tacksam ❤️ Om ni bara kunde se mina tårar nu så skulle ni förstå. Jag har försökt läsa alls kommentarer på instagram. Medmänsklighet och värme fyller upp vår tillvaro och ni alla gör avtryck på ett fint sätt i vårat liv. Så tack snälla för det!

Samtidigt blir jag ledsen när jag inser hur många andra som varit med om precis samma sak. Över 1000 kommenterar och allt för många har egna erfarenheter av våld och kränkingar i skolan. Om inte detta når fram till skolinspektionen och våra kära politiker så vet jag inte alltså. Finns det hopp? Och då är min sociala kanal förhållandevis ganska liten i det stora hela. Tänk vilket mörkerantal det måste vara, hur många familjer och barn som dagligen får brottas med våld och kränkningar.

Jag får panik av bara tanken! Därför hoppas jag och vill jag att vi tillsamman kan göra skillnad på något sätt. Ni får gärna dela mitt inlägg så det får bättre spridning. Det kanske hjälper något och någon annan som varit med om samma 👊🏼

Nu ska jag försöka sova en stund och vila min oro. Imorgon är en ny dag ❤️

Kram / Madeleine

 

 1. Lo skriver:

  SD skulle lätt kunna rekrytera en övervägande stor del av folk i kommentarsfältet här. Första gången jag besöker den här bloggen, och antagligen sista. Vill inte höra till den skaran med skator som skyller sin rasism på en grupp med idioter som KANSKE har invandrarbakgrund, de kan ju vara födda i sverige även om de behärskar flera språk. Ojoj jag säger då det. En pojke blir misshandlad i skolan och det folk verkar vara mest upprörda över är att det inte är ”svenskar” som kränkt den stackars grabben!? Det finns gott om idioter i vårt avlånga land, en del slår sina barn, en del kör bil på fyllan, en del är djurgårdare, en del är norrlänningar ect. Misshandel förekommer i alla samhällsskikt och kulturer, men det är oftast män som misshandlar, betyder det i sin tur att det kan vara männens fel att det är som det är i samhället? Nej, givetvis inte! Man kan inte resonera så. Man kan inte generalisera på det viset.

 2. Irene skriver:

  Byt skola!

 3. M skriver:

  Måste bara fråga om du redigerat ditt inlägg.
  Det är en del, bl a jag som undrade vad som hänt, vad han anklagats för
  Det framgick inte när man först läste.
  Inte för att det spelar nån roll i just det sammanhanget men det kanske HADE spelat roll gällande kommentarer, bl a den du lagt ut på insta.
  Kanske hade det blivit skrivet annorlunda om det framgått vad som hänt.
  Vi vill stävja sån här skit på skolor ( och överallt annars också ) och tror vi vuxna människor måste börja nu!
  Kanske i kommentarsfälten på bloggar.
  Det behöver ju inte starta ett världskrig om man läser ordentligt, kanske skriver ordentligt och framför allt att man läser igenom innan man skickar.

 4. Har hänt även min son som blev nerslagen till marken av tre på sin skola.
  Polisanmälde alla tre och nu pratar föräldrarna inte längre med oss. Skulle inte tveka att göra om det. Viktigt att det finns registrerat. Lycka till!

  1. Elin skriver:

   Gör orosanmälan.

 5. Marie skriver:

  Hej!
  Jag brukar inte komentera, men jag blir så arg när jag läser detta i skolan ska ens barn vara trygga punkt slut. Det spelar ingen roll om du är född svensk eller om du är invandrare samma regler ska gälla för alla. Det måste vi vara tydliga med.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..