ANNONS

Ska vi göra en ”Greta” kanske?

/

Galet att det redan är onsdag snart torsdag, och bara två dagar kvar innan det är helg igen. Det borde rimligt kännas ganska skönt men för oss just nu så är det lite av en oro.

Vi väntar fortfarande på att kallas till Polis för vidare förhör efter misshandeln som våran son blev utsatt för på skolan. Och efter det ska även förövarna kallas till förhör. Skolan är begränsad enligt skollagen och skolplikten när det kommer till hur länge man får stänga av en elev. På måndag har det gått 2 veckor och dessa elever ska då enligt skolans planering komma tillbaka till skolan. Man kan ytterligare stänga av eller tillfälligt flytta eleverna som man gjort i detta fall i 2 veckor till. Men fyra veckor är tydligen max vad man kan stänga av en elev. Våran son kommer absolut inte gå till skolan på måndag om dessa elever kommer att komma tillbaka och det har han tydligt uttryckt. Som mamma så stöttar jag honom till 100 procent! Ändå har man på skolan försökt medla mellan våran son och de som misshandlade honom. Vi har sagt nej upprepade gånger, men ändå så frågar de honom. Senast igår igen tog de honom åt sidan och frågade om han kunde tänka sig att träffa dessa elever ihop med deras föräldrar. Strax därefter så fick jag ett sms från en orolig son. ”Mamma jag vill inte!” Sen fick även jag frågan från personal på skolan om jag kunde tänka mig att sätta mig i möte med dessa personer fast utan min son, men föra hans talan. Tro mig, om jag skulle kunna! Och om jag skulle vilja! Men nej. Vi vill inte och behöver inte under polisiär utredning. Allt ska gå via våran advokat Ulrika som varit och är en stor trygghet i allt det jobbiga.

Inte svårt att se vilka brister vi har i dagens samhälle. Det är en tungrodd situation för skolan som inte vet hur de ska agera efter skollagen. Och det är otroligt jobbigt för oss föräldrar som vill skydda våra barn. Hur våran son mår är svårt att förklara med ord. Sen måste också polisen få göra sitt jobb i det här vilket tar sin tid. Vi är långt ifrån de första som är med om något sånt här, och inte de sista heller tyvärr.

Apropå gängvåldet och kriminalitet som det just nu pratas om i regeringen. Det vore kanske ändå en bra idé att börja i rätt ände och se över det här begreppet ”en skola för alla”! Det passar nämligen inte alla, och kan snarare utesluta människor i en grupp åt båda hållen. Man borde istället acceptera varandras olikheter och koncentrera sig på att bygga på det utifrån varje enskild individs behov. En trygg skola och en trygg uppväxt är väl ändå det som är grunden för en stabil framtid och ja troligtvis ett mindre brottsligt samhälle. 

Det är väl lätt för mig att sitta här och skriva hur det borde vara, men om ingen tycker något så kan man väl inte få någon förändring. Hela min tankeverksamhet har kretsat kring hur vi kan göra skillnad. Inte bara för våra barns skull utan för alla, eller åtminstone för någon eller några. Och ärligt talat, det här borde ligga i alla föräldrars intresse. Alla som har barn oavsett ålder borde engagera sig i skolan. Ditt barn kanske har många år kvar tills det börjar skolan men tro mig vips så är de där. Och har du redan vuxna barn så kanske det inte dröjer förens du får barnbarn.

Jag har alltid brytt mig om barnen, inte bara mina egna utan alla barn i samhället. Våran dörr är alltid öppen för alla. Jag skulle aldrig kunna blunda för något som jag kände var fel, eller få för mig att vända ryggen till om jag kände att jag kan ingripa på ett eller annat sätt. Och trots att vi är trångbodda så har vi ju haft barn boende här i flera månader för att samhället svikit. Men det här som William varit med om och alla de historier som jag fått till mig av er läsare har verkligen fått mig att öppna ögonen om inte ännu mera.

Vad kan man aktivt göra då för att få en förändring i skolan och bland ungdomarna? Vad kan man göra för att ändra klimatet i skolan? Det ser ju helt klart olika ut i våra kommuner. Förut att jobba lokalt med problemen i skolorna så hade man ju velat se en helt annan uppföljningen av alla åtgärder som sägs ska sättas in på skolorna runtom i Sverige. Ska vi göra en ”Greta” kanske? Strejka för att uppmärksamma att vi vill ha en trygg skola!? Det är inte alls en dum ide eller hur? Hjälp mig att hjälpa andra, tillsammans så kan vi göra skillnad 🙏🏻

Jag är ledsen att det här upptar bloggen just nu, men det här är vad vi lever i just nu och det upptar mycket av våran energi. Jag kan inte skriva som om inget har hänt när det faktiskt har gjort det. Men vi försöker ju såklart leva på som vanligt mellan allt det här som är också. Vi är fortfarande i våran lilla bebisbubbla, Livia-Leonore är världens mest underbara bebis. Jag pussar ihjäl mig på henne, kan inte se mig mätt på henne.

livia20

livia21

vardis1

Hon har många som vill ge henne uppmärksamhet. Charlie, Colin och Adam gosar med henne så fort chansen ges. Annars är det storasyster Engla-Freja som gärna roffar åt sig 😂😍

Men har du väckt henne Engla-Freja? Nääääää hon vaknade av sig själv när jag pussade på henne🤷🏼‍♀️ Nähe så konstigt hörru du! 😅

sovrum1

sovrum2

I måndags hade vi kalas för Micke som fyllde 41 år. Jajamän, nu har han trillat över det där strecket. Hehe. Själv har jag ju långt dit så än så länge så kan jag vara lugn, inga åldersnojor här inte.

Det blev en sen kväll ikväll, Tuvis var i Linköping på kalas hos sin kusin Olivia. De hade fått klappa på ormar och titta på läskiga djur. De blev en riktigt hit att gå på kalas på fenomenmagasinet.

Själv har jag precis hängt upp en maskin tvätt och druckit en kopp te. Hoppas att jag kan sova lite bättre inatt mot vad jag gjort de tidigare nätterna. Blir väl lite knas i knoppen på mig när de är så mycket som snurrar just nu.

Hoppas ni hittills haft en fin vecka 💗

Kram / Madeleine

20
109

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00