Jag ber er från botten av mitt hjärta! Sovmorgon och kalas.

Tog en välbehövlig sovmorgon imorse 💕 Eller ja, skönt att inte behöva gå upp till en massa måsten i alla fall.

Livia-Leonore har varit extra ”tuttig” i några nätter nu, jag tror hon är inne i en tillväxtfas. Det är ju nästan så man funderar på om maten inte räcker till, men så får jag påminna mig själv om att det blir såhär vissa perioder när bebisen växer och vill att man ska producera mera mat.

Jag är väldigt glad över att vi har vårat bed side crib. Det underlättar så mycket för mig på nätterna. Och när man fäller ner sidan på sängen så blir den i exakt höjd med våran säng. Det kan man ju ställa in själv efter hur hög säng man har. Toppen!

sova10

sova11

Jag vet inte hur många gånger jag byter kläder på den här lilla grodan per dag. Hon är en riktig ”kräkis” 😅🙈

sova12

Eftermiddagen igår var inte så uppmuntrande efter samtal med skolan, rektorn och bildningsnämnden. Ville inte dra ner er i mitt dåliga humör igår så jag uppdaterade inte om det då. Jag orkade faktiskt inte uppdatera överhuvudtaget.

Men ja, den ena eleven som var med och misshandlade min son kommer tillbaka till skolan på måndag (en till om ett par veckor). Skolan har i samråd med bildningsnämnden kommit fram till att den här eleven inte utgör något hot mot våran son. De tror inte han kommer att röra våran son något mera, och efter möten de haft med hen så är hen såååå ångerfull. Ja må så vara, jag hoppas verkligen hen är det och jag vill ju tro gott om barnen.

Men faktum kvarstår vad han utsatt min son för och han mår väldigt dåligt över detta och känner sig otrygg och vill nu inte gå till skolan på måndag. Skolan och bildningsnämnden väljer alltså dessa misshandlare framför min son – offret i denna historia. Och helt plötsligt blev problemet vårt eftersom det är skolplikt och våran son måste gå i skolan!

Ursäkta mitt språk, men jag undrar genuint, hur i helvete står det till i skolan idag? När vi ifrågasatte så fick vi till svar ”stan är liten så det spelar ingen roll om vi flyttar dessa elever till andra skolor, vi måste erbjuda alla elever skolgång oavsett, och dessa hens är egentligen ganska trevliga individer” Alltså va!?!? Säg det till min son som fått uppleva en misshandel och som fortfarande mår dåligt på grund av det! Undrar om rektorn och bildningsnämnden skulle vilja jobba kvar på sina poster om de blivit misshandlade av sina kollegor? Skulle inte tro det va! Förstår inte hur man kan ta så lätt på det här och att man inte lyssnar mera på hur offret mår. Känner mig så besviken och ledsen. Planen är att skolan sätter in extra personal för att hålla koll. Ja det är väl bra, men William känner sig ändå inte trygg. Och vill fortfarande inte gå till skolan.

Vad ska vi göra? Det hela känns som ett hån mot oss, mot våran son. ”men han behöver inte vara orolig, vi har extra personal. Och vi tror inte det ska vara några problem” Hur kan dom bara säga så? Jag fattar verkligen inte. Och så tycker de fortsatt att det vore bra om vi kunde medla… Hur mera tydliga ska vi bli? Vi kommer in i det sista gå rättsligt fram, men hjälp av målsägande biträde och polisens arbete. Det är nu vi sätter ner foten.

Jag har tyvärr ingen tillit kvar för skolan. Lärare sliter som djur för att lära och utbilda våra barn och det minsta cheferna kan göra är väl för fasen att se till att barnen är trygga i skolan.

Alla ni som hör av er och stöttar oss ger mig och familjen hopp om förändring! Media förövrigt har inte verkat (vilja än så länge) uppmärksammat våran historia. Ni får gärna om ni orkar(?) Jag ber er från botten av mitt hjärta mejla och tipsa varenda journalist, reporter och tidning i hela Sverige om det här. Om inte bara för våran skull FÖR ALLA BARNS SKULL! Inget barn ska behöva bli misshandlat och kränkt i skolan. Det här är ju inte bara ett lokalt problem utan det berör många. Alla barn ska ha rätt till en trygg tillvaro i skolan och skolorna MÅSTE agera mera handlingskraftigt och rättvist! Just nu brister det uppenbart. Om vi inte tar upp debatten till ytan så kommer det ännu en gång sopas under mattan. Så mejla tipsa@aftonbladet.se och/eller 71717@expressen.se eller redaktionen@expressen.se TILLSAMMANS FÖR EN TRYGG SKOLA💗

Ikväll har vi varit på kalas i Berg hos barnens kusiner. Vi blev bjuda på sååå mycket gott fika. Jag vet inte hur många kakor jag har i magen 😝 mums! Här tänker vi inte nyttigt alls ännu hehe. Men det är ju lördag så då får man glufsa i sig.

Och vilket väder vi har haft hörni. Sommaren kom tillbaka igen. Man kunde ju tom gå i kjol idag, underbart! Engla-Freja var så fin i sin nya manchesterkjol från Gina Tricot.

english2

english1

Engla-Freja hälsar till er att hon skulle bli väldigt glad om ni började följa henne på Instagram hon heter @englafrejailmrud

Imorgon ska vi påbörja lite projekt här hemma. Jag kanske uppdaterar er på storyn.

Ta hand om er så länge, och tack för att ni finns!

Kram / Madeleine 💗

 1. Sanna skriver:

  Vad har du för babyneste? Med vänlig hälsning, sanna.

 2. Förlåt men ärlighet varar längst. Detta som hänt din son ärnågot som är vardagligt i svenska skolor. Anledningen till att det inte kastar ut någon är just pga skolakyldigheten. Inte ens när elever slår sönder nyarenoverade toaletter på skolan, setter eld på gardiner, sparkar ned andra elever från trappor m. M så åker inte de eleverna ut. Jag har jobbat på en skola som får in alla elever som blir utsatta för mobbing och dylika hemska saker. Så jag har tyvärr erfarenheten utav att de som gör fel blir kvar och den som blir utsatt måste välja. ( fy fan för hur skolor fungerar rent ut sagt) Tidningar tar inte upp sådant. De väljer ut någon som skriver in någon gång ibland. Vet det utav egen erfarenhet tyvärr. Men självklart ställer jag upp och hör av mig till dem. Desto fler som gör det ger större chans att det kommer ut och blir en förändring.

  massa styrke kramar

 3. Cecilia skriver:

  Alltså fy..stackars William. Jag blir arg o förbannad, vad är det för signaler vi ger barnen? Skolan idag är ett stort skämt överallt, detta kaos har våra barn alltid sett o får se tyvärr..Jag har 4 barn o de 2 stora som är 23 o 21 år hade ändå det ok men mina 2 mindre har också ett h-te i skolan..Min 15 åring flyttade vi i panik från en liten småstad till en storstad👀hur vi nu tänkte där..men i panik alltihopa säger jag idag. Han hade det jobbigt såklart som ny, men hitta sin plats o orkade stå ut i dagens skola. Men med fruktansvärda sår i hjärtat av mobbing samt vuxna som sviker o inte ställer upp på offrets sida..Min Albin mådde inte bra😢vi föräldrar mådde ännu sämre av allt kämpande för att få rektorer o lärare att lyssna. Vi höll på att gå under hela familjen, men flydde tyvärr vilket inte är det bästa alternativet. Men för oss blev det ok. Nu väntar en skolgång för vår minste gosse på 7 år o det är helt ok än så länge men vi litar absolut inte på dagens skolor samt dess personal efter våra egna erfarenheter😔Ska bara tillägga att jag själv sedan 4 år är elevassistent på ett gymnasie här i stan..Önskar din gosse all lycka o att det e tur han har er❤️💪🏼💐

 4. MH skriver:

  Är det om er son det handlar om på de fria medierna eller är där en till?
  Fruktansvärt. För detta var från Skövde?
  Må väl och Kram/MH

 5. Lena skriver:

  Jag är så ledsen för det din son har gått igenom och det han, och ni, får utstå.
  Tyvärr verkar det vara så det fungerar i dagens skolor. Precis samma sak hände min dotter när hon blev misshandlad på skolan. De som misshandlade fick gå kvar, medans min dotter inte ville gå dit när de fanns där… Skolan höll de som misshandlade bakom ryggen, istället för att hjälpa den som blivit misshandlad.
  Det är så j-kla snett och dåligt hur det fungerar!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..