Dela gärna med er…

Det här med att en ”olycka” sällan kommer ensam. Vilket skit alltså, nu vet jag allt om det. Fasen. Inte nog med allt som varit och är, igår när jag skulle sätta i laddaren till min MacBook Pro så ville inte datorn ta laddning. Ska tillägga att det small till lite grann och så luktade det brand.

Någon måste skämta med mig!? Datorn blev ett år gammal i början på september och jag har varit väldigt rädd om den. Det kan inte vara sant!?

Ett besök ner till stan för att köpa en ny laddare i hopp om att det bara var den som var sönder, men icke sa nicke. Det var inte så enkelt för hela jäfla datorn var död trots ny laddare. Man vill ju bara sätta sig ner och tjuta.

Det går minst sagt bra för familjen Ilmrud just nu. Eller inte.

Tur i oturen så hade vi köpt någon extra protection på digital Inn där vi köpte den för ett år sedan så nu är det bara att lämna in datorn på lagning. Skulle ta ca 10 dagar, förhoppningsvis absolut inte längre. Jag är ju ganska beroende av att ha tillgång till mina datorer. Nu har jag min stora iMac och den är fantastisk på alla sätt och vis men macbooken är lite smidigare att jobba vid eftersom den är portabel. Sitter jag och ammar i soffan så kan jag kombinera allt lite enklare om ni förstår vad jag menar.

Till detta lilla dataproblem så hör också ännu ett problem. Alla mina bilder, jag hade sååå mycket jobb på datorn som jag nu inte kommer åt! Dubbelsuck! Försökte komma åt det via bridge i stora datorn men det gick av någon anledning inte. Så ja… just nu är jag inte jätte munter över livets alla problem som regnar över mig. Eller mer haglar över mig.

Jag har inte bloggat på några dagar. Ledsen för det. Men de här cellförändringarna har påverkat mig så enormt mycket. Jag har läst alla era kommentarer, och jag är så glad över att jag har er även fast vi inte känner varandra personligen. Mycket av det ni har skrivit har lugnat mig. Men ännu ropar jag inte hej. Tror inte man kan känna sig lugn förens man har svart på vitt. Ångesten ligger och lurar under huden som ett gift. Väldigt jobbigt att känna ångest, har nog inte känt av det sedan min pappa var sjuk. Det var hemskt, och är fortfarande lika hemskt. Blir samtidigt lite arg på mig själv, arg för att jag är så ”svag” i sådana här situationer. Jag skulle vilja vara stark och orädd. Bara gå upp till operationen och tagga till. Få lite jädrar anammat som jag alltid annars har. Men nej, jag är sååå liten och skör. Världens fjantigaste.

Försöker intala mig att jag måste göra det här och att det går som det går. Jag kan ju ändå inte påverka något, det är som det är och nu måste jag i alla fall göra mitt bästa för att råda bot på det oavsett vad. Jag räknar ner dagarna tills det är dags för operation, det är några veckor kvar.

Samtidigt så har jag sett att många av er har skrivit att man helst ska vänta med cytologprov tills det har gått 12 veckor sedan förlossning. Jag lämnade cytologprov vid efterkontrollen, då var Livia-Leonore typ 6 eller 7 veckor. Ammade kvinnor kan också få ett annorlunda/missvisande resultat på cytologprov. Då tänker jag, eller undrar jag om det kan vara så att det är fel? Borde jag gå och lämna ett till prov för att vara på säkra sidan?

Har också sett att flera av er skrivit att man får gå på ytterligare undersökning innan det blir tal om operation. Att man då tittar med mikroskop och tar nya prover!? Här lämnade jag ett prov och sedan bli jag kallad till operation. Då måste det ju vara allvarligt tänker jag? Tusen tankar snurrar. Har någon av er lämnat prov som påvisat mellan eller svåra cellförändringar som sedan har lämnat ännu ett prov och fått tillbaka att det inte varit något? Dela gärna med er om ni vill och orkar.

Jag borde väl ta kontakt med barnmorskan eller gyn för att få svar på alla frågor. Men jag har orkat ännu, men ska väl.

För att skingra tankarna så har vi sysselsatt oss med renovering här hemma. Vi har ju inget annat att göra (haha). Jag ska visa er lite imorgon. Är så glad över att vi bestämde oss för att göra om, för det blir så bra.

mamut25

Idag besökte jag och Livia-Leonore bvc. Hon växer så det knakar. Kan ni gissa vad hon väger? *trumvirvel* 5770 gram  och 60,2 cm lång. En riktig tungviktare ♥ Hon följer sin kurva alldeles utmärkt. Nästa gång är det dags för vaccination.

Nu ska jag försöka få Mathilde att vilja ta natt. Lilla fröken tog visst en liten middagslur idag och det är ju livsfarligt att låta barnen göra om man vill att de ska sova på kvällen. Dumma mig som inte hade bättre koll, men det får jag sota för nu.

Vi hörs!

Kram / Madeleine

 

 

 1. Emelie skriver:

  Fick brev hem om att jag hade cellförändringar, fick operation direkt efter två veckor. Efter 6 månader lämnade jag ett nytt prov som visade att allt var borta. Det kommer gå bra för dig 👍❤️

 2. Malin skriver:

  Min syster fick brev om cellförändringar, blev kallad som vi har till en andra undersökning. Då kollar de mer noga med microskop. Har man kvar förändringar tar de en biopsi. Hennes andra undersökning visade att förändringarna hade försvunnit. Så det finns hopp:)

  Förstår dig helt. Förens man själv har sina resultat slappar man inte av. Det ligger där och trycker:/

  Ta hand om dig!

 3. Ja gjorde cellprov på efterkontrollen, fick sen hem ett brev om att det visade förändringar och skulle då ta ett nytt. Det visade samma och väntar nu på att ta prover som dom ska kolla på i ett mikroskop för att sen avgöra vad som ska göras. Känns jätte jobbigt.

 4. Cissi skriver:

  Min vän fick per brev veta att hon hade cellförändringar, grad 3. Hon fick ny tid, för nytt prov samt information. Därefter tid för operation. Kanske gör dom olika beroende på kommun..

  Ring din barnmorska och ställ de frågor du undrar. Be att få träffa dom och få info/lugnande ord. Kanske kan op-tiden flyttas fram eftersom du mår så dåligt av denna ovisshet innan op?

 5. Man klara mer än man tror..jag är precis som du kommer jag till sjukhuset& ska göra min koloskopi som jag gör ofta så bli man så liten & rädd men man fixa de. Å detta fixa du♥️♥️ många kramar

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..