Akupunktur mot Hortons huvudvärk!

Idag har familjen varit på Engla-Frejas dansuppvisning i Folkets Hus. Som hon har längtat efter den. Är det någon gång som Engla-Freja skiner upp så är det när hon får dansa.

Hon har haft ganska tuffa veckor med sin hortons huvudvärk, det är så himla jobbigt för henne. Som förälder så står man också maktlös och det är frustrerande. Man vill ju inget annat än att hjälpa henne ifrån värken. Det är så svårt att förklara genom ord hur fruktansvärd den är. Men utan att själv ha haft den eller upplevt den så skulle jag ändå vilja jämför den med förlossningsvärkar. Skillnaden är bara att man inte får något för värken när man har Hortons huvudvärk.

Det gör så ont och inget hjälper, det enda är att härda ut tills den värsta smärtan är över.

Min mammas man Håkan har levt med Hortons huvudvärk nästan hela hans vuxna liv. Hans erfarenheter av huvudvärken har hjälpts oss mycket. Han förstår ju också smärtan Engla-Freja känner. Han har erfarenhet av olika behandlingar, mycket som tyvärr Engla-Freja än så länge är för liten för att behandlas med. Något som vi vet hjälper är medicinsk syrgas och att gå ut och gå och andas. Det är det som lindrat.

Håkan har också behandlats med akupunktur, något som varit väldigt gynnsamt och hjälpt honom ifrån huvudvärken i flera år, och till slut nästan helt och hållet. Och med facit i hand så finns det ju absolut ingen tvekan om att vi också måste försöka.

Vi är evigt tacksamma för att vi fått tid och nu också påbörjat behandling. I fredags var första gången och även om Engla-Freja var väldigt nervös så såg hon framemot att påbörja det som förhoppningsvis ska kunna mota bort Hortons huvudvärk.

Mannen vi går hos har en imponerande lång utbildning. Han har studerat hela sitt liv uttryckte han. Varit runt i hela världen och lärt sig, men också undervisat och jobbar mot många universitet och sjukhus. Det känns tryggt.

B4E0F7C6-611D-4ACC-9870-DDEE49CE714C

DEAAF9C6-EFA5-4D73-9802-38930676A3E6

Akupunktur och hur det funkar är väldigt intressant tycker jag. Undertiden Engla-Freja fick sin behandling så pratade vi länge om de 5 elementen. De 5 elementen är i kinesisk filosofi de fem grundelement varav den synliga verkligheten är uppbyggd: trä, eld, jord, metall och vatten. Tanken om de fem elementen går tillbaka till Zhoudynastin och blev viktig framför allt inom daoism, medicin och alkemi. Dessa 5 element är kopplade till kroppens organ.

Idag används akupunktur i sjukvården, bla så pratade vi om graviditet och förlossning och att akupunktur blir vanligare och vanligare.

Efter första behandlingen så blev Engla-Freja väldigt trött, och nästan lite snurrig i huvudet. Men det gick över snabbt och nu ser hon framemot nästa tid. Ju fler behandlingar desto närmare ett liv utan huvudvärk förhoppningsvis ♥

I veckan har vi haft Charlie hemma. Han har haft ont i magen. Lille gubben, tycker synd om honom. Det verkar inte bättre än att han har fått likadan magen som storebror Victor. Jädrans skit också. Utesluter det ena efter det andra för att se om det kan lindra lite för magen. Jag har ringt och sökt vård så nu väntar vi bara på att få en tid.

Charlie hade dessa problem när han var riktigt liten, när han var bebis. Då konstaterade man att han hade mjölkprotein allergi. Men det blev bättre med åren och försvann. Men nu är det alltså tillbaka tråkigt nog.

morron1

Fördelen med att ha en tråkig mage är nog ändå att man får gosa med sin lillasyster  ♥

morron3

morron2

Jodå, det rör på sig här hemma. Det ena efter det andra. Tycker det har varit väldigt mycket nu sista tiden. Skulle inte alls bli ledsen om det kunde vara lite lugnt ett tag nu.

Hoppas ni har haft en bra helg hittills ♥

Kram / Madeleine

 1. M skriver:

  Till er som är lite äldre så har tillskott av magnesium hjälpt vissa för denna typ av huvudvärk,
  Kanske kan det kollas upp om det kan vara lämpligt att du ger din dotter också.
  Säger inte att jag VET att det hjälper, bara att det KANSKE kan hjälpa.
  Testa vet jag

 2. Em skriver:

  Min man har Hortons och lider något vansinnigt 😥
  Berätta gärna hur det funkar med akupunkturen sen.

  1. Åh stackars honom. Förstår verkligen hur jobbigt han har det.

   Jag delar med mig hur det går <3

 3. Karin skriver:

  Hoppas allt löser sig för er💖

 4. Jag hade akupunktur vid två graviditeter och det hjälpte verkligen en hel del med foglossning och annan värk. Håller tummarna för att det ska hjälpa Engla-Freja.
  Vet inte om denna sorts huvudvärk har med spänningar i kroppen. Men kanske lite lätt barn yoga också kan hjälpa till?

  Dessa magar. Håller tummarna för att både Charlie och Viktor får bli smärtfria. Vet att det finns Magmassage även för större barn, precis som för bebisar fast för äldre. Något ni har provat?

  Hoppas att söndagen varit bra och att även du har kunnat fått vila med en kopp the el kaffe en stund.

 5. anne skriver:

  Akupunktur är bra… Hoppas det hjälper lilltösen❤
  Ta hand om varann..
  Efter regn kommer sol.❤

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..