Ut med det mörka och in med ljusa!

Hej från kaoset. Som ni vet så är det ju lite uppochner med allt just nu. Men vad vore vi utan lite motgång ibland. Man får inte mer än vad man klara av vad det någon som skrev. Tycker ändå vi har fått våran beskärda del av otur och att det kan vara bra nu.

Ni vet mitt lilla dataproblem som jag skrev om häromdagen. Min MacBook Pro var helt död och vägrade ta laddning. Micke pratade med dom inne på Digital Inn i fredags och de har hittat felet. Två kretsar har brunnit och de hävdar force major då de aldrig sett detta problem tidigare. Alltså va fan! Här var jag glad i hågen över att vi köpt till extra protection men ändå så täcker det inte pga att de inte haft detta problem tidigare!? Det kan ju inte vara sant!? Åskan måste ha slagit ner!? Men nej, inte alls. Den slutade ju bara att funka 🙁 15 000kr vill de ha för att laga den, det är hälften av den kostade. Och då ska jag tillägga att om de ska försöka att rädda mina bilder så ska de ha några extra tusen för det.

Det var ju en fantastisk början på helgen… Jag ska ringa mitt försäkringsbolag på imorgon så förhoppningsvis så ordnar det sig ändå. Men jag tycker ändå att det är förjäkligt att Digital Inn hävdar force major för att de aldrig stött på det här problemet innan.

Nog om tråkigheter. Vi har ”ljusat” upp huset lite, eller vi håller på. Vi är inte färdiga än, vi ska byta lite lister, måla lite lister, och måla måla måla 🙂 Det är mycket jobb men när man ser skillnaden så är det såååå värt det. Vi har också bytt golv och det blev en otrolig skillnad. Charlie och Colin sa att de tyckte det kändes som om vi flyttat till ett nytt hus.

Jag visar en liten sneak peek på hur hallen ser ut nu (efterbilderna först). När jag ser det mörka som var innan så blir jag nästan lite deppig. Jag som älskade det mörka gråa golvet och de mörka gråa väggarna. Inget fel på det egentligen, men nu när jag ser det nya ljusa så mår jag så mycket bättre i själen. Och visst blir man mycket piggare och gladare av ljuset.

nya6

Älskar alla beiga nyanser, eller greige som jag vill kalla det. Fortfarande lite gråa kalla toner i den beiga färgen. Om ni är nyfikna på vilken färgkod så är det NCS 1502-Y50R och jag valde matt.

nya4

nya3

Här nedan ser ni en riktigt tilltufsad hall. Den är både mörk och utsliten. Även den platsbyggda hyllan har fått sig en uppfräschning. Visst är den snygg, älskar den! Byggd med kärlek kan man säga efter att jag fått för mig att slita ut det som var byggt där innan. Men slutresultatet blev kalas som tur var!

hall1

Tanken är att vi ska byta golvet även i köket sen. Jag vill ha samma golv i hall och kök, det väver ihop det hela mycket finare. Kanske även i vardagsrummet för att få en helhet. Men det blir längre fram, en sak i taget hade nog Anders Öfvergård sagt hahaha. Micke härjar på mig, det här skulle Anders se!!! Han skulle skällt ut dig efter noter! Äsch då, det blir nog bra i slutändan. Att det blir extra rörigt hemma oss är nog inte så konstigt, jag menar vi är ju ett gäng som ska leva i röran undertiden som vi gör iordning också.

hall7

Starka hjälpredor!

Ett tag funderade jag på att vara trendig och spara det gamla golvet som låg när vi flyttade in i huset. Tänk er det här röda retrogolvet grrrr vad snyggt! Hade väl varit något?

Nej jag bara skojar. Det här golvet kan faktiskt vara bland det fulaste golv jag sett. Gillar det inte! Men hos någon annan kanske det är jättefint?

Tänk er att hela huset såg ut ungefär såhär.

hall3

In med allt som fick plats i vardagsrummet. Här ser ni också att jag målade Ivar-skåpen från Ikea. De är fina som de är träfärgade, men jag tycker det blev bättre målade.

hallen7

hall8

Där fick ni en liten sneak peek på vad vi har pysslat med. Skönt att skingra tankarna med lite kreativt arbete 🙂

Imorgon ska jag till en specialistläkare på hud. Äntligen. Vårdcentralen skickade en remiss för jag vet inte hur många månader sedan, och inte förens nu har jag fått en tid. Just nu är jag konstigt nog fin i mina händer, jag som annars har världens problem. Som tur är så har jag bilder på mobilen som jag kan visa.

Någon gång kanske jag visar er också, men bilderna är typ motbjudande. Lider verkligen av hur de ser ut mellan varven.

Nu ska jag lägga i mig sängen och titta på en film och runda av helgen.

Kram / Madeleine ♥

 

 1. Molly skriver:

  Hej!
  Angående din dator, den är väl inte så gammal? Man har ALLTID tre års reklamationsrätt vid fel som uppstår som du inte själv har orsakat genom att vara försumlig, slarvig etc och detta verkar röra sig om ett märkligt ursprungsfel. Av den anledningen ska du absolut inte betala något för detta!

  När det gäller Digital Inn och Apple har jag rejält dåliga erfarenheter, de lurar kunder och saknar ofta kompetens vid den här typen av ärenden.

  Så här skriver Trygg Hansa om Force Majeure:

  ”Force majeure är en juridisk term som innebär att det finns omständigheter som kan frigöra en avtalspart från ett avtal. Dessa omständigheterna innefattar krig, krigsliknande händelser, inbördeskrig, revolution eller uppror eller på grund av myndighets åtgärd, strejk, lockout, blockad eller liknande händelse.”

  Som du förstår är detta inte något Digital Inn kan hänvisa till i det här fallet, de verkar helt enkelt inte vilja ta ansvar för ett allvarligt fel som uppstått på din produkt. Det finns en väldigt tydlig konsumentlagstiftning så jag vill råda dig att vända dig till ”Hallå Konsument” ellr din lokala konsumentvägledning för juridiskt stöd. Du ska definitivt reklamera datorn. Vägrar Digital Inn att hantera reklamationen, vänder du dig till ARN, Allmänna Reklamationsnämnden och gör en anmälan, du kan även anmäla Digital Inn till KO, det tar inte så värst lång tid och är väl värt besväret.

  Du ska INTE betala 15 000 kr eller mer för detta! Lycka Till!

 2. Jag undrar vad det är för golv ni köpt? Jättefint ☺👍

 3. Anonym skriver:

  Det var inte mer än ett par år sedan ni la in nytt golv. Hur kan man bara lägga in nytt igen. Förutom att det kanske finns hål att stoppa i vad det gäller ekonomin för er del har vi också miljö aspekten. Vad tror du GRETA skulle sagt? Fast golvet var väl sponsrat.

 4. K skriver:

  Hur tänker du kring miljöaspekten när du renoverar? Jag bor i ett hus där det mesta är original från -76. Dock helt ok original – inte orange 😉 hur som helst så tänkte jag först riva ut ALLT, men nu får jag sån jäkla klimatångest av tanken. Det fungerar ju.. huset alltså. Även om det är gammalt. Jag kan liksom inte motivera för mig själv att det är ok. Säljer du det ”gamla” golvet tex? eller sätter det i ett annat rum? Köper ni miljömärkt trä? Färg? Osv… jag skulle faktiskt behöva lite tips för att komma ur min klimatångest. Nån annan som tänker som jag?! Och spelar det någon roll i det långa loppet om lilla jag struntar i att renovera?

  1. Sanna skriver:

   Jag håller faktiskt med dig. Gör man om så gör man ju inte om bara några år senare tycker ja… Att man målar om nån gång men att byta ut golv o så. O att man vill lägga pengar på det. Plus miljön. Jag tycker du tänker bra! Tycker man det är ok varför göra om! Vi tänker till o gör vi om så är det ju så vi vill/Ska ha det sen. Inte göra om bara några år senare. Men men, vi tänker o resonerar olika 🙂

   1. M skriver:

    Miljötänk! Den mattan som hon rev ut osade sjuttital så det ”stinker” om det.
    Är väl inget konstigt om den åkte ut.
    Vad man sen kan göra är ju att välja klimatsmarta produkter till det nya.
    Var de tillverkas och av vad t ex.
    Men sen får vi inte låta miljötänket gå överstyr heller.
    Vi i Sverige gör faktiskt ganska liten negativ påverkan på klimatet och det är inte vi allena som ska rädda världen.
    Näe Madde, riv du med gott samvete

    1. K skriver:

     Nu var det ju absolut inte så att jag ifrågasatte att orangea golvet försvann. Jag är genuint intresserad eftersom jag vet att Madde repar en del åt både sig och andra. Tror också att hon haft något samarbete med nån byggaffär? Kanske finns bra alternativ? Jag valde tex att inte köpa tryckimpregnerat virke till mitt nya staket, utan ”impregnerade” på gammalt vis genom att elda på den delen av staketet som är i jorden. Men nu när jag funderar på att riva inomhus så blir jag så himla stressad. Kanske någon av maddes läsare sitter med kunskap om hur mycket miljöpåverkan vår svenska renovering har?

    1. Monika skriver:

     Jag tror inte många ifrågasätter att man ville ta bort golvet som låg vid inflytt. Det hade nog gjort sitt. Men det här är väl golvbyte nummer två på bara några år. De bytte ju från mörkgrått till ljust nu. Sina pengar gör man ju som man vill med, men det är klart att det påverkar miljön att byta ut i princip nya saker. Undrar också lite hur Madde och familj tänker runt det.

     1. Sanna skriver:

      Det va det jag oxå menade, att de redan bytt golvet när de flyttade in o att bara byta för att byta känns bra onödigt.
      Fast när det gäller miljötänket finns det inget ”för mkt” el överdriva. För det är just det tänket som försatt oss är, på en jord som snart är förbrukad. Alla måste göra allt dom kan. ”Ingen kan göra allt, men alla kan göra nåt” är ett citat som stämmer väldigt bra! O är man inte prompt tvungen o byta ut ett golv pga tex vattenskada el nåt, el att det är väääldigt gammalt känns det så onödigt. O byta för att man vill ha en annan färg efter några år. Inte hållbart i längden, tänk om alla tänkte o gjorde så….
      Nu tycker jag Madde är väldigt klok när det gäller det mesta. Så jag är mest förvånad över hennes tänk här. Men detta är MIN åsikt o alla har rätt till sin!🌸

      1. K skriver:

       Precis! Jag pratar ju mest om min egen miljöångest. Vore skönt att inte känna så, men det är påtagligt. Mina barn kommer troligtvis växa upp i en värld som har betydligt fler sanktioner för dylika projekt.

 5. Nettan skriver:

  Måste säga att du har en otroligt bra smak, din inredning är så snygg. Måste fråga vad det är för krokar du har i hallen? Mycket smart, tar lite plats men rymmer mycket. Hoppas det vänder nu och ni får lite tur ich medgång nu😍
  Mvh Nettan

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..