Busiga ungar, ljusterapi och så har det gått sedan misshandeln!

Innehåller reklam

Hej fina ni!

Hur har eran dag varit? Här har det varit full rulle sedan morgonen.

Den här veckan är jag jägarhustru, vilket betyder att jag är ”singel” hela veckan lång. Jag ska absolut inte klaga, för hade det inte varit för att jag överraskade Micke med en jägarutbildning  för några år sedan så hade inte han varit iväg nu. Jag är glad för hans skull, att han har ett intresse som han brinner för. Dessutom så är det rätt så skönt att vara från varandra ibland också hehehe. Får man säga så? Sen kan ju jag tillgodoräkna timmarna och dagarna till något som jag kan hitta på. det är väl inte mer än rättvist? Är så sugen på att åka på en yogaresa, göra något som jag aldrig har gjort. Vi får se, det är en dröm har jag i alla fall.

Hade tid på hud idag också. Stressade iväg med barnen till mormor, de hade sett framemot att få vara med mormor en stund. Engla-Freja var hemma idag med, denna envisa huvudvärk som ställer till det för henne. Fasen alltså!

Väl framme på hud så fick jag träffa en specialistläkare. Hon tittade på mina idag ganska fina händer, det är ju typiskt att de skulle vara så fina just idag. Visst är det väl konstigt!? Men jag visade henne bilder på hur jag brukar se ut. Hon tog även en del prover på händerna som hon skulle skicka på analys.

Hon var väldigt säker på att det var atopiskt eksem jag hade. Hon ordinerade egentligen inget nytt mot vad jag haft innan. Den starkaste dermovatsalvan och en kur med antibiotika igen. Det ända som var nytt var att jag skulle börja gå på ljusbehandling via psoriasisförbundet. En ljusbehandling med UVB (TL01) vad nu det betyder? Tre gånger/veckan i 6-7 veckor. Antar att det är någon man får bekosta själv? Glömde fråga.

Jag är ju säker på att jag har psoriasis, det finns i släkten och på mig ser det exakt likadant ut. Läkaren tyckte dock inte att det såg ut som det, så jag får väl lita på henne. Men jag får ge den här ljusbehandlingen en chans nu, har hört mycket gott om den. Jag skulle höra av mig om 2 månader ifall det inte blivit bättre.

Åkte tillbaka till min mamma för att hämta upp mina små busungar som busade som aldrig förr. Det är så himla roligt att få vara hos mormor en stund. Mathilde och EmmyLou vill hemskt gärna spela kort, och ett tag var det kort överallt 🙂

Precis när vi skulle klä på oss och åka hem så ringde mobilen, det var Adam i andra änden. Han hade fått feber, stackarn! det var bara att skynda sig iväg till skolan för att hämta upp sjuklingen. Efter lite panodil så piggnade han till, men han får nog vara hemma imorgon också så får i se hur han mår längre fram i veckan.

Så här såg busungarna ut idag. Visst syns det nästan på dom hur busiga de är 🙂 det blev en liten fotosession ♥

Ni hittar tjejernas outfit HÄR! 

Märket heter Milly & Willy och är riktigt prisvärda. Såg att både byxorna och tröjan kostade strax över en hundring just nu. Så skynda att fynda innan de tar slut.

ellos2

ellos1

EmmyLou är en riktig liten spexare. Hennes dröm är att stå på scen. Och om jag inte kan stå på scen mamma så kanske jag skulle kunna vara sådan där modell i affären? 

Hon lär sin lillasyster allt hon kan. Stå såhär Mathilde, gör såhär Mathilde och nu snurrar du Mathilde 😀

ellos3

ellos5

ellos7

ellos6

ellos8

Älskade barn ♥

ellos9

ellos4

William kom hem från sin ”hemundervisning”. Många av er har frågat hur det gått sedan misshandeln, och tro mig att jag velat svara. Jag har just nu mitt upp i allt detta blivit avrådd från att gå in i detalj på vad som händer 🙁 Det är så mycket jag skulle vilja dela med mig av, det bara bubblar inom mig. Och det kommer att komma, för jag kommer ALDRIG låta mig tystas för något som jag tycker är såhär fel. Det här som hände William har tyvärr bara blivit en liten del av vad som hänt nu efter. Flera människor har blivit misshandlade, så mycket måste jag ju kunna berätta. Åt helvete är vad det är! Barnen får inte gå ut själva och leka med sina kompisar och de har alltid överfallslarm på sig.

Det finns inte ord till hur overkligt det här är. Det känns lite som något taget ur en film. Eller något man bara hör om.

Sen vill man inte oroa barnen i onödan, jag vill inte att barnen ska känna sig otrygga. Men nu är det som det är, och vi gör allt vi kan för att leva på som vanligt.

Hur skolan har agerat är en annan historia. Just nu har det hela löst sig med ”hemundervisning” och det har varit otroligt tacksamt. William har haft en fantastisk lärare som ställt upp till 100%. En man vid namn Karl-Henrik, en fd. pilot numera pensionerad har lagt sin tid på att undervisa och stötta William. Blir tårögd av engagemanget ♥ Och William har känt sig trygg och inte lika begränsad. För det är ju skolan han går in för, han vill ha bra betyg och han vill lyckas. Fick ett sms av honom innan han kom hem, det gjorde mig varm i hela kroppen. Stolt så jag spricker! Mina fina duktiga pojke.

87137C4C-16B9-4A26-9895-281C3C5E3CB4

Imorgon ska William tillbaka till skolan. Förövarna är from med imorgon inte kvar på skolan. Och det har vi kämpat för sedan allt detta hände. Inte det enklaste att få igenom. Alla i skolan är bakbundna på ett eller annat sätt och av olika anledningar (den ena dummare än den andra ibland) Vi har suttit i möte upprepade gånger, och med våran advokat och bildningsnämnden. Men när flera saker hänt så är det ju liksom inte försvarbart för skolan att hålla kvar dessa förövare.

När beskedet kom i fredags att William kunde komma tillbaka till skolan så kändes det ändå som en seger. För det är f-n inte offret som ska behöva flytta på sig i sådana här situationer och det är något som man rikstäckande behöver fatta en bättre handlingsplan om. Det måste finnas en bättre plan för hur man ska agera kring så allvarliga situationer som den här.

I utredningen så väntar vi nu på att få komma på ytterligare förhör med andra familjemedlemmar. En dag i taget.

Jag skulle ljuga om jag inte sa att det är jobbigt för det är jobbigt. Men vi kommer kämpa för rättvisan. Polisen gör en jätteinsats och vi har fått så mycket stöd och får fortfarande.

Nu ska jag äta sen kvällsmat och sen ska jag kasta mig över lite jobb som jag inte kunnat göra under dagen.

Ta hand om er ♥

Kram / Madeleine

 1. M skriver:

  Skönt att din kille fått hemundervisning och att han kan få gå tillbaka till skolan.
  Men jag undrar ändå lite över förövarna. Det är ju också barn med skolplikt, vad gör skolan, samhället med/för dem
  Skickas de ut från skolan helt eller?
  Vem ska ta ansvar när detta gäng sen växer till sig och kriminaliteten ökar?
  OM de visat dessa tendenser redan innan överfallet på din son så kanske åtgärder skulle satts in tidigare.
  Undrar om inte skolor och dess personal är för flata idag.
  Vart har disciplin och respekt tagit vägen?
  Hoppas din son kan få känna sig trygg igen.
  Hoppas alla barn kan få känna sig trygga.

 2. Karin skriver:

  Skicka det j…… gänget till en öde ö! Man blir så arg. Många skolor sopar bara sina problem under mattan. De ska heta att vår skola är så BRA!! Mycket skit snack. Hoppas det blir bra. Kram❤

  1. Malin skriver:

   Men skolan har ju agerat! Våldsverkarna finns inte kvar på skolan. Sonen har fått hemundervisning under tiden (många offer skulle vara avundsjuka). Jag tycker det låter som en tydlig plan har följts. Med all respekt för offret och offrets familj, men det går inte att vara partisk när man är en del av målet.

   Jag vet inte vilken årskurs det handlar om, men är det grundskolan har ju även förövarna skolplikt och även deras situation måste lösas isåfall, det är enligt lagen.

   1. Karin skriver:

    Jo jag läste med det och det är jätte bra. Skrev många skolor gör så. Har ju både sett och hört det!

 3. Malin skriver:

  Angående dina exem så kan jag tipsa om att testa en kur med Efamol jättenattljusolja. Man äter maxdos i 3 månader tror jag och sedan underhållados. Står på förpackning tror jag.

  I vilket fall är detta jättebra mot exem! Har själv psoriasis och har haft väldigt god effekt av detta. Är sedan flera år tillbaka helt utan fläckar/utslag.

  Denna växt hjälper att stärka upp huden och den hormonella balansen i kroppen.

  Skulle inte ta en antibiotika kur! Har alltid stått emot det trots hemska utslag.

  Har även haft periodal dermatit och även då skrev läkaren ut recept på antivbiotika i 3 månader…
  Vilket pajar kroppen helt! Jag har har jobbat med kost, kosttillskott osv. Jobbat mer med orsaken till det än att dämpa på ytan.

  Har även solat dessa solarier i många omgångar. Ger viss effekt men är segt att behöva åka och sola så ofta (för så kort tid)

  Så testa jättenattljusolja direkt!

  Önskar dig lycka till med både exem och familjens problem med skola osv 🙏
  En sådan extremt stressande situation är väldigt negativt när utslagen blossat upp.

  1. Sanna skriver:

   Vart väldigt intresserad av den där oljan! Min dotter har perioral dermatit oxå. Hur använder man oljan?
   Hon har även problem me eksem i hårbotten, funkar den mot det? Visserligen kanske inte så kul o smörja me olja i hårbotten.. Men mot perioral dermatit kanske man kan testa. Tack för tips!

   1. Malin skriver:

    Man äter den i kapselform 🤗
    Kollade doseringen och går att ge till barn också. Absolut värt att testa! Jag har haft superbra resultat och även min svärfar som också lider av psoriasis.

 4. Rebecca skriver:

  Jag blir så otroligt glad när jag läser detta att jag inte kan hålla tillbaka tårarna! Lycka till och hoppas att William kan få tillbaka en trygghetskänsla & glädje till skolan.

  KRAM!

 5. eva skriver:

  Känner med er om detta med William o barnen.. Näe det ska aldrig tystas ner.. Rätten är på er sida.. Barnen SKA känna sig trygga i skolan.. Du/ni kämpar på bra.. O det är inte offret som ska flytta på sig.. Ska det bli som i USA, o att vakter ska hålla ordning..? Många varma styrkekramizar till er.. O vad duktig han är med högsta betyg..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..