Mid Season Sale, hundtricket och boende! Hur tänker ni?

Innehåller reklam 

Nu har jag lagt åtskilliga timmar på att inte kunna bestämma mig för hur ja vill ha alla tavlor på den nymålade väggen i vardagsrummet. Det enda jag kommit fram till är att jag behöver köpa flera ramar och att alla posters var väldigt fina.

poster2

Stilrena, enkla, snygga och väldigt billiga! Det gillar jag.

Det känns på något sätt som att det blir mera harmoniskt här hemma när vi gör om med mera mjuka färger och former. Micke säger att det är en ursäkt först jag ska få göra om. Hehe! Det hade jag ju gjort oavsett vad han hade sagt ändå, men lite bara lite kanske han har rätt.

poster1

poster3

Vill passa på att tipsa er om att KidsBrandStore förlängt sin Mid Season Sale. Ni gillar ju att jag tipsar er om när dom har bra rabatter ♥

Fram till imorgon, alltså hela dagen imorgon torsdag 31/10 så kör de Mid Season Sale. De har 20-70% off på ALLT (ej Parajumpers) Det är så sjukt bra priser på mycket som jag tycker ni ska titta närmare på. Passa på att köpa några julklappar kanske? Eller bunkra upp med lite nytt nu till vintern.

Av mig får ni nu också 10% extra rabatt på ALLT om ni uppger koden: ILMRUD10

Adam tipsar om sina favoriter hos KidsBrandStore.

Dunjacka från Sail Racing – du hittar den HÄR!

Beanie mössa från Sail Racing – du hittar den HÄR!

Huvtröja från NAPAPIJRI – du hittar den HÄR!

adis11

adis12

Sail Racing är en av mina favoriter, tycker de gör riktigt snygga kläder. Och jag skulle själv kunna tänka mig en jacka från dom.

adis10

Adam tog en liten promenad med Toffie på eftermiddagen. Han insåg att Toffie är värsta brudmagneten. ”Det är inte jackan som gör det då Adam?” Men nej han var ganska säker på att det var hundtricket som gjorde att han fick uppmärksamhet. Så snart kommer väl alla unga herrar i området vara ute och rasta hundarna när ryktet sprider sig 😀

adis13

Apropå område. Jag gillar området vi bor i, även fast jag inte är uppvuxen på den här sidan av staden. Och även fast jag hade svårt att vänja mig vid tanken att bo här så tycker jag det är jättebra. Det är fantastiskt vacker utsikt här uppe på höjden, och det är ett lugnt område. Gångavstånd till city på bara några minuter, nära till vattnet och vill man åka till en större stad, typ Linköping så kommer man ut på Linköpingsvägen direkt från där vi bor. Så, egentligen kan vi inte bo bättre. Huset älskar jag! Vi har verkligen satt våran prägel på det, renoverat och gjort allt så fint. Den dagen, när den kommer och om den kommer när vi köper att annat hus så kommer jag ha såååå svårt att skiljas från det här.

Tänk om det bara kunde vara liiiiite större. Bara några rum större, det skulle underlätta när barnen växer. Nu funkar det som det är, vi har byggt om garderob till ett rum och satt in ett fönster och sådär men ja lite mera utrymme skulle vara trevligt.

Vi har kollat upp bygga om förrådet, eller gamla hönshuset som står på gården. Helst skulle jag vilja riva det, och bygga upp ett helt nytt, kanske ett attefallshus. Det är trots allt typ fallfärdigt. Det skulle bli mycket fräschare att bygga upp ett nytt hus där. Men eftersom det befintliga huset precis ligger på tomtgränsen så måste vi då ha grannarnas godkännande. Och där fick vi tvärnej när vi frågade! Världens tjurigaste då. En riktigt grå nejsägare som ifrågasätter allt man gör i trädgården. Så det var ju kört.

Men mitt upp i allt detta så drömmer jag lite om att flyttat till en annan stad. Storstad i all ära, där finns allt mera tillgängligt för barnen när de ska plugga och söka jobb. Men samtidigt så vill jag inte bo mitt i en storstad med barn, men gärna utanför. Jag skulle kunna tänka mig att bo i Berg i Linköping. Villorna kring  Bergs slussar är så fina. Jag tror det är nästan exakt 1 mil in till Linköping centrum från Berg.

Hur tänker ni kring uppväxt, bo i en storstad med barn kontra att bo lite utanför eller att bo ute på landet?  

 

Man måste kanske väga in familjesituationen också. Har man bara ett barn eller två barn så är det kanske enklare att bo i en storstad än om man har som jag elva barn. Eller är det fel att tänka så? Man har olika förutsättningar också kanske? Eller så har man inte det och tycker helt enkelt att barnen ska få växa upp nära naturen.

Skulle vara roligt att höra hur ni tänker 🙂 

Jag följer med spänning just nu två fina vänner som söker efter drömlägenheten i Stockholm. Det är två pappor och en dotter. De delar med sig av sin vardag hur det är att leva som just två pappor i en relation och med barn. Jag fullkomligt älskar att de så generöst vill dela med sig av sitt liv ♥ Vill ni också kika in och följa dessa härliga människor så hittar ni dom HÄR! In och ge dom en massa kärlek och pepp vetja.

Kram / Madeleine

 

 1. Frida skriver:

  Hej! Vad har du köpt den bruna dunjackan? Så himla fin! Kram

 2. Linda skriver:

  Hej! Mina två barn nu 13år resp 19år är uppvuxna i ett område som heter Hejdegården som ligger bara några minuter ifrån Linköping city. Här finns allt ifrån små/stora lgh och små till enormt stora hus med fina stora trädgårdar med utsikt över stångån. Mina barn stormtrivs här, då det är gångavstånd till allt man kan tänka sig..simhallen , sporthallen, stan, skolor och inte minst till våran fantastiskt mysiga trädgårdsförening. Alla kompisar bor i närheten och aktiviteter ( fotboll och innebandy) inom gång och cykelavstånd …så inget skjutsande här inte…helt perfekt skulle jag säga…Jag skulle aldrig tänka mig att flytta ut på landet…Man kan göra som vi och ta en tur till skogen någongång och vandra eller plocka svamp när lusten faller på. Har jätte fint promenad stråk ( stångån) nästan precis utanför dörren där barnen även tränar löpning😉Så bara för att man bor i stan betyder inte det att man sitter inne eller ” hänger” runt i city…

 3. M skriver:

  Man kan väl i princip bo varsomhelst bara logistiken fungerar.
  Vi har t ex valt att bo på landet och det har gått bra. Men då har det varit bara två barn.
  Har man som du så många så skulle jag nog välja att bo som du gör. Med nära till allt.
  Nu menar jag inte kanske just precis där du bor men så att barnen kan ta sig till skolor och fritidsaktiviteter utan att behöva skjuts varje gång.
  Nära till allt, även till naturen.
  En större stad vore helt otänkbart med så många barn. Där kan det bli knöligt med skjutsande hit och dit trots att det kanske finns allmänna kommunikationer.
  Men stora städer ställer krav också.
  Tänk dig själv otryggheten när barna blir större och du frågar ”vart ska du” och de svarar som ungar gör ”ut”.
  Du kommer att ha noll koll.
  Näe, jag skulle tänka mig nån mindre ort, med nära till allt, precis som du skriver.
  Men att flytta till landet med en hög växande barn, det skulle inte jag göra. De är vana vid så mycket annat och ni skulle inte få göra annat än skjutsa.
  Mina var födda på landet och då får man som förälder ha ett öppet sinne när det gäller kompisar och aktiviteter. Det krävs mycket planering. Men som sagt, jag hade två, med elva hade jag nog blivit galen.
  Tänk smått, fast inte för litet.
  Går det inte t ex att bygga på själva huset ifall nu surgrannen sa nej till attefall?

 4. Anna skriver:

  Linköping är en jättetrevlig stad att bo i bra skolor, Berg är fint även Askeby, Ekängen, malmslätt, Hjulsbro/landeryd

 5. Sofie skriver:

  Jag skulle aldrig kunna tänka mig att bo i en stad varken mindre eller större. Dessutom blir det svårt med korna, fåren och hästarna. Sönerna däremot hade nog kunnat tänka sig att flytta in till samhället.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..