Mama bear, älsklingar och lite om allt.

Så har ännu en helg nått sitt slut. Och ett härligt höstlov byts nu ut mot vardag och skola igen. Det är inte helt utan att barnen är lite deppiga idag, sura miner och långa tunga suckar. De hade velat vara hemma och myst minst en vecka till.

Vi har ju blivit lite snuvade på det här höstlovet. Både jag och barnen har varit sjuka och förkylda. Trist som sjutton! Tuva-Li och Mathilde är fortfarande inte helt bra, eller rättare sagt de har börjat om igen. Båda tjejerna kändes varma natten till söndagen, och Mathilde fick falsk krupp. Som tur va så kunde vi lindra det hemma utan att behöva åka till akuten. Barn i Motala skickas i regel till Linköping om de blir sjuka efter klockan 17 eller om det är efter 22. Blev osäker nu, men det hela beror också lite på vad för sjuka de är. Och vem man träffar på jouren eller akuten. Vi har fått hjälp på plats, men vi har också blivit hänvisade direkt till Linköping. Det är ju lite surt att behöva åka så långt, samtidigt förstår jag ju varför också. Dock så kanske man kan ha lite fingertoppskänsla i vissa fall. Hör man tydligt att det är en falsk krupp som behöver inhalera en liten stund för att bli bra så kanske man kan strunta i att skicka patienten vidare 5 mil. Det är ju inte bara bra för den sjukes skull, på så sätt så tänker man ju också på miljön.

Hur som, nu slapp vi söka vård. Och jag hoppas verkligen inte att det blir värre nu.

I fredags skulle Victor gjort sin total-koloskopi, men gick inte. Han mådde så dåligt och hade ont 🙁 Mitt stackars hjärta. Jag förstår honom helt och hållet, och kunde jag så skulle jag ta hans onda så han slapp! Vi pratade med en helt fantastisk kvinna på röntgen som ordnade så att Victor kunde få undersökningen gjord under narkos. Det var en oerhörd lättnad för Victor. Så nu väntar han på en ny tid. Skönt när undersökningen är gjord, läkaren misstänker IBD och efter allt vi läst om det så verkar det vara det.

Den här veckan så har Willes flickvän sovit över här, gulliga Emilia. Hon är så rar och alla i familjen älskar henne ♥ EmmyLou och Tuva-Li flätar hennes hår och busar med henne.

Lyckades fånga Micke på bild när han gosade med Livia-Leonore. Dock så hann jag inte få med hennes ljuvliga leende, hon fastnade med blicken på annat håll. Charlie låg på golvet och rullade med Cosmo.

allt1

Älsklingar!

allt2

Ni vet mitt ”fulben”(mitt vänstra ben), jag har börjat med en slags bindvävnadsmassage. Det här ska vara väldigt bra för lymfsystemet och det har jag hört sååå mycket gott om. Sista utvägen kommer ju var operation med all säkerhet, men kan detta hjälpa bara lite så är det helt klart värt det. Jag tycker det är jättetrist att behöva känna mig så obekväm pga det här benet. Det hör liksom inte ihop med min övriga kropp på något vis. Det är svullet, skiljer väldigt mycket i omkrets jämfört med det andra benet och det syns väldigt tydligt. Och det syns ju ännu mera tydligt eftersom benet är blått och lilla också.

Ni som känner mig vet ju också att min värsta mardröm är operationer av alla olika slag. Så ja, jag provar allt annat än det. Jag upplever faktiskt att det har blivit skillnad efter den här massagen, både utseendemässigt och fysiskt. Benet känns inte lika tungt på något sätt. Jag ska fortsätta med det här nu och se vad det kan ge för skillnad på lång sikt. Har ni testat nått sånt här?  

suckcup4

Ramlade förbi Lindex häromdagen. Måste ju säga att jag älskar detta nallebjörnmode. Man kan inte ha för många teddyjackor. Visst är den mysig!? Tror ni jag ångrade att jag inte köpte den då? OM jag gjorde 🙁

Mama Bear 

Istället köpte jag en overall till Livia-Leonore. Och det var nog tur att jag gjorde det för jäflars så kallt det har blivit. Tycker det slagit om bara på några dagar. (overallen kommer från kappAhl för er som undrar)

kläder1

kläder2

Just nu sitter jag och kikar på olika hotell. Jag planerar att åka väg ett dygn och kanske hinna med lite julklappsshopping. Skulle vara härligt att få allt klart inför jul redan nu. Jag säger det varje år nästa år ska jag vara klar med alla julklappar redan i november men så blir det aldrig så hahaha. Tänk om jag för en gång skull kunde vara i fas med allt och faktiskt bara njuta utan stress. Vilken dröm! Jag ska göra mitt bästa 🙂 Jag har kommit så långt att jag vet vad jag ska köpa till alla i familjen i alla fall.

Imorgon ringer klockan tidigt. Det är min dag att skjutsa alla barnen till skolan och förskolan. Micke och jag kör varannan dag för att han börjar tidigt och sent varannan dag. Vi brukar dela på det mesta. Dock så har väl jag varit den som fått vara hemma mest när barnen varit sjuka. Men vi har blivit bättre på att dela på det med faktiskt ♥ Hur gör ni när barnen är sjuka? Turas ni om att vara hemma?  

Hoppas ni haft en fin helg!

Kram / Madeleine

 1. Lotta skriver:

  Hej Madeleine,
  Ang ditt ben, du kan beställa kompressionstrumpa till ditt ben, tunna och märks knappt under byxorna.
  Det kommer hjälpa ditt ben och tyngden förvinner. Ta med ganska hög kompression, jag har kompression klass 3, sen jag anvönt det sen 4 1/2 år så är mitt ben med dålig lymfcirkulation smalare än mitt friska ben och tyngd och värk försvinner med hjälp av strumpan. Kram/Lotta

 2. Cissi skriver:

  Gällande vab var det typ 50/50 förut men numer har jag ett annat jobb där mycket kan göras hemifrån, eller att barnen följer med (såklart beroende på tillstånd/eventuell smittorisk). Så numer vabar vi aldrig. Jag både jobbar och sköter barnen. Otroligt skönt att slippa ha med FK och dylikt att göra 😊

  Ang ”fulbenet”. Jag har haft ett fult ben med konstant inflammation (blånader från knä och nedåt) samt tjocka åderbråck från vrist till ljumske, som värst vid insida knä. Gjort ont, kliat och varit svullet. Men nu efter att de minsta barnet blivit större (5år) så har stress, korta/osammanhängande nätter, köriga dagar m.m. minskat och därmed har även benet blivit mycket bättre. Nu kan jag ha tights/leggings utan att ”korvarna” syns bukta igenom byxbenet 😆 För dom ofinns nästan! Helt otroligt efter att ha haft smärtsamt ”fulben” i så många år. Som värst blev benet efter 4e barnet då vi gick igenom en jobbig tid med mycket elände och utmattning. Men som sagt, kroppsvikt/belastning, stress för kroppen, dålig sömn m.m. bör minskas! Alltså mina egna erfarenheter är att hård belastning och för lite återhämtning påverkar åderbrock väldigt negativt!

  Bindvävsmassage har jag ej provat men läst väldigt gott om, gällande allmän hälsa.

 3. Jenny skriver:

  Jag vabbar för det mesta då jag är självstående med min lilla dotter, men ibland ställer mormor och morfar upp och tar vab och det är guld värt!
  Kram och tack för en bra blogg ❤️

 4. Lena skriver:

  Jag jobbar hemma så det funkar bäst om jag vabbar. Men du jobbar inte hemifrån längre va?. Utan har din ateljé då är det väl rättvisare att man delar.
  Men det påverkar min mans jobb mer negativt att vara ifrån. Men sån tur så är de bara sjuka ett par ggr om året!

 5. Vi har löst det så att ingen av oss vabbar…jag har dock vabbat några dagar en gång då min man var inlagd…
  Hur går det ihop? Friska barn kanske 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..