Adoptera!

Goddagens!

Idag är jag tröttare än tröttast. Varit vaken nästan hela natten. Mathilde har haft det jobbigt med falsk krupp, Tuvis hade ont i huvudet och EmmyLou vaknade titt som tätt av drömmar.

Livia-Leonore höll låda av glädje, världens gladaste lilla skitunge 🙂 Kontraster kontraster. Undrar ni vad Micke gjorde så kan jag säga att han sov hahaha. Han kan sova sig igenom det mesta. Förutom om jag inte skulle vara hemma, då vaknar han för minsta lilla. Snacka om att man helt och hållet litar på sin partner, jag vaknar oavsett om Micke är hemma eller inte.

Körde kidsen till skolan imorse, tvingade mig upp. William var redan uppe och hade satt på kaffe till mig, raringen. Han hade varit ute med hundarna också. Vilka fina barn jag har ♥

När jag hade lämnat alla i skolan så åkte vi andra trötta hem och åt frukost och lade oss en stund i sängen igen. Tjejerna somnade om, det gjorde inte jag. Men det var skönt att bara vila en stund.

frulle3

Jag har fått dille på avokado, det är ju sååå gott! Det är faktiskt Engla-Freja som har lärt mig tycka om avokado.

Mosad avokado på en knäckemacka med lite salt och malen svartpeppar, mums!

frulle1

Det blev ett perfekt mellanmål på förmiddagen. Skulle kunna äta det till alla mål om dagen 🙂

frulle2

Den här dagen hade jag planerat att få en massa jobb gjort, men så blev det såklart inte. Ska försöka sätta mig och fakturera lite sen när Micke kommer hem från jobbet i alla fall.

Vi har den här veckan en hel del annat att ta tag i. Vi ska prata med våran advokat om adoption, ja du läste rätt. William vill att Micke ska adoptera honom. Det känns helt naturligt eftersom Micke är hans pappa och har alltid varit hans pappa.

Det är Williams önskan och Micke blev väldigt glad och rörd över att William ville det. Sen blir ju allt lite enklare med, allt annat runtomkring om det skulle vara något. Som när William skulle skaffa bankkort tex, då kunde inte Micke hjälpa honom eftersom jag står som ensam vårdnadshavare. Likadant så blev det lite problem när William blev inlagd på us efter hans misshandel, då kunde inte jag vara där så Micke följde med honom. Och eftersom inte Micke står som förälder så kunde de inte gå in på detaljer i journalen osv. Nu är William så stor så han kunde godkänna det ändå.

Men det här är ju inte helt utan problem rent rättsligt vad vi förstår. Det är en process och ett av de största praktiska problemen som uppstår är att jag som förälder till William inte kommer vara rättslig förälder längre om Micke adopterar  William. Genom adoption upphör nämligen ett adoptivsbarns samtliga rättsliga band till sina tidigare föräldrar/förälder.

Visst låter det lite tokigt? Det här har jag läst mig till på lawline.se, så det kanske inte stämmer helt och hållet? Men vi har ju en helt underbar advokat och hon kommer hjälpa oss.

(Update: har läst på. Det gäller alltså bara de som är sambos, inte de som är gifta. Är man gifta så försvinner inga rättsliga band.) 

William har ingen kontakt med sin biologiska pappa och har inte haft det på flera år. Jag känner inte heller att jag ska behöva underhålla en kontakt, utan det måste ligga hos personen själv.

Vi tror att det här kommer bli bra. Gör det William glad så gör det oss glada ♥

Kram / Madeleine

 1. Zandra skriver:

  Vill börja med att skriva att du är en fantastisk mamma och kvinna 😊 Och att få följa dig och din underbara familj gör en glad. Vad underbart för William att Micke vill göra sådan sak.
  Jag har följt er ända sen första dagen ni var med familjen annorlunda.
  William kan inte få bättre pappa än Micke. Lycka till och hoppas allt går smidigt. //Kram

 2. Janet skriver:

  Min dotter adopterades av sin styvpappa som 35 åring. Bara blankett att fylla i. Hennes biologiska pappa skrev också på och godkände och då gick processen väldigt snabbt. Om han inte skrivit på går ändå adoptionen igenom om det är det bästa för barnet och det funkar ju i ditt fall.

  PS läste lite tillbaka och såg att du förmodligen ska göra ett mindre ingrepp pga cellförändringar som du var väldigt orolig för. Förmodar du fått lugnande besked då blogg och insta spritter av positiv input om jackköp, åtgärd av ”fulben” osv.

  Jag tror att alla som läser tycker att du är en superkvinna !
  Det är bara att gratulera och ge Micke en kram från mig som ger alla barn samma kärlek.

 3. Ååå lycka till. ♥️ När du har ensamvårdnad behöver inte den ”riktiga” pappan godkänna adoption då? Hoppas ni inte stöter på massa problem och härligt att eran fina William blir nöjd och glad. Massa kärlek till er. ♥️♥️♥️

 4. Lena skriver:

  Umgängesrätt, är ändå ett måste vad gäller föräldrar, spelar ingen roll om man har ensam vårdnad! Men lycka till!

  1. Såklart umgängesrätt ska finnas. Och jag har aldrig nekat någon av papporna att få träffa sina barn. Det är snarare brist från pappornas håll, det har inte haft viljan att träffa sina barn och det har varit anledning till att de inte träffat sina barn. Och ja då spelar ju inte umgängesrätten någon större roll i detta fall.

   När en adoption däremot gått igenom, då finns det inget krav på umgängesrätt!

 5. annica skriver:

  Hej! undrar bara var den fina vasen/ljuslyktan med träbotten kommer ifrån?
  Annica

  1. Hej Annica 🙂

   Den vasen kommer ifrån Rusta. Jag har två stycken, en har jag blommor i och en har jag äpplen i 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..