Skitskraj, men just idag mår jag faktiskt jättebra!

Har precis nattat en febrig liten Mathilde. Stackars liten att vara sjuk, hon har det verkligen tufft. Eftersom Mathilde har en ätstörning så påverkas hon ju ännu mera när hon blir sjuk. Vi får verkligen kämpa för att få i henne näring, det ända hon går med på just nu är saftsoppa. Så länge hon får i sig vätska så är jag inte jätteorolig. Men det är värre att få i henne febernedsättande. Hon vägrar ju svälja, kräks rakt ut. Så det enda vi kan ge henne är suppositorier, och måste man så måste man. Annars så är jag lite emot det när barnen blir större.

Suppositorier är ju inget någon vill ha, och på något sätt heller tycker är trevligt. Men just när det kommer till barn så kan det ge men. Jag läste en avhandling för länge sedan som en barnpsykolog skrivit. Den handlade just om att ge barn ”suppar”. Efter det så har jag undvikit det så mycket som det går. Men som sagt, måste man så måste man, punkt.

Idag har vi egentligen inte gjort så mycket, vi ha kurerat oss och bara tagit det lugnt. Micke har avlastat och vabbat, medan jag sovit. Hade inte orkat en dag till, någon gång måste man få sova.

Jag skulle egentligen opererat mig idag för cellförändringar. Men jag valde att avboka det och begära flera undersökningar innan. Så efter många samtal med både läkare och sköterska idag så har vi kommit fram till att jag ska få lämna nya cellprover och göra någon annan slags undersökning innan det blir dags för operation, om det nu blir så? Allt beroende på vad dessa undersökningar säger.

Såg att jag fick någon kommentar om detta. ”Förmodar du fått lugnande besked då blogg och insta spritter av positiv input om jackköp, åtgärd av ”fulben” osv.” Ja, nä alltså, nej(!), det här har ätit upp mig inifrån i flera veckor och gör det fortfarande. Jag har mått så sjukt dåligt, psykiskt dåligt. Jag vet att man inte ska kasta in handduken och tro det värsta. Och jag är ju världens mest positiva annars. Men tro mig, man blir skiträdd! Och man mår inte alls bra 🙁 Allt annat vore ju kanske konstigt. Eller?

Trots att jag fått så många snälla, gulliga, fina och lugnande kommentarer så blir man skitskraj. Jag har i princip skrivit mina avskedsbrev till barnen i tankarna. Jag vet, sååå dramatiskt! Men man blir kanske lite knäpp.

Så nej livet spritter inte av positiv anda just nu, även om det ser ut som så på bloggen och Instagram. Jag försöker bara ”överleva” tills jag vet mera. Det hjälper ju inte mig att jag skriver om hur förbaskat dåligt jag mår. Det hjälper inte heller om jag sjunker ihop och gråter hela dagarna. Jag måste sysselsätta mig med saker för att inte tänka på det hela tiden (vilket jag ändå gör). Jag vill inte oroa barnen i onödan heller, de skulle säkert inte må så bra av att mamma var ledsen hela tiden.

Så förlåt om jag inte alltid visar och delar med mig av allt. Jag förtränger det, för jag måste.

Men jag mår bra, just idag mår jag faktiskt jättebra och det är jag tacksam för ♥

Har haft en liten diskussion med mina ”trillingar” idag. Vi har bråkat lite om tv-spelen. En vill så, den andra vill si och den tredje retar gallfeber på det två andra. Hahaha! Jag sliter mitt hår!

Detta liv om ett jäkla tv-spel! Så onödigt. Men för barnen är det ju superviktigt och det får man väl försöka att tänka på. Vi löste i alla fall bråken till slut 🙂

Nu ska jag gå in och beställa lite bra hudprodukter till Engla-Freja. Hon är i puberteten och med det så kan det ju också följa acne och dålig hy.

Nu är ju inte jag ett proffs på hudvård eftersom jag i hela mitt liv bara tvättat mig med tvål och vatten. Som min mamma skällt på mig hehe. Men jag har ju lärt mig med åren, och tar bättre hand om min hud idag. Det är ju bättre än aldrig, och nu tycker jag att det är ganska roligt också faktiskt.

Läste att Clinique hade vunnit nått sånt bäst i test när det kom till acne. Så jag hittade en Anti-Blemish Solutions 3-Step Skin Care System som jag ska beställa. Håller tummarna för att det är bra mot acne och orenheter som kan bli.

Ta hand om er!

Kram / Madeleine

 

 1. Kim skriver:

  Har hon så hög feber att du verkligen måste ge febernedsättande då? Normal feber är ju inte farligt, utan en del av kroppens immunförsvar. Min dotter har aldrig tagit Alvedon eller liknande och hon är 8 år, för så hög feber har hon aldrig haft eller varit så påverkad. Om både du och om känner att det är så jobbigt att ge supar (vilket jag förtår ayt ni tycker) så hoppas jag verkligen att hon har väldigt hög feber och är väldigt allmän påverkad

 2. D skriver:

  Kan säga att det finns inget som botar acne förutom en ganska tung medicin. Man kan testa antibiotika (långtids) och få receptbelagd salva, det botar inte men det kan ta bort det, ofta om man har mycket kommer dom åter. Det enda som botar acne är just medicin. Det är inga skönhetsprodukter som hjälper alls. Det är bara att kasta pengar i sjön. Prata med en hudläkare får du se. Har du bara lite få så kanske torka ut huden gör något men annars. Du kastar bort pengarna.

 3. Emma skriver:

  Hej! Jag hade cellförändringar efter graviditet (vilket jag fick höra är vanligare). Träffade först en väldigt oförstående sköterska som talade om att jag skulle ligga vaken i gynstol under ingreppet och att rummet va så litet att jag minsann inte kunde ha med mig någon… Jag hade precis gått igenom en traumatisk förlossningsupplevelse som slutade med att de flyttade den ansvarige läkaren från förlossningsavdelningen (vilket inte hjälpte mig ett skit, men förhoppningsvis hjälpte andra efter mig att slippa honom). Jag hade sån ångest och mådde sååå dåligt! Slutade med att min mamma ringde mottagningen och förklarade min situation och att bemötandet jag fått va oacceptabelt. Efter det fick jag träffa en underbar sköterska som gick igenom allt! Hon ordnade så att jag fick bli sövd. Jag har ff 12 år senare gynskräck, men inser att det också finns änglar inom vården att luta sig mot. Lycka till!

 4. Gunilla skriver:

  Vad är det för op du ev ska göra? Jag väntar på svar på cellprov för ev konisering.
  De tar bort en bit av livmodertappen tror jag! Ingen stor op vad jag har förstått
  Hoppas det går bra för dig!

 5. Hanna skriver:

  Gjorde cellprov på efter kontroll, blev uppringd att de hittade svåra cell förändringar och sedan brev med kallelse för konisering. Skulle ha barndop några dagar efter ,stod i kyrkan med dödsångest och såg min egen begravning 😥 väl på plats för konisering såg de inga svåra förändringar tog då bara biopsier, som visade på normalt. Gick sedan på täta kontroller. Men det läkte sedan ut. Tror det var efter graviditeten som gav fel svar på ngt sett. Tänker att det kanske blivit så för dig med❤️ tack för en bra blogg 🌺

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..