Jul, sushi och en liten buddha!

Vi har haft några riktigt kalla dagar, dagar som har krävt både mössa och vantar.

Jag längtar faktiskt lite efter den första snön. Längtar efter att få julpynta, göra pepparkakshus, julbaka, göra den första julskinkan och få klä julgranen. Guuud vad jag längtar efter riktig vinter och jul nu.

ll1

Jag och min lilla buddha har faktiskt redan hunnit förbereda en del inför jul. Vi har köpt julstjärnor, ny julgransdekoration och lite annat smått och gott.

Min man är inte överförtjust i att jag kör mina olika teman varje jul. Hehe. Nej men visst är det roligt att ändra om lite? Julen är ju såklart alltid enligt tradition röd, och jag tycker det ska vara riktigt mörkröd i så fall. Men sen har ju jag haft en jul med guld/mässing, en där allt gått i blått, silver ja osv. Olika färgteman.

Den här julen är inget undantag, nu vill jag att allt ska gå i naturtoner, behagliga färger. Beige, greige och lite brunt. Kommer bli sååå fint. Igår när jag var iväg med Victor så köpte jag nya julgranskulor. Billiga var de också, ska visa er i ett annat blogginlägg senare.

Kan ni tänka er, inte nästa helg och inte helgen efter det men helgen efter det, ja då är det första advent!

ll2

Igårkväll så festade vi till det med lite sushi, eller vi och vi är väl kanske att överdriva. Micke och Emilia, Williams flickvän festade till det med sushi.

Det sägs ju att det kan ta ett tag innan man börjar gilla sushi!? Eller åtminstone så var det så mina Instagramföljare uttryckte det sist vi köpte sushi.

sushi1

sushi2

Engla-Freja vill ju verkligen gilla sushi och skam den som ger sig.

Jag tycker hon är galen som ”tvingar” sig själv att gilla det hahaha!

sushi5

sushi3

Modigt att hon smakar i alla fall. Det vågar inte jag. Ni vet allt från havet har jag fobi för. Skulle aldrig kunna stoppa det i munnen, inte ens om någon skulle muta mig med en halv miljon, det är sant! Jag klarar inte av det, attans alltså så läskigt.

Idag har jag jobbat en liten stund. Så fort Micke är hemma och är ledig då får jag passa på att få lite gjort. Älskar mitt jobb, men jag älskar ju min man också och han förstår inte alltid att vi måste jobba ”emot” varandra för att få ihop det. Men jag brukar säga att han ska vara glad över att ingen av oss är resande i jobbet, tänk vad jobbigt det måste vara för alla de som ligger ute i veckorna och jobbar 🙁 Man skulle ju säkert fixa det också om man var tvungen, men bara tanken på det känns jobbig. Så all cred till er som har män och fruar som ligger ute och jobbar på veckorna ♥

Vi har kusinen Theo boende hemma hos oss i helgen, barnen är jämngamla med alla sina kusiner på Mickes sida. De har så roligt ihop. Idag så har de var ute i skogen och åkt fyrhjuling medans Cosmo sprang omkring som en galning. Det bästa Cosmo vet är att få springa bredvid fyrhjulingen.

B5F0B661-BBEB-4AB6-B167-78D630ADD3EE

Hoppas ni har haft en fin lördag!

Kram / Madeleine

 

 1. Hur har det gått för er med stöket för sonen? Kommer ni nån vart?

  1. Hej Monica,

   Det är inte klart med allt kring ”stöket”. Polisen kör de sista förhören med de misstänkta den här veckan om jag förstå rätt. Sen ska allt sammanfattas och åklagare ska ta ett beslut om vad som ska hända härnäst.
   Om det blir rättegång osv.

   Vi håller tummarna för upprättelses och att de som gjort detta ska få sitt straff. Förhoppningsvis för att de aldrig mera ska göra om detta.

   Vi kämpar på, vissa dagar är det riktigt jobbigt. Men Wille mår mycket bättre psykiskt, med att det har satt spår i honom. Fruktansvärt.

 2. Camilla skriver:

  Hej!! Jag undrar vart du ha köpt din fina joggingdräss kram på dig

  1. Hej hej,

   Mina byxor kommer från Gina Tricot och tröjan kommer från HM 🙂

 3. Carola skriver:

  Jag skulle kunna äta sushi till frukost, lunch och middag sju dagar i veckan, men första gången jag testade mådde jag illa resten av dagen.
  Så jo, man måste nog vänja sig lite.
  När man vant sig….fräscht och MUMS!

  1. Jag ska träna påt då! 😉 Det ser ju supergott ut!

  1. Jo det kan jag ju våga mig på, ska nog göra det till helgen faktiskt 😀

 4. Sofie skriver:

  Jag gillar inte heller sushi. Jag skulle inte kunna tänka mig att byta ut pyntet varje år, det känns inte speciellt miljövänligt. Vi köper nytt när något går sönder

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..