ANNONS

En pappa värd att fira varenda dag ♥ Och så lite frågor på det…

/

Igår firade vi våra pappor ♥ Våran Micke och min låtsaspappa Håkan och barnens morfar. Även farfar firades med pompa och ståt i Linköping.

Så glad och tacksam över männen i mitt liv. Saknar så klart min pappa oerhört mycket, och just vid högtider och som vid farsdag så blir saknaden så mycket mera påtaglig på något sätt. Man påminns och saknar lite mera.

Men jag är väldigt glad över mammas man Håkan. Han tar hand om min lilla mamma och han är en fantastiskt fadersgestalt för mig och morfar till barnen. Jag tror min pappa tittar ner på oss och är glad över att vi har honom. Jag känner nog faktiskt ingen snällare än Håkan.

Att vara pappa har ju inte alla gånger med blodsband att göra. Att vara biologisk pappa behöver av erfarenhet inte ha något med fadersroll att göra överhuvudtaget. Jag vet, och har levt med sådana både egoistiska och känslokalla så kallade ”pappor” i mitt liv sedan jag blev mamma för snart 22 år sedan. Att jag senare skulle ”springa” på en till sådan i mitt liv var ju bara en jäkla otur.

Så tro mig, jag vet hur det är, hur det känns och hur jobbigt det kan vara. Jag har torkat många tårar, tröstat och försökt så mycket jag bara kan för att mina barn ska få den pappa de alltid velat ha. Jag har trots ursäkter och lögner verkligen gjort allt och lite till för att papporna ska ge barnen det de förtjänar. Uppmärksamhet.

Det finns nämligen inget värre än de som försöker ”köpa sig ur” ett föräldraskap. 500kr hit och dit, eller en mobil eller något annat betyder i slutändan absolut inte ett jävla skit. Det låter kanske hårt men det är sant.

En närvarande pappa, någon som bryr sig och kanske någon som bara frågar hur det är. En pappa som är generös med kramar och närhet. En trygg famn och någon att luta sig emot när det stormar. Det betyder sååå mycket mer än allt annat. En pappa som tar sig tid att sitta ner med sitt barn utan att bli avbruten av mobiltelefonen. En pappa som finns där på riktigt, det ÄR en pappa.

Jag har å andra sidan också fått uppleva det fina med pappor. Jag må ha haft ett stormigt förhållande med Olivers pappa, och som vi har tjafsat och absolut inte hållit med varandra. Men han har ALLTID funnits där för sin son. Han har nog kanske funnits där lite för mycket ibland, så mycket att han inte velat dela med sig     av sin son. Men det är fint att

Micke, min Micke ♥ Han är pappa till barnen han inte är biologisk pappa till. Och inget i hela världen skulle kunna förändra det. Han har aldrig gjort någon skillnad på barnen, aldrig någonsin och kommer aldrig göra. Om inte det är en PAPPA så vet jag inte. Förutom att han kan driva mig till vansinne ibland (vilket nog är ömsesidigt fast på olika sätt haha) så är han mitt allt. En pappa värd att fira varenda dag ♥

Med olika slags erfarenhet, en del väldigt tuffa och jobbiga så vill jag ändå säga till er som kanske just nu befinner er i det dära bottenlösa kämpandet att hålla ut. Det kanske är ohyggligt tufft och även om du är på väg att ge upp och lägga dig ner och bara gråta så vill jag säga att du klarar det! För det kommer bli bättre, och du är inte ensam ♥ Man gör det bästa man kan för sina barn, även om det inte alltid känns tillräckligt. Tänk på att DU är den närvarade föräldern och det betyder mest av allt! 

Dagen till ära, alla pappors dag så gjorde jag mig igår lite fin. Jag lockade håret. Tänk att jag nästan alltid lockade håret förr. Kände mig naken utan lockarna, det har alltid varit jag på något sätt. Har inte tyckt att jag klär i rakt hår, men nuförtiden har jag alltid rakt.

Foto: Copyright 2019. Photo by Madeleine Ilmrud

Om jag hinner eller om jag hittar någon riktigt bra frisör innan jul så skulle det vara trevligt att göra i ordning håret lite. Jag skulle vilja ha en himla massa mörka slingor i håret. Går det ens? Kanske är värsta jobbet? Jag vill bara få in lite mörkare nyanser i håret.

Jag är extremt petig när det kommer till frisörer, har väldigt få gånger varit riktigt nöjd efter ett frisörbesök. Jag har så mycket röda pigment och det har tyvärr många frisörer missat på mig. Till och med trots att jag sagt att jag är väldigt ”röd”. Så vet ni någon riktigt grym frisör så får ni väldigt väldigt gärna skriva till mig. Ingen skulle bli gladare än jag om jag kunde hitta DEN frisören, ni vet den man alltid vill gå tillbaka till 🙂

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Happy face 😀

Vad tycker du är snyggast, rakt eller lockigt? Vad föredrar du?

Fick en bra och rolig kommentar häromdagen. Tänkte jag skulle fylla ut blogginlägget med den.  Kanske inte kan svara på allt så ingående på en gång, men ska nära mitt bästa…

Jag upplever att det är mycket ”planering” och ”perfektion” över de bilder och inlägg som läggs upp. Hittar inga bra ord då jag är lite dålig på att uttrycka mig, därav snöffarna 😅 Jag skulle vilja läsa mer om er vardag. Mer vardagsbilder och kanske kortare men tätare uppdateringar. Få mer inblick i er vardag. Alltså vad ni gör och hittar på. Hur ni delar upp er. Hur nattningarna går ihop. Middagar. Menar då att bara få veta vad ni äter vissa dagar, för att kanske få lite inspo. Inspo på mat som kan lagas till många munnar. Du kanske sitter på många ugnsplåts-rätter? 😅 Menar inte nödvändigtvis ”perfekta” bilder i flera vinklar med tillhörande recept nu, utan tex bara ett enkelt ”idag åt vi kycklingklubbor och ugnsrostade rotsaker med sås” 😁 Har undrat om ni alltid lägger tid på att ”duka fint” alla middagar eller om det mer är till helg/fest samt då du delar recept på bloggen?

Inte så mycket planering förutom det som ska planeras. Dvs samarbeten. Det måste jag planera, ibland så kanske kunden även vill ha ett utkast innan det ska gå live. De som sköter marknadsföringen kanske vill korra, lägga till eller ta bort något. Det är dock väldigt sällan jag behöver skicka utkast, de jag jobbar med har jag jobbat med i många år och de vet att jag är väldigt mån om att jag vill dela på mitt sätt och på ett sätt som för mig är väldigt genuint.  

Annars så är ju mitt stora intresse att just fota, så känns mina foton planerade med perfektion så är det därför. Jag vill dela med mig av högupplösta bilder, vackra bilder och sådant jag tycker är roligt 🙂

Lägger jag ut mat så får jag ALLTID frågan om recept, vilket är roligt såklart. Så därför lägger jag oftast inte ut random pics på vår mat hahaha. Men det kan jag absolut göra, idag åt vi stuvade makaroner och korv. Galet gott! Och helt klart underskattat. Älskart! Dukar fint gör vi oftast bara till helgerna, eller ja lite finare i alla fall. Ibland äter vi på engångstallrikar om vi har det hemma bara för att det är så jäkla bekvämt. Dock inte så miljövänligt.  

När jag inte bloggar så brukar jag lägga ut bilder i farten på Instagram, det är enkelt och det går snabbt. Dagen började imorse med att vi (läs Micke) lämnade bilen hos glasmästaren, två stora sprickor i framrutan. Micke lämnade bilen och jag kom efter (lite försenad) i våran andra bil. En söt liten skruttig bil som är svinrolig att köra.

Det där med kortare och tätare inlägg sprack ju direkt efter din kommentar 😉

Har barnen stående ansvarsområden hos er? Typ renbädda sina sängar, gå med sopor, duka, städa, hänga tvätt, vika sin egna tvätt etc. Eller hjälper dom till då ni ber dem bara? Är du sån som vill göra allt i hemmet och för barnen eller tycker du det är viktigt att dom får lära sig hushållssysslor och ha eget ansvar som växer med åldern? 😊

Barnen har inga stående ansvarsområden, typ inga i alla fall. Hemma hos oss tycker vi saker och ting är självklara (fast de inte är det och vi får tjata ihjäl oss mellan varven) Men ja, säger vi till barnen att gå ut med soporna så gör dem det. Tvättar gör jag, vill inte att någon annan rör till det i min tvättstuga (barnen får såklart vara med och hjälpa till). Men tvätten ska INTE ligga överallt på rummen, då blir jag galen. Och när jag har tvättat och vikt så lägger jag tvätten i trappan i hallen så får barnen själva bära upp sina kläder och lägga dom i garderoben. Det händer ibland att de struntar i det, och tvätten åker ned på golvet under trappan där Cosmo har sin hundkorg. Sjukt irriterande. Engla-Freja är som jag och vill ha ordning och reda, hennes rum är alltid tipp topp! Annars så brukar jag varje morgonen bädda allas sängar, jag står inte ut med att de är obäddade hela dagen. Och innan skolan så hinner vi aldrig att bädda. Varje kväll så ska alla leksaker städas undan och var och en får ansvara för vad de själva lekt med. Men oftast så hjälps vi åt. Frukost får barnen ofta plocka fram själva, och medan de gör det så rastar vi hundarna. Det kan se olika ut på morgonen beroende på, ibland så tar Charlie eller Wille ut hundarna. Barnen får städa sina rum själva, och håller man efter varje kväll så blir det oftast inte så mycket att städa.  

Stora familjer har alltid varit intressant för mig. Faschinerande och spännande att följa för att se hur allt går ihop. Har själv en liten ”hög” med barn här hemma men upplever känslan lite som när man bara hade 2 barn. Inget speciellt 😂 Det är nog bara andra som ser en familj med många barn som just ”stor och annorlunda”, man ser det inte själv. Jag älskar förvaring och sådant. Hur man lägger upp och håller ordning på saker i hemmet. Säsongsshopping till barnen. Sånt är oxå intressant att ta del av (kläder överlag, inte specifikt märkeskläder. Budgettips är uppskattat!). Kläd/skoförvaring, sopsortering m.m. är oxå intressant. Hur ser en vardagskväll ut, fredagskväll.. Hur ser DIN kväll ut, när du återhämtar dig? Mina kvällar efter barnnattning innebär te med honung och en tidning/bok eller lite planering för kommande dag. Hur delas läxor upp etc etc som inte är alltför privat 😊 Men gud nu blev det jättemycket här och i konstig ordning. Allt bara poppar upp! 😳🙈😅🤪😄

Nej jag upplever inte min familj som såååå stor 🙂 Men jag lever ju i det varje dag och har växt in i den rollen med storfamilj. Precis så som du beskriver det. I vissa situationer så blir det väldigt påtagligt att man är väldigt många. Tex när man ska boka en resa, det går ju knappt.  Förvaring är jag faktiskt riktigt dålig på, skulle själv vilja ha tips på det. Tycker inte om synlig förvaring, vill helst att ”skiten” inte ska synas. I hallen har vi tex en liten förvaringssoffa köpt på Ikea, i den ligger alla skor. Eller många av dom. En perfekt röra som jag brukar säga 😉 

Jag passar ofta på att shoppa när det är olika reor. Det spelar ingen roll om det är märkeskläder eller inte, rabattkoder och rea är det nästa jag vet! Då kan man spara mycket pengar. Handlar ofta på KidsBrandStore, det är ju märkeskläder fast ofta kan man få kläderna där till samma pris som hos Kappahl om man passar på när de har sale.

En vardagkväll hemma hos oss kan se så olik ut. Runt nio ska barnen senast ligga i sängen. De äldre är kanske uppe lite längre. När alla sover så brukar jag vara så trött så jag somnar själv haha, kan vara min amningshjärna som tröttar ut mig just nu. Annars är jag en nattmänniska. Älskar att läsa, skriva, måla och skapa när jag får tid för mig själv på kvällarna. Annars kryper jag gärna ner i soffan med en filt och en bra film. Ska tilläggas att jag nästan varje kväll innan jag somnar hänger en maskin tvätt. Inga undantag där inte. 

Sen har jag funderat över VAD du jobbar med då du tycks ha fullt upp med jobb hela dagarna medan barn är på skola. Eftersom det inte syns på bloggen kanske du har lust att berätta och dela med dig mer av det du gör i jobbet? Fotograferingsuppdrag, nagelfix, samarbeten eller vad du nu gör 😃

Jag jobbar med just det här – bloggen. Alla mina sociala kanaler. Samarbeten, annonser, foton, blogginlägg. Hjälper andra företag med marknadsföring. Efter ganska många år så har jag lärt känna den här branschen ganska bra och jag tycker det är superkul. Bygga varumärken och inspirera. Får en hel del fotouppdrag också. Mycket produktfotografering. Det som är negativt för min del är att arbetet kan var lite ensamt ibland, eftersom jag bor i lilla Motala. Hade jag bott i Stockholm så skulle jag kunnat träffa mina kollegor på ett helt annat sätt. Idag är det oftast genom telefon. Så det saknar jag, mötet med människor. Det var delvis därför jag utbildade mig till manikyrist, har inte kommit så långt som till nagelterapeut. Jag har ett prov kvar innan jag kan titulera mig som det. Men det var för att ev kunna jobba lite med det eftersom jag tycker det är kul att skapa och träffa människor. Men faktum är att jag inte hinner, det är fullt upp med jobb som det är. Skulle behövt anställa en assistent på deltid. 

Ska tänka på att väva in mera av det jag gör på bloggen så ni får se.

Tack snälla för kommentaren, det är alltid roligt när ni skriver till mig ♥ Ska försöka svara på allt jag får.

Nu ska jag och Micke hyra en film och somna på soffan. Hur ser eran måndagkväll ut?

Kram / Madeleine

13
98

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00