Såhär har vi det just nu. Och missa inte mina bästa tips!

Såhär startade jag dagen, i sängen med en kopp kaffe och en bok som jag tänkt så länge att jag vill läsa ut. Bredvid mig har jag haft Livia-Leonore, lilla hjärtat ♥

Vilken natt vi har haft, det är såklart mest jobbigt för henne. Hon har haft det tufft med både andningen och hostan. Medan jag försökt underlätta för henne genom att höja upp bakom ryggen och klappa på henne.

vila1

Men jag är väldigt glad att vi hjälp så snabbt. Tycker det har blivit skillnad sen vi började med att inhalera igår. Livia-Leonore är dock inte så överförtjust i masken, men det går bra. Vi hoppas ju inte behöva använda den så mycket, men det är bra att hon vänjer sig.

vila3

Mathilde är väldigt fascinerad över lillasysters inhalator och vill gärna hjälpa till. Dessutom så togs ett litet blodprov på Livia-Leonore igår, och det var en av höjdpunkarna hos doktorn tyckte Mathilde. Som hon har pratat om det. Ville visa alla syskonen det lilla plåstret på stortån.

Sänkan eller crp var lågt och det var ju bra.

vila4

Nu vilar vi mycket och hoppas detta ger med sig snabbt den här gången. Det finns inget som är så jobbigt som när barnen inte mår bra.

vila5

Vi hade tänkt att fortsätta med renovering på övervåning i helgen. Vi får väl se hur det blir med det. Jag är inte till så stor hjälp. I och för sig så är det Micke som gör det tyngsta jobbet ändå. Jag pekar och säger hur jag vill ha det, och han utför hehe. Nävars, lite nytta gör väl jag också 😉

Barnens nya sängar från sängjätten har kommit och därför är vi väldigt angelägna om att få i ordning. Och alltså wow vilka sängar säger jag bara! Grabbarna har sovit som kungar. Alla barnen älskar sina rum. Inga mera resesängar haha, stackars barn. Ska snart visa er hur det ser ut.

Måste bara passa på att tipsa er om en produkt som jag köpte igår på apoteket när jag hämtade ut Livia-Leonores medicin. Den är så förbaskat bra alltså! Och detta är ingen köpt reklam på något sätt, utan jag tipsar för att jag genuint vill. 

Som ni vet så har jag sedan några år tillbaka (äntligen) börjat ta hand om min hy. Bättre sent än aldrig som man brukar säga. Jag har nästan kanske blivit för intresserad av bra hudvårdsprodukter. Hur som, äntligen har jag hittat en grym sminkborttagningsprodukt. Många av de som jag testat och använt innan har jag upplevt inte tagit bort makeupen så bra, inte så bra som jag velat. Dels så får man använda jättemycket av produkten och dels så tar den slut alldeles för fort. Alltså inte alls bra 🙁

Men hörrni den här! Emma S. Åhhhh jag älskar den, så himla bra. Att jag missat den här, fasen alltså. Bara några svep med den här eye makeup removern så är sminket borta, och det utan röd och öm hud. Precis som flaskan säger ”Your eye makeups worst enemy” exakt så! Och eftersom det är en lotion-remover så blir huden len och mjuk istället för torr och öm.

emmas1

Härligt när man upptäcker nya produkter som man verkligen fastnar för.

Engla-Freja är väldigt intresserad av makeup och hudvård. Det måste hon har fått från sin mormor, där har vi ett riktigt proffs! Som min mamma har skällt och tjatat på mig i alla år på att jag ska ta bättre hand om min hy.

Engla-Freja är väldigt förtjust i Biancas produkter från CAIA. Idag släppte de sin nya parfym och gissa vem som tog pris som bästa mamma!? Jajamän, jag hängde på beställknappen tidigt imorse. Så nu kan jag utnyttjade mina pluspoäng på saker som är mindre roliga. Typ ”tar du disken Engla-Freja för mamma har ju faktiskt varit snäll och köpt en ny parfym till dig” Mohahaha! Bad mom va? Eller smart skulle jag säga 😉 Aprpå Bad Moms, har ni inte sett den filmen ”Bad Moms” så gör det! Väldigt rolig feel good film som alla mammor skulle behöva titta på. Bara för att få lite perspektiv på vardagen. Ni kommer gilla den jag lovar, den finns på Netflix.

Vi hörs snart igen ♥

Kram / Madeleine

 1. M skriver:

  Här i familjen förekommer både astma och förkylningsastma och det jag undrar över är om inte läkarna säger nåt om era djur eller givit er förslag på att även testa för allergier? Håll lite koll på det. Jag reagerade även mycket mer när vi bytte sängar och fick en massa ”tygklädda” sängar och gavlar istället för de träramar vi haft innan.
  Nu hinns det väl med framöver om det skulle behövas. Förkylningsastma kan ju ge med sig med tiden, men tyvärr inte alltid. Synd om den lilla i alla fall.
  Ang, lök så behöver den inte ligga i hett vatten. Klyv en lök och lägg i fönsterkarmen eller på annat lämpligt ställe i sovrummet. ( skulle kunna skriva en massa om detta och om saker de kom underfund med i bl. a England för länge sen, i de fuktiga och trånga bostäder de levde i, men i korthet så var det så att de som sov i de rum där det låg lök, klarade sig bättre från hosta och lungsjukdomar)
  Testa….. du kan ju testa både och… det luktar inte så himla gott men hjälper det är det väl alla tiders.

 2. Emilia skriver:

  Har du sett bad moms 2? Den är också bra.

  Angående Bianca och CAIA, hur ser du på att märket har fällts för sexistisk reklam? Och Bianca har ofta ett grovt språk i sina videos och pratar mycket om sex. Är det något som ”stör” dig eller är det okej att dina barn tar del av det?
  Menar inget illa utan är nyfiken på hur andra än jag ser på saken. Finns inget rätt eller fel, tycker bara det är intressant att höra andras åsikt.

 3. Maria skriver:

  Såg att Johanna redan tipsat om rå lök i kokhett vatten vid sängen. Vill bara säga att vår son som har förkylningsastma hjälper det jättebra mot hostan när han är förkyld men vi har haft skålen i hans rum bara. Älskar att läsa din blogg. Har följt er sen ni var med i fam. Annorlunda. Kramar till dig och familjen

 4. Johanna skriver:

  Har du provat rå lök med hett vatten vid ansiktshöjd för hostan?

  1. Nej faktiskt inte, har aldrig testat det. Men många har tipsat om det tidigare. Kanske är värt att ge det ett försök ändå 🙏🏼🤷🏼‍♀️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..