ANNONS

Mina påhitt och celiac test!

/

Människans bästa vän ♥ Utan tvekan så är det hunden!

Våra älskade fyrbenta familjemedlemmar. Lika arg som jag kan bli på deras bus ibland lika mycket älskar jag dem. Cosmo är just nu värsta tonåringen, hahaha. Lille vän, inte lätt att hålla känslorna i kontroll när det ”spritter” så pass i kroppen. Från nosen till svansen, han är så glad i livet.

Och samtidigt som han kan vara en trotsig tonåring så är han också stora kramiga nallebjörnen här hemma. Hans bedjande stora ögon och den ledsna blicken, man kan ju inte motstå honom. Det värsta är väl att han vet om det också. Det är Cosmo och Charlie, de kommer alltid undan med sin charm och sina gulliga hundögon.

Charlie är den största djurvän man kan hitta tror jag. Han älskar djuren mer än något annat. Så fort han kommer hem från skolan så slänger han sig på golvet med hundarna och rullar runt. ”LillTarzan” som vi kallar Charlie, han har ett speciellt band till hundarna.

myshund1

Jag har lillhusse kring mitt lillfinger 😉 

myshund3

Jag nämnde för ett tag sedan att Charlie har fått samma problem som sin storebror Victor när det kommer till magen och magproblem.

När Charlie var liten så var han mjölkproteinallergisk, det var ett himla ståhej för att få ihop det minns jag. Eftersom jag ammade då också så blev det ännu mera problematiskt för mig. Jag fick hem en hel pärm med vad jag inte fick äta och vad jag fick äta, vilket ”meck”. Det blev i alla fall bättre ju äldre han blev och sen hade han inga problem överhuvudtaget och det var en stor befrielse.

Tills nu, eller sedan en tid tillbaka. För nu krånglar hans mage igen. Jag känner igen det så väl, symptomen är precis samma som Victors. Jag tycker så synd om Charlie. Han har fått vara hemma från skolan både nu och då för att han har ont i magen. Han vågar inte riktigt heller säga till sin lärare i skolan, för det är ju sååååå pinsamt. Sen är ju Charlie också en väldigt aktiv kille som gillar att röra på sig, men just nu så begränsar magproblemen honom.

mageprov1

Jag fick tips om att ta ett glutenintoleranstest på Charlie så det gjorde vi igår.

magprov2

Visste ni att man kunde göra sånt här test hemma? Jag hade faktiskt ingen aning om det förens min mamma berättade det. Hon hade sett det på nätet. Har någon av er tagit ett sånt här test?

magprov3

Det var enkelt att ta testet, några droppar blod i en liten behållare med vätska och sen skulle man vänta i 5 minuter.

magprov4

magprov5

Charlie tyckte att det var spännande. Och han hade väntat i flera dagar på att få göra det här testet.

magprov6

Nu visade provet ingenting, kanske att man kunde se ett svagt svagt streck. Jag vet inte hur pålitligt ett sådan här test är? Man kanske skulle göra ett till bara för att ha något att jämföra med? Vi blev inte direkt klokare. Jag hade ju ändå tänkt att söka för magproblem hos vårdcentralen, men det är väldigt smart att kunna testa hemma i lugn och ro. Och det är ju fantastiskt om det är 100% säkert.

Men nu vet vi att det alltså inte verkar vara något problem med gluten. Det kanske är mjölkproteinallergin som är tillbaka. Vi får se vad farbror doktorn säger.

Den här dagen har annars varit fullspäckad, jag har jobbat som en galning. Städat som en tok. Skjutsat barn, rastat hundar och vikt tvätt.

När Micke kom hem från jobbat så överraskande jag honom med att vi skulle åka till Linköping och Ikea. Han blev inte så impad över mina påhitt men jag tvingade honom att följa med 😄 Jag köpte en ny fåtölj, ett överkast och gardinstänger till Wille och Engla-Frejas rum.
Visar er imorgon när allt kommit på plats.

Kram / Madeleine

13
93

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00