Mina påhitt och celiac test!

Människans bästa vän ♥ Utan tvekan så är det hunden!

Våra älskade fyrbenta familjemedlemmar. Lika arg som jag kan bli på deras bus ibland lika mycket älskar jag dem. Cosmo är just nu värsta tonåringen, hahaha. Lille vän, inte lätt att hålla känslorna i kontroll när det ”spritter” så pass i kroppen. Från nosen till svansen, han är så glad i livet.

Och samtidigt som han kan vara en trotsig tonåring så är han också stora kramiga nallebjörnen här hemma. Hans bedjande stora ögon och den ledsna blicken, man kan ju inte motstå honom. Det värsta är väl att han vet om det också. Det är Cosmo och Charlie, de kommer alltid undan med sin charm och sina gulliga hundögon.

Charlie är den största djurvän man kan hitta tror jag. Han älskar djuren mer än något annat. Så fort han kommer hem från skolan så slänger han sig på golvet med hundarna och rullar runt. ”LillTarzan” som vi kallar Charlie, han har ett speciellt band till hundarna.

myshund1

Jag har lillhusse kring mitt lillfinger 😉 

myshund3

Jag nämnde för ett tag sedan att Charlie har fått samma problem som sin storebror Victor när det kommer till magen och magproblem.

När Charlie var liten så var han mjölkproteinallergisk, det var ett himla ståhej för att få ihop det minns jag. Eftersom jag ammade då också så blev det ännu mera problematiskt för mig. Jag fick hem en hel pärm med vad jag inte fick äta och vad jag fick äta, vilket ”meck”. Det blev i alla fall bättre ju äldre han blev och sen hade han inga problem överhuvudtaget och det var en stor befrielse.

Tills nu, eller sedan en tid tillbaka. För nu krånglar hans mage igen. Jag känner igen det så väl, symptomen är precis samma som Victors. Jag tycker så synd om Charlie. Han har fått vara hemma från skolan både nu och då för att han har ont i magen. Han vågar inte riktigt heller säga till sin lärare i skolan, för det är ju sååååå pinsamt. Sen är ju Charlie också en väldigt aktiv kille som gillar att röra på sig, men just nu så begränsar magproblemen honom.

mageprov1

Jag fick tips om att ta ett glutenintoleranstest på Charlie så det gjorde vi igår.

magprov2

Visste ni att man kunde göra sånt här test hemma? Jag hade faktiskt ingen aning om det förens min mamma berättade det. Hon hade sett det på nätet. Har någon av er tagit ett sånt här test?

magprov3

Det var enkelt att ta testet, några droppar blod i en liten behållare med vätska och sen skulle man vänta i 5 minuter.

magprov4

magprov5

Charlie tyckte att det var spännande. Och han hade väntat i flera dagar på att få göra det här testet.

magprov6

Nu visade provet ingenting, kanske att man kunde se ett svagt svagt streck. Jag vet inte hur pålitligt ett sådan här test är? Man kanske skulle göra ett till bara för att ha något att jämföra med? Vi blev inte direkt klokare. Jag hade ju ändå tänkt att söka för magproblem hos vårdcentralen, men det är väldigt smart att kunna testa hemma i lugn och ro. Och det är ju fantastiskt om det är 100% säkert.

Men nu vet vi att det alltså inte verkar vara något problem med gluten. Det kanske är mjölkproteinallergin som är tillbaka. Vi får se vad farbror doktorn säger.

Den här dagen har annars varit fullspäckad, jag har jobbat som en galning. Städat som en tok. Skjutsat barn, rastat hundar och vikt tvätt.

När Micke kom hem från jobbat så överraskande jag honom med att vi skulle åka till Linköping och Ikea. Han blev inte så impad över mina påhitt men jag tvingade honom att följa med 😄 Jag köpte en ny fåtölj, ett överkast och gardinstänger till Wille och Engla-Frejas rum.
Visar er imorgon när allt kommit på plats.

Kram / Madeleine

 1. Visst är det fint med barn och djur. Älskar det. Så mysigt.

 2. Maria skriver:

  IBD är ju ärftligt, tyvärr. Så har den ena, så ligger det nära till hands att den andra också kan ha det. Kolla upp!

  1. Anne skriver:

   Kan ju vara IBS också! Ofarligt men kan ju ändå vara besvärligt. IBD går ju med blodiga eller slemmiga diarréer, inte bara ont i magen. Om blodprover inte visar något annat får man eliminera ett födoämne under en period och se om man mår bättre.

 3. Camilla skriver:

  Hej
  Min dotter hade allergi mot mjölkprotein från 2 mån till 11 år. Sen var hon symptomfri tills hon var 20, då hade hon spenderat 1 år i USA och när hon kom hem fick hon problem med magont och diarréer. Efter olika prover och läkare så visar det sig att det är mjölken som bråkar igen. En allergisköterska sa att en sådan allergi blir man aldrig av med. Fast det är ju tvärtemot vad de har sagt innan då var ju det normala att det växte bort innan skolåldern, men det är kanske ny forskning.
  Så det kan kanske vara mjölkproteinet som är orsaken igen.

 4. M skriver:

  Håller helt med alla andra ( lite lustigt i sammanhanget att alla tycker lika för en gång skull)
  Jag ( och mina barn) har alla problem med våra magar och det är bara sjukvården som riktigt kan konstatera exakt VAD din son har, så ta inte bort gluten, eller annat, förrän ni vet.
  Det kan vara mycket i magen som spökar och då jag VET att magen är A och O för välbefinnandet så gå till läkare.
  Kan ju vara så att barn har besvär med magen pga oro av något slag. Men det finns hjälp och bot för det också.
  Ta nu inte illa upp för det sista jag skrev för det KAN ibland sitta i psyket. Både huvudvärk och magvärk hos barn.
  Både det psykiska och det fysiska hör till vår kropp och det ena är inte värre att drabbas av än det andra och vi måste våga tala om även det psykiska.
  Nu säger jag inte att det ÄR så med din son utan bara i största allmänhet att det kan vara olika orsaker.
  Gå till läkare med killen och lycka till.

 5. Louise skriver:

  Har själv celiaki, fick diagnosen som 25 åring, hade antagligen gått i 10 år utan att veta om.
  Om ni tror celiaki, gå till vårdcentral, man tar ett blodprov först. Om man har antikroppar mot … (minns inte vad det heter), så utreder dom mer med bl.a. gastroskopi. Viktigt är att INTE experimentera med kosten innan dessa tester, då kroppen och tarmen läker fort och provsvaren kan bli felaktiga. Om andra säger att sluta med gluten innan proverna, så gör inte det, om en doktor säger det, så byt doktor (det finns så många doktorer som inte kan något om celiaki). Det måste gå rätt till för att få rätt diagnos. Gå in och läs på celiaki.se
  Men som sagt, börja med ett blodprov på vårdcentralen. Hemmatest är inte pålitliga. Stort lycka till!

  1. Fia skriver:

   Bra skrivet Louise

  1. Marie skriver:

   Kan bara hålla med vet flera som slutat med tex gluten kommer till läkaren proven visar ingenting man tillför gluten igen och vips är problemen tillbaka . Samma gäller även vid laktosintolerans. Uteslut inget för man verkligen fått bekräftat hos läkare att man är gluten/laktos intolerans.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..