ANNONS

2:a advent, julgransjakt och medling.

/

Började den här söndagen med ett mysigt frukostkaos. Alla barnen samlades kring bordet och alla var ovanligt glada och stojiga. Ännu ett ljus tändes vilket betyder att vi är ännu närmre julafton.

De är så mycket förväntningar och spänningar inför dagen de väntar på – julafton♥ Det ska bli så härligt att samla familjen.

andraadvent1

Igår så åkte vi på julgransjakt. Vi hittade en helt magisk kungsgran, lyckan var total! Jag ska faktiskt erkänna att det här är gran nummer 2 haha. Jag var ju så ivrig att skaffa gran tidigt, och det kan man ju absolut göra. Men den granen var inte alls fin såg vi när vi kom hem från skogen. Jag envisades dock med att vi ändå skulle klä den granen och ha den kvar när vi ändå hade varit iväg och hämtat hem den, så det gjorde vi då.

Micke suckade och sa att jag kommer ångra mig, och ja han känner ju mig ganska bra. Så nu har vi kastat ut den gamla granen och hämtat en ny. Glad över att vi den här gången tog en kungsgran.

Har ni sett så vacker!

kungsgran2

kungsgran1

Vi har handlat nästan alla julklappar nu. EmmyLou önskade sig ett tomtehus, så det köpte vi och gav hela familjen innan julafton. Vi tänkte att det var roligare så vi kunde njuta av huset hela julen.

julhus3

julhus1

Jag visade det på Instagramstory häromdagen och fick så många frågor om det. Vi köpte det på Rusta, och det kostade 299kr om jag inte minns fel.

Tydligen så finns huset inte med på Rustas hemsida, men vi har alltså köpt det i år  och de finns att hitta i varuhusen även om de inte finns på hemsidan.

julhus2

julhus4

Jag tycker den här tiden är magisk på något sätt. Och då får det gärna vara mycket   som glittrar och glimmar.

I veckan som var så besökte jag Ikea. Köpte några gardinskenor och två vägglampor till tvillingarnas rum. Blir så himla fint i alla rum när vi kommer i ordning. Det blev en extra runda till Ikea för Micke när jag insåg att jag köpt fel skena, snurrigt värre. Men det här var faktiskt första gången som jag åkte iväg utan bebis. Har nog aldrig varit så snabb och effektiv som den här gången haha!

Jag passade på att titta lite närmare på badrummen när jag på Ikea. Efter jul har vi nämligen bestämt att vi ska renovera toaletten på övervåningen. Det är i stort sett den enda stora renoveringen vi har kvar att göra i huset.

Det står ett gammalt badkar där som vi inte kan använda så det ska vi kasta ut. Men jag önskar att vi hade ett fungerande badkar så vi ska försöka hitta ett nytt. Drömmen vore ju ett badkar som kan hålla temperaturen. Alltså tänk vad underbart.

Den här veckan har också varit full av möten och annat. Jag har tagit mig modet att kolla runt bland olika klinker för att behandla mitt ben. Det är ju på tiden nu… Så länge som jag tjatat om det här. Nu ska jag verkligen våga ta steget och göra något åt det. Jag har tom kommit så långt att jag bestämt mig för att åka upp till en klinik i Stockholm på konsultation (heter det så?) Jag blir pirrig i hela kroppen av bara tanken, och lite rädd. Men jag försöker övervinna rädslan med att jag kommer må bättre sen efteråt, ha mindre ont, inte vara lika svullen, och känna mig mera bekväm. Hoppas kunna boka en tid någon gång nu i december, när jag pratade med dom på telefonen så kändes de så otroligt proffsiga och trygga. Det kommer bli bra, jag har bestämt mig för att jag kommer dela med mig av den här resan. Jag tänker att det är så många andra som har samma problem som också är nyfiken på de olika behandlingarna. Hoppas kliniken tycker att det är okej att jag delar med mig.

I fredags pratade jag också med medlingsverksamheten med anledning av misshandeln kring William.

Medling ger dig möjlighet att berätta om din upplevelse från brottshändelsen och ställa de frågor som är viktiga för dig. Syftet är att ni som är inblandade träffas för att reda ut vad det var som hände, varför det hände och vilka konsekvenser brottet har fått. Ni får möjlighet att prata om hur ni kan förhålla er till varandra i framtiden och eventuellt komma fram till ett avtal om någon form av gottgörelse till den drabbade.

Målet med medling är att minska de negativa konsekvenserna av händelsen, vilket kan göra att det känns lättare att lägga händelsen bakom sig.

Just nu känns allt det här med medling lite osäkert, det kanske är bättre att ev ta det efter en rättegång? Har någon av er erfarenhet? Vi vet att det inte kommer att gå att medla med den ena misstänkta gärningsmannen, det berättade de i telefonen. Vi ska i alla fall träffa den här medlaren nästa vecka så får vi se vad hon har att säga.

Ni är så många som undrar vad som hänt sedan misshandeln. För er som helt har missat vad som har hänt så har jag länkat till händelsen HÄR! Jag har inte kunnat svara er, eller rättare sagt jag har blivit avrådd till att skriva om det tills processen runtikring allt kommit lite längre fram. Jag har velat skriva såååå många gånger, yttrandefriheten har skrikit inom mig! Jag har fått bita mig själv i tungan både en, två och tre gånger. Jag tror inte man kan föreställa sig hur det känns förens man själv varit med om något sånt här. Jag har varit och är fortfarande både arg och ledsen.

Att vara förälder till någon som fått uppleva en sådan fruktansvärd brottslig handling är hemskt! Ännu värre för den som blivit direkt utsatt. I vårt fall så har det inte heller bara handlat om en incident, det är flera. Olaga hot, misshandel, en misshandel till!!! Övergrepp i rättsak…

Men jag tänker aldrig låta mig tystas! A L D R I G!

Vi vet nu i alla fall att polisen redovisat klart ärendet och att det ligger hos åklagaren. Vi väntar bara på besked om vad som händer nu. På något sätt så skulle det kännas skönt om man kunde få besked innan jul, å andra sidan så kanske det skulle riva upp såren för Williams del igen. Vi vill bara få det gjort och vi vill ha rättvisa. Inget barn ska behöva få uppleva något sådant här.

Tack snälla för er omtanke kring allt ♥ Det betyder mer än vad ni tror!

Kram / Madeleine

6
115

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00