Jag kan inte riktigt släppa tanken. Och skönt med bra egenskaper.

Favoritblomman här hemma just nu är den här 🍃 tycker julrosor är så söta. Dock är de ganska dyra tycker jag.

Skulle behöva ta mig i kragen och putsa alla fönster här hemma, men jag drar mig för det. Finns det något tråkigare än att putsa fönster 😏 Just den grejen brukar jag vilja deala bort till Micke.

julros2

julros1

Såg ni kalla fakta igår förresten? Jag kan inte riktigt släppa tanken på det. Jag blev så himla ledsen och upprörd. Ingen förälder ska behöva förlora sitt barn, och absolut inte om man kan förhindra det genom en så ”enkel” sak som igångsättning på förlossningen.

Flera studier visar att risken för komplikationer ökar efter graviditetsvecka 40. I Sverige har vi riktlinjer, kvinnan ska vara i vecka 42 som gräns för igångsättning av förlossning. I andra länder har de en gräns vid vecka 41 och där har man sett att statistik har minskat antalet dödfödslar med 4,4 procent under 2000-talet.

Som det ser ut i dag dör ungefär 40 barn per år under vecka 41 och 42, rapporterar Kalla Fakta. Så fruktansvärt ledsamt. Jag kan inte ens föreställa mig 😔 Jag hoppas verkligen våra politiker och vårdchefer tänker om i den här frågan, och tillsammans kan ändra gränsen för när man har rätt till en igångsättning. Allt annat känns oacceptabelt. Det måste ändras nu på en gång.

När jag väntade Livia-Leonore så upplevde jag att många skrev till mig att de gått långt över tiden. Kändes som om det inte alls var ovanligt.

Hoppas den här debatten får fotfäste så det blir skillnad 🙏🏼

Som hon har testat mitt tålamod idag den här lilla damen 😤 Jag vet inte hur många gånger jag har fått bita ihop och slå dövörat till. Skönt ändå att man har den egenskapen och superkraften att kunna stänga av 😂 Micke är precis helt tvärtom, han har inget tålamod whatsoever! Men nu vet vi för femhundraelfte gången att EmmyLou har lucia imorgon eller ja idag 😅 Det har liksom inte undgått någon här hemma.

emmys1

Världens sötaste tjatmoster 💗

emmys2

Samtidigt som EmmyLou har lucia så har Tuva-Li en uppvisning i skolan på kvällen. Så himla trist att det blev på samma dag och på samma tid. Typiskt. Men vi får dela upp oss.

Ska ni också på luciafirande den här veckan?

Kram / Madeleine

 1. Amanda skriver:

  När jag var gravid så tog jag upp igångsättning med min barnmorska och blev idiotförklarad typ… Hade så ont och mådde så dåligt plus att vi visste att vår dotter var stor så var jag livrädd för att hon skulle bli jätte stor om jag gick över så jag skulle få skador men det va ganska meningslöst att säga de till min BM…
  Som tur var ville hon komma ut 6 dagar efter bf 😊

 2. Ulrika skriver:

  Vet du om att du förekommer på en massa skitreklam på Facebook. Tänker att det kanske är något du inte godkänt, verkar vara massa med B-produkter, typ tv-shop.

   1. Ulrika skriver:

    Någon konstig träningsplatta för magen som du rekommenderar

 3. Marie skriver:

  Vi är i Thailand sedan 2 v tillbaka och kommer hem på lör så barnen missar lucia på skolan och föris i år men minstingen som är 5 får följa med på mitt jobb (förskola)på måndag och lussa där, blir perfekt🥰🎅👍

 4. Nej inge firande på någon skola. De har skippat helt och hållet att ha för föräldrarna. Men lussar för pensionärerna istället. Sen har de byt namn från lucia till ljusfest. Känns jätte trist då det är första gången på 9 år som jag inte får se någon utav barnen fira lucia :’(

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..