Kalas och pepparkakor!

Ja nu är det inte långt kvar till julafton. Behöver jag säga att vi har ett gäng förväntansfulla och glada barn här hemma ❤️

Fanns inte julstämningen innan så kan jag lova att den finns nu. I helgen som var så bakade vi pepparkakor. Det år sedan gammalt att man gör veckan innan tomten kommer.

pepparkaka1

Mathilde röjde så pepparkaksdegen flög i köket. Hon ville baka det mest omöjliga. Helst ett ”Elsahus” och sen en Olaf snögubbe. Inga dåliga krav 😂🤷🏼‍♀️

pepparkaka2

Vi gjorde vårt bästa. Det var nog inte slutresultatet som var det viktigaste. Bara det att alla fick baka var grejen. Vi råkade dessutom bränna pepparkakorna sen också 😂🙈

pepparkaka4

Men lika glad var Tuva-Li ändå, hon älskar nämligen brända pepparkakor. Tokunge!

pepparkaka3

EmmyLou och Mathilde sjöng ”vi komma vi komma från pepparkakeland” 🙂

pepparkaka5

Jag har lovat barnen att vi ska bygga ett pepparkakshus, så då får vi vara extra noga med att inte bränna pepparkakorna.

Igår fyllde morfar Håkan år. Vi överraskade med god middag och paket, mamma stod för efterrätten som hon tog med sig. Farligt god skumtomte pannacotta. Den var to die for! Alltså sååå smarrigt!

Så vad köper man till någon som redan har allt? Det är ju så svårt, och frågan man Håkan så säger han bara ”ni behöver absolut inte köpa något till mig, eller rättare sagt ni får inte köpa något till mig!” Men det gör vi ändå ♥ Vi brukar alltid köpa en fin whiskey, men nu har han skåpet fullt med whiskey så vi ville komma på något annat. Det blev en fin konjak istället hahaha. Påhittiga som vi är. Men vi köpte en bok som Håkan väldigt mycket tyckte om, nya boken om gamla Motala.

bok4

bok1

Håkan är väldigt intresserad av historia och inte minst om Motala. Så till kaffet så fick vi en liten historielektion.

Jag har ju nämt detta innan, men eftersom Håkans mamma och morfar Helmer hade väldigt mycket med Motalas industrier att göra under tidigt 1900-tal så kan Håkan mycket om Motala. Hans morfar Helmer var nämligen först i Sverige med att tillverka stålrörsmöbler. Så intressant att få höra allt om det.

William satt länge och lyssnade…

bok3

Nu ska jag fixa lite lunch innan det är dags att hämtar hem barnen från skolan.

Ta hand om er så länge så hörs vi snart igen ♥

Kram / Madeleine

 1. Lena skriver:

  Man kanske prioriterar barn, släkt och vänner på jul, så det kanske inte är så konstigt att hon inte uppdaterat, ganska mycket att stå i också före jul,

 2. Lena skriver:

  Hej, kommer du lägga ner bloggen o fortsätta med Instagram istället? Kanske lättare för dig o göra så. En blogg som uppdateras några gånger i månaden gör ju att man tillslut slutar gå in o kolla om det kommit något nytt inlägg. Finns ju så många andra bloggar som uppdateras nästan varje dag som man kan välja istället. Ha det gott!

 3. Jennie skriver:

  Lite tråkigt med en blogg som uppdateras några få gånger i månaden.

  1. Emilia skriver:

   Vi får hitta någon annan att följa helt enkelt. Har man tid att uppdatera Instagram i princip varje dag så borde man ju hinna skriva ett kort inlägg också.. Men hon kanske inte vill blogga längre.

   1. M skriver:

    Instagram = mer pengar

    1. Nej absolut inte! Det måste vara någon egen slutsats du har gjort 🙂

     1. M skriver:

      Varför försvann min kommentar på din insta?
      Egen slutsats? Det säger alla i ”branschen”.
      Varför gör du alla ”sammarbeten” på insta?
      Idiotförklara inte dina gamla bloggläsare.

      1. Idiotförklarar inte någon. Alla i branschen…? okej men jag är i branschen och det behöver nödvändigtvis inte alls vara så!

       Hoppas du får en trevlig helg 🙂

  1. Sanna skriver:

   Håller med. Hade det varit för att man tagit en paus, lite ledigt el så så kan man meddela det men ett inlägg där man förklarar det o önska sina läsare en god jul. O sen ta ledigt. Men som sagt, insta uppdateras flitigt så nån sociala media paus verkar det inte va… Undrar om man tjänar lika bra när man lägger ut inlägg så här sällan. Lättförtjänta pengar isf…

 4. Malin skriver:

  Inte ens en julhälsning till oss bloggläsare? Är vi inte mer betydelsefulla än så?

 5. p skriver:

  Är bloggen nerlagd?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..