ANNONS

Kalas och pepparkakor!

/

Ja nu är det inte långt kvar till julafton. Behöver jag säga att vi har ett gäng förväntansfulla och glada barn här hemma ❤️

Fanns inte julstämningen innan så kan jag lova att den finns nu. I helgen som var så bakade vi pepparkakor. Det år sedan gammalt att man gör veckan innan tomten kommer.

pepparkaka1

Mathilde röjde så pepparkaksdegen flög i köket. Hon ville baka det mest omöjliga. Helst ett ”Elsahus” och sen en Olaf snögubbe. Inga dåliga krav 😂🤷🏼‍♀️

pepparkaka2

Vi gjorde vårt bästa. Det var nog inte slutresultatet som var det viktigaste. Bara det att alla fick baka var grejen. Vi råkade dessutom bränna pepparkakorna sen också 😂🙈

pepparkaka4

Men lika glad var Tuva-Li ändå, hon älskar nämligen brända pepparkakor. Tokunge!

pepparkaka3

EmmyLou och Mathilde sjöng ”vi komma vi komma från pepparkakeland” 🙂

pepparkaka5

Jag har lovat barnen att vi ska bygga ett pepparkakshus, så då får vi vara extra noga med att inte bränna pepparkakorna.

Igår fyllde morfar Håkan år. Vi överraskade med god middag och paket, mamma stod för efterrätten som hon tog med sig. Farligt god skumtomte pannacotta. Den var to die for! Alltså sååå smarrigt!

Så vad köper man till någon som redan har allt? Det är ju så svårt, och frågan man Håkan så säger han bara ”ni behöver absolut inte köpa något till mig, eller rättare sagt ni får inte köpa något till mig!” Men det gör vi ändå ♥ Vi brukar alltid köpa en fin whiskey, men nu har han skåpet fullt med whiskey så vi ville komma på något annat. Det blev en fin konjak istället hahaha. Påhittiga som vi är. Men vi köpte en bok som Håkan väldigt mycket tyckte om, nya boken om gamla Motala.

bok4

bok1

Håkan är väldigt intresserad av historia och inte minst om Motala. Så till kaffet så fick vi en liten historielektion.

Jag har ju nämt detta innan, men eftersom Håkans mamma och morfar Helmer hade väldigt mycket med Motalas industrier att göra under tidigt 1900-tal så kan Håkan mycket om Motala. Hans morfar Helmer var nämligen först i Sverige med att tillverka stålrörsmöbler. Så intressant att få höra allt om det.

William satt länge och lyssnade…

bok3

Nu ska jag fixa lite lunch innan det är dags att hämtar hem barnen från skolan.

Ta hand om er så länge så hörs vi snart igen ♥

Kram / Madeleine

25
123

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00