Morotskaka till hela familjen ♥

Igår så bakade jag morotskaka till Victors kalas. Det är en riktig favorit här hemma. Alla barnen älskar den.

Sen gillar jag att det går väldigt snabbt att släng ihop en morotskaka, allt som går snabbt och är enkelt är bra 🙂

Jag bjöd Angelica på den här kakan när de var över och firade nyår hos oss, även hon älskade kakan och frågade efter receptet, så därför tänkte jag att jag delar det här i bloggen så ni med kan testa att baka den om ni vill.

morot6

morot3

Den här fina kaktången köpte jag på en återvinning för något år sedan. Älskar att hitta gamla godbitar på loppis och återvinningar.

Jag har hittat några av mina finaste möbler på loppis som jag har målat om och gett nytt liv ♥

morot5

Muggen kommer från ett krukmakeri i Askersund. Har sett flera som gör sådana muggar just nu. Men designen kommer från början från Australien.

Jag älskar kaffemuggar, ju flera desto roligare 🙂

morot4

Här kommer receptet på världens kanske godaste morotskaka. Det kommer från min mammas gamla receptbok. Hon har en bok som hon har haft sedan jag var liten, den är så full av recept så det väller över. Jag kanske borde sätta tänderna i den och välja ut alla mina favoritrecept och dela dom med er 🙂

Morotskaka till hela familjen!

Ingredienser:

200 gram smält smör

4 st ägg

3 dl socker

6,5 dl finrivna morötter

4 dl mjöl

2 tsk bikarbonat

2 tsk bakpulver

1 tsk kanel

1 tsk kardemumma

Glasyr:

150 gram rumsvarmt smör

250 gram Philadelphiaost

3 dl florsocker

3 tsk vaniljsocker

Såhär gör du…

Jag börjar alltid med att smälta smöret. Och när det är gjort så blandar jag ihop alla ingredienserna till glasyren med hjälp av en elvisp. När det är klart så ställer jag in glasyren i kylskåpet. Nu river jag morötterna så det är klart, och efter det så smörjer jag en långpanna ordentligt med smör och strör på ströbröd.

Efter det är det dags att slänga ihop morotskakan. Vispa ägg och socker, rör sedan ner det smälta smöret som nu har svalnat, tillsätt även mjöl väl blandat med de torra ingredienserna. Det sista man gör är att blanda ner morötterna.

Häll smeten i långpannan och fördelen den så den täcker hela långpannan. In i ugnen på 175 grader i ca 25 minuter. Du ser när kakan ser färdiggräddad ut och släpper lite i kanterna. Låt kakan svalna och bred sedan på glasyren, skär upp i bitar. Nu är den färdig att serveras. Personligen så tycker jag kakan blir ännu godare efter ett dygn i kylskåpet, då drar den ihop sig och blir ännu saftigare.

Himmelskt gott! To die for verkligen ♥

Om man vill så kan man också smaksätta sin glasyr med lime eller något annat om man vill. En del tycker det är gott att blanda i nötter i sin kaka, det kan inte vi göra pga allergi. Men det finns hur många olika sätt som helst att göra sin morotskaka. Det här är hela familjens favoritkaka och den är väldigt enkel att göra. Har man inte bikarbonat hemma (vilket jag alltid glömmer att köpa) så kan man ta dubbelt så mycket bakpulver, det blir lika bra 🙂

Kram / Madeleine

 

 1. Marie skriver:

  Håller med föregående. Ta alltid i en mindre form så får du höga och saftigare än platta.

 2. M skriver:

  Morotskaka är jättegôtt!
  Ett litet tips bara i all vänskaplighet
  Ta en l i t e mindre form så får du ännu saftigare kaka och de blir nästan som bakelser.
  Helt upp till dig naturligtvis.
  Gôtt hursomhelst

 3. Marie skriver:

  Morotskaka går alltid hem. Vad platta dina verkar, gillar hellre när de är höga och mindre i omkrets. Men smaken är som baken 🙂

  1. Sanna skriver:

   Ja, jag gör i sån där rund kakform o då blir dom mkt tjockare, sååå gott!😋 Ser ut o va liknande mängd så då kan jag tänka mig att den blir plattare i en långpanna. Borde gå o dubbla receptet tänker ja om man vill ha tjockare 😄👍🏻

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..