Tvätt, Dribbla United FK och besked från åklagare!?

Det här är helgen i bilder, typ. Vi sitter mest på golvet numera, Livia-Leonore älskar att vara på golvet och åla omkring. Hon sitter bra själv nu, och ställer sig i krypposition. Just nu kryper hon mest bakåt, fram tar hon sig med säl liknande rörelser 🙂 Helst av allt vill hon stå upp, hon är livsfarlig. Man kan inte vända ryggen till för då har hon på bara några sekunder lyckats ställa sig upp. Det vore ju toppen om hon i alla fall lärde sig att krypa ordentligt innan hon började gå.

I lördags började jag ta tag i tvätthögen som vit undertiden vi varit sjuka. Ingen av oss har haft någon större lust att tvätta dens senaste veckan. det får man ju lida för såhär i efterhand. Gaaaah tvätt ändå, det kan nog vara bland det tråkigaste jag vet. Värst är det som kommer efter att tvätten blivit tvättad och torkad, då ska allt vikas och sorteras.

Men jag ska inte klaga, det finns väl värre saker att vara upprörd på. Bara vardagligt gnäll som kommer över en ibland.

limpan30

Efter tvätt så hittade vi på betydligt roligare saker. Vi gav oss ner till sporthallen för att titta på Oliver när han spelade futsal. Inomhusfotboll, så jäkla roligt!

Oliver spelar i ett lag som som heter Dribbla United FK, ett lag som skapades för att göra skillnad. Genom att förmedla kärlek kommer Dribbla United skapa ringar  på vattnet och vara del i att förena staden Motala. Ett projekt som Dribbla United hoppas ska skapa en gnista hos barn och ungdomar så att de genom fotboll och futsal blir mera fysiskt aktiva.

Hos Dribbla United inkluderas alla och alla är precis lika viktiga. Man ska umgås och ha roligt. Och precis så är det faktiskt, inte bara för spelarna på planen. Dribblafamiljen är större än så, hejarklacken bjuder på toner från trummor och får med sig hela publiken på dans.

Sjukt bra initiativ att fokusera på våra unga, det är just dom som är våran framtid!  Engagerade vuxna och trygga händer är precis vad dagens samhälle behöver ♥

Stolt över att Oliver är en i laget. Han har ett stort hjärta och älskar barn.

dribbla2

Här hade Oliver precis gjort mål!

Måste säga att Dribbla United har ett underhållande spel, inte för inte som de heter dribbla kanske 😉 Men det är alltid med stor ödmjukhet och charm. Sånt gillar jag.

dribbla7

Det blev en härlig vinst! Och grabbarna bjöd publiken på en skön dans efteråt.

dribbla5

Oliver är den där lintotten till höger haha 🙂

Den minsta i familjen verkade också uppskatta futsal, det ligger i släkten. Allt som har med bollar att göra är roligt. Damen har fullt fokus.

dribbla12

Efter matcher så blir det alltid kramkalas. Barnen ser upp till sina äldre syskon. Men de gillar också en annan speciell kille som heter Simon. Han jobbar på barnen skola.

dribbla8

dribbla9

Hur söta är inte Charlie och Simon!? 

dribbla10

EmmyLou sa att nästa gång det är match så ska hon ha en tröja som det står Oliver och Dribbla på.

dribbla11

Just nu njuter jag av en kopp kaffe och solen som letat sig in i sovrummet. Älskade sol, som jag har längtat efter ljuset. Jag som annars älskar hösten vill inget annat än att våren ska komma snabbt nu. Jag behöver ljuset.

Den här veckan är det mycket som står på schemat. Allt från bvc-besök, till läkarbesök, till psykologbesök, till akupunkturbesök till logopedbesök. Det är väl konstigt att det alltid blir så mycket samtidigt.

Vi väntar dessutom tålmodigt på besked från åklagare. Det börjar ärligt talat göra mig smått irriterad. Jag får liksom samla mig för att inte få ett utbrott känns det som. Det är ju fasen inte lustigt om samhället ser ut som det gör när ”INGENTING” händer under denna långa väntan.

Och ingen behöver undervisa mig om att det såklart händer saker under väntans gång. Jag vet och förstår att polisen gör ett helt fantastiskt jobb, för mig är dom hjältar som kämpar med alla dessa tuffa och tunga situationer dagligen. Och jag misstänker att åklagren som ska ta beslut i rättssakerna också axlar ett stort ansvar. Men fasen alltså, kom igen nu.

Min son blev misshandlad 5 september!!! Vi är snart inne i februari…

Skriver mer om det senare, nu ska jag rikta all min uppmärksamhet på barnen som kommer hem från skolan strax. Ta hand om er så länge ♥

Varm kram!

Madeleine

 1. Sandra skriver:

  Det är bra att polisen jobbar snabbare och mer noggrant med barn. Själv så väntar jag fortfarande på att polisen ska prata med mitt ex. Han misshandlade och rånade mig i juni 2016 och trakasserar mig än på nätetet och via mobil. De lovade mig att polisen skulle komma till mig den dagen. De har fortfarande inte dykt upp och mitt ex har de varken kontaktat eller haft på förhör med än. Så det är skönt att höra att polisen tar barns ärenden iaf och jobbar med fallet. Hoppas att ni får svar snart och att de som gav sig på din son får ett passande straff och hjälp med sina agretionsproblen.

  Härligt med en boll klubb för alla <3

 2. Ingmari skriver:

  Vet en kille som gjorde en dumhet i december 2013.(olovlig körning mm) När det var två veckor kvar innan brottet skulle preskriberas så väcker åklagaren åtal dvs i november 2018. Fick veta sedan att ingen utredning skett under dessa nästan 5 år. Bedrövligt hur det får gå till. Precis som att de kom på att visst ja vi har visst glömt bort.Kan ju vara svårt att gå vidare i livet när det tar så lång tid både för brottsoffer och förövare. Nä en bättring behövs verkligen!

 3. A skriver:

  Min erfarenhet är att det tar mellan 1½ till 2 år för en misshandelsrättegång att bli av. Förutsatt att ingen är häktad. Då går det snabbare.

  1. Sandra skriver:

   1 1/2-2år? Jag väntar fortfarande på att poliserna som skulle komma till mig i juni 2016 ska komma och att polisen ska plocka in mitt ex för misshandel och stöld. Så 4 års väntan på att polisen ens ska komma på nödropet och börja utreda…..

 4. Rättssystemet fungerar inte i Sverige. Inget klaras upp, ingen döms, och blir någon dömd blir det lite böter eller lite skyddstillsyn.

  På tal om att anmäla. Idag tänkte jag på hur du och din familj blev uthängda på bloggbevakning när jag läste om hur Cissi Wallin blivit uthängd på samma sida. Folk sitter i kommentarsfältet och kallar både henne och hennes små barn för vidriga saker.

  Anmälde du någonsin hon som driver bloggbevakning? Sjukt att hon kan få hålla på och att de som kommenterar kan få hålla på.
  Ni har ju mycket att stå i, det vet jag. Undrar bara om du anmälde henne.

  1. Malin skriver:

   Varför skulle Madeleine anmäla henne?

  1. Rille skriver:

   Ingen döms? Och jag som har läst att fängelserna är överfulla. Men jag har väl läst fel då…

 5. M skriver:

  Tyvärr är det så det är inom rättsväsendet idag.
  Rättvisans kvarnar mal oerhört långsamt.
  Skulle vittna i ett mål och blev kallad till rättegång 1,5 år efter.
  Vem kommer ens ihåg nåt efter så lång tid?
  Spelar ingen roll om man blir arg eller frustrerad. Finns tyvärr inget att göra.
  Det sämsta är att jag tror vissa domar blir felaktiga på grund av detta.
  Folk har sagt en sak i polisförhör och sen när de 1-2 år efter frågar igen så minns inte folk.
  Näe, byråkrati är skit och jag tror det är för snålt med pengar och personal ( som på så många andra ställen ).
  Det är nog därför det blir så drygt

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..