Det börjar gå åt rätt håll!

Det börjar gå åt rätt håll! Äntligen ♥ Livia-Leonore känns mycket piggare idag och det är helt underbart! Ingen kan vara gladare än vi. det känns som om man vunnit högsta vinsten på lotto.

Det finns inget värre än när barnen blir sjuka och inte mår bra. Det räcker ju med en vanlig förkylning så går mammahjärtat sönder. När det blir värre än så ja då är det tufft.

Kikhosta är inget att leka med. Igår fick hela familjen åka till vårdcentralen och lämna prover. De prover som var tagna innan hade tydligen kommit bort så alla fick ta om nya igen. Det såg nu ganska roligt ut när två sköterskor väntade på oss fullt påklädda med skyddskläder från topp till tå. Tretton personer stod utanför vårdcentralen och vi blev insläppta några i taget. Vi drog till oss uppmärksamhet kan man säga. Folk trodde kanske att Coronaviruset hittat hit. Nåja, det gick snabbt som sjutton och nu på kvällen så ringde läkaren för att berätta att de inte hittat bacillerna hos någon mera. Tackochlov för det. Eller ja den enda som det var lite oklart kring var Adam. Hans provsvar hade inte kommit och läkaren misstänkte att det kanske kunde bero på att han faktiskt hade smittats. Så han får vara hemma ifrån skolan imorgon tills vi säkert vet.

Sen har ju några av de andra barnen redan påbörjat behandling efter att de uppvisat vad man kan misstänka symptom på kikhosta så det kan också vara så att det inte syns på deras provsvar om de haft bacillen. Hur som, det var väldigt skönt att det inte kom tillbaka och visade att fler i familjen var sjuka. Det kunde ju varit värre.

Men jag måste säga att det verkar var olika bud om huruvida man ska behandla och inte behandla den här sortens smitta. Och hur man ska gå tillväga med försiktigheten kring smittan. Annars handlar det kanske mera om okunskap!? Min vännina Angelica som är höggravid och som vi har träffat är det jätteviktigt för att få komma på provtagning. och det är ju egentligen inte för hennes skull utan för hennes bebis i magen skull. Det är livsviktigt om vi nu ska vara riktigt allvarliga. Läkaren på barn sa upprepade gånger att hon var tvungen att lämna ett prov och att det var viktigt att hon gjorde det på en gång. De ringde ju även upp henne från smittskyddsinstitutet eftersom läkaren är tvungen att anmäla kikhostan till dom. Och precis som läkaren sa till oss så sa även de från smittskyddsinstitutet samma sak till Angelica när de ringde upp henne. Hon var tvungen att lämna prov!

I vanliga fall så behandlar man inte kikhosta hos vuxna, det får helt enkelt läka ut av sig självt. Men det finns vissa undantag, om man har små barn hemma under ett år så profylaxbehandlar man och eller om man är gravid i slutet av graviditeten. Det här var inte vårdcentralen riktigt med på. Angelica berättade för mig att hon mer eller mindre fått övertala sköterskan på vårdcentralen att få komma. Den sköterskan tyckte nämligen inte att det fanns någon anledning för Angelica att komma upp på provtagning eftersom man inte behandlar  vuxna. Så hon fick dra hela storyn… Det slutade med att sköterskan sa att hon skulle ringa upp smittskyddsinstitutet och fråga. Sagt och gjort, sen ringde hon tillbaka och bekräftade precis det Angelica sagt. Så idag fick hon också lämna ett prov. Hon fick info om att gå in och ta en kölapp och vänta i väntrummet. Vi smsade och jag skrev att hon kanske skulle ringt först så de kunde möta upp henne, just för att jag vet att det är vissa rutiner kring det här. Men det var ju inte infon hon hade fått. När sedan en sköterska kom fram och Angelica berättade varför hon var där så hajade hon till och tog med Angelica till ett annat rum. Sååå rörigt! Ska tillägga att vi inte hör till samma vårdcentral, jag bytte från den till där vi går idag. Jag är sååå nöjd och känner mig väldigt trygg.

Är det inte lite konstigt ändå att det kan vara olika? Och att man inte är mera uppmärksam på de olika rutinerna. Jag förstår att man på barnakuten ser problemen ur barnets perspektiv och vad som är viktigast för hen, medan man kanske på en vårdcentral inte alls tänker i samma banor. Under den här perioden har vi träffat många olika läkare och vi fick också frågor om varför vi blev behandlade, en läkare tyckte det var jättekonstigt. Han ringde faktiskt också upp och frågade smittskyddsinstitutet. Jag hänvisade till läkaren på barnakuten och jag tror han ringde dit också. En annan läkaren undrade och då berättade jag igen vad barnläkaren sagt till mig och varför och då var det inga problem. Aha just det, så är det. Allt känns ändå lite konstigt när den ena säger så och den andra säger något annat. I min värld är barnen viktigast, säger en barnläkare att jag ska äta antibiotika för mitt barns skull så skulle jag göra det alla dagar i veckan. och då väljer hellre att lyssna på det än något annat. man chansar ju liksom inte.

limpan68

Våran solstråle ♥

limpan67

Jag känner mig glad idag, allt kommer bli bra!

limpan66

Just nu är Engla-Freja på dans, hon har börjat dansa två dagar i veckan istället för en. Om hon skulle få välja själv så skulle hon nog dansa alla dagar i veckan.

Hennes högsta önskan är att vi ska bygga ett garage, ja inte för att bilen ska stå där. Nej nej nej, hon vill ha ett garage att kunna dansa i. Hahaha inte helt orimliga önskningar eller? Haha 🙂

Imorgon ska jag tipsa er om något smarrigt. Jag vet ju att ni gillar när jag delar med mig av recept. Vi har börjat träna igen, har nämt lite om det på Instagram. Många har också undrat hur vi äter och hur vårat kostschema ser ut. Så jag tänker att jag ska dela med mig av det.

Jag och Micke har tillsammans gått ner 15 kilo på tre veckor. Det är enbart för att vi lagt om kosten och tränat lätt. Jag är sååå stolt över oss! Skriver mera imorgon ♥

Kram / Madeleine

 1. Malin skriver:

  Varför plockas kommentarer bort?

  1. Inga kommentarer plockas bort om de inte är olämpliga 🙏🏼 Har inte sett någon kommentar från dig?

   1. Malin skriver:

    Jo jag skrev att, De e klart Engla Freja ska en garage med danssal. Och ni ett gym. Och lite mer om hur vi har i vårt garage. Du svarade även på inlägget, om bygglov osv. Och sen svarade jag. O sen försvann allt? Det måste ju varit under detta inlägg? Eller?

    1. Ja just det, det skrev vi om. Men år det borta 😬🙄 Måste kolla upp det!

     Kan vara så att det är vissa buggar nu efter uppdateringen på bloggen.

 2. Annelie skriver:

  Hej! Skulle verkligen vilja ta del av erat kostschema. Kämpar med vikten men allt känns bara skit. Tack på förhand❤️

  1. Jag har gjort ett inlägg där jag berättar mera om vad vi äter 🙂

 3. B skriver:

  Är ni inte vaccinerade?

  1. Jo men tyvärr så är små bebisar inte helt skyddade förens de har fått alla sina vaccin. Lite skydd mot kikhostan har man en månad efter vaccination nr 2. Och man kan få kikhosta fast man är vaccinerad.

   Oftast är det vuxna som smittar små barn utan veta om det… Du kan läsa mera i föregående inlägg.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..