ANNONS

Ädelostbiffar med svampsås och blomkålsris

/

Nu ska jag dela med mig utav ett riktigt smarrigt recept! Eftersom vi äter lchf-mat så har vi behövt göra om våra vanliga recept och hitta substitut till pasta, ris och potatis. Inte det enklaste alla gånger, men när man väl kommer in i det så går det av bara farten.

Sen har vi googlat många recept och fått väldigt mycket inspiration av dom riktiga lchf-proffsen. Det här receptet som jag ska dela med mig av nu kan vi tacka min bloggkollega Åse för, eller 56kilo.se som jag tror många känner igen 🙂

Det är kanske inte precis på pricken likt men nästan, har egentligen bara bytt ut kalvfärsen till blandfärs och använt hela champinjoner istället för skivade. Tack Åse för räddning ♥ vi har hittat så mycket gott hos dig när vi lagt om våran kost.

Man hittar ju sina favoriter, och just nu har jag helt fastnat för blomkålsris. Tackochlov för blomkålen vad hade jag gjort utan den!?

lchf3

Den här middagen passar till vardags men är helt klart en riktig festmåltid utan dess like. Det är så gott så tårna krullar sig.

lchf1

lchf4

Ädelostbiffar med svampsås och blomkålsris

Biffar

 • 1000 g blandfärs (Åse har kalvfärs)
 • 1 riven lök
 • 2 ägg
 • 1 dl grädde
 • 280 g ädelost, grovt riven
 • 4 msk kalvfond
 • 2 krm peppar
 • 4 tsk dijonsenap

Sås

 • 400 g champinjoner (Vi valde att använda hela champinjoner)
 • 1 tsk vitpeppar
 • 2 tsk grovt malen svartpeppar
 • 2 tsk Worcestershiresauce
 • 2 msk tamarisoja
 • 2,5 dl vatten
 • 4 msk konc. kalvfond
 • 6 dl grädde
 • 4 dl creme fraiche
 • 4 tsk svart vinbärsgelé
 • 2 tsk dijonsenap
 • smör att steka

Man kan även ha 4 msk mörk rom men vi valde att utesluta det.

Blomkålsris

 • 1 st Blomkål
 • 1 st gul lök
 • persilja

Gör så här!

 1. Blanda ingredienserna till biffarna. Stek i smör tills de fått fin färg.
 2. Fräs de hela champinjonerna i smör på medelstark värme.
 3. Tillsätt övriga ingredienser utom rom om man nu vill ha det. Låt koka ihop och reducera tills konsistensen är tjock och såsig. Det tar ca 15-20 minuter så var inte orolig om såsen till en början känns lite tunn.
 4. Till sist tillsätt romen om du vill ha den och låt småputtra några minuter. Sen smakar du av med lite dijonsenap och eventuellt mer peppar.
 5. Tvätta av blomkålen och riv den på ett grovt rivjärn. Hacka löken och stek den på medelhög värme i ca 1-2 minuter. Tillsätt den rivna blomkålen och stek i ytterligare 2 minuter. Strö sedan över persilja – voila klart!

lchf5

Ni måste vara testa det här! Fantastiskt gott!

Till det här receptet så fick vi handla hem lite ingredienser som vi vanligtvis inte använder. Vi lärde oss vad Tamarisoja vad för något, ja att det var soja förstod vi ju men varför vi just skulle använda den. Kanske är flera som inte har den hemma i skafferiet? Tamari är glutenfri, liknar soya men smakar ofta mjukare och mindre bittert än vanlig soja som innehåller vete. Tamari är istället gjord på sojabönor, vatten och salt. Bra att veta eftersom vi undviker vete nu.

Vi hade inte Worcestershiresauce hemma heller men hör och häpna jag som inte äter något från havet någonsin. Den här såsen innehåller fisk minsann 😉

Vill också passa på att säga att man kan byta ut ädelosten mot vilken annan ost som helst. Jag gillar vanligtvis inte ädelost, kan verkligen inte äta det. Men i mat så älskar jag det.

Nu ska jag lägga mig i sängen och öppna upp det första kapitlet av något helt nytt i mitt liv! Jag har nämligen bestämt mig för att börja plugga och idag hoppade jag på min utbildning! Läskigt och lite galet.

Kram / Madeleine ♥

13
85

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00