Viktminsning, kostschema och träning! Så kan en dag i mitt liv se ut..

Hej fina ni! Ledsen för uteblivet blogginlägg igår, jag hade precis glömt bort att bloggen skulle få sig en uppdatering och flytt. Jag som hade taggat för att skriva ett inlägg om våran viktminskning och träning.

Det sistnämnda har det tyvärr blivit lite si och så med nu när Livia-Leonore varit så sjuk och vi varit inlagda på sjukhus. Micke har faktiskt inte tränat överhuvudtaget, han har bara lagt om kosten. Vi fick ett samt igår från läkaren, testerna som kommit bort hade nu kommit fram. Fram tills igår trodde vi ju att det bara var bebis som bar på kikhostan. Men nu har det framkommit att även Micke bär på det. Precis som den första läkaren trodde hela tiden, jag med för den delen. Hostar man i flera veckor och dessutom hostar så man svimmar så är det inte ”vanlig” hosta. Det kan ju också vara så att jag med burit på bacillen och Emmy med. Men vi är ju behandlade med antibiotika nu så de nya testarna visar ju inte helt rätt. Tur i oturen är att alla är testade och att de som visat positivt i familjen nu fått behandling i alla fall. Allt har varit snurrigt värre… och tydligen en ”snackis” på vårdcentralen hörde jag haha!

Hur som, vi har sedan några veckor tillbaka lagt om kosten. På 3 veckor totalt så gick jag ner till en början 7,6 kilo. Då har jag tagit en PW (power walk) på ca 30-40 minuter med kortare intervaller 4-5 ggr i veckan. Joggat i två minuter, promenerat i 2 minuter och så joggat 2 minuter till osv osv. Har egentligen inte haft något plan utan kört på efter vad min kropp orkat i början. Första och andra passet promenerade jag bara, sen har jag försiktigt börjat att väva in lite jogging. Det viktiga är komma upp i tempo, få lite flås och känna att kroppen jobbar. En vanlig promenad i godan ro är motion också såklart, men eftersom jag vill förbränna fett och bli av med min övervikt som jag tycker är jobbig så har jag lagt i en lite högre växel. Det låter kanske jobbigt och jag skulle ljuga om jag sa att det inte var det. Men fasen 30-40 minuter om dagen för att få hälsan tillbaka, ja då är det värt allt det där jobbiga som man känner i början. Jag har även lite vikter hemma som jag tränar med. Enkla övningar till en början med lätta vikter. Det är verkligen inget avancerat, några bicepscurl, tricepsdips och några kickback. Jag försöker göra plankan i 30 sekunder åt gången, viktigt att börja försiktigt. Thats it, där har ni min träning 😀

394E37A8-61FE-42DA-87ED-247357988080

Jag fick en whitingsvåg i julklapp och genom den ser jag hur mycket vatten jag har i kroppen, hur mycket min benmassa väger och hur mycket fett jag har på kroppen. Man kopplar sen vågen till en app om  i mobilen (om man vill) och kan följa sin kurva. Här ovan ser ni min kurva för januari.

Många frågar hur man ska bära sig åt för att nå resultat. Och det finns inget enkelt svar på den frågan, inget kommer enkelt här i livet. Sen har väl en del människor lättare för saker och ting än andra, och det kan vara jäkligt orättvist, men då måste man kämpa lite hårdare!

Man måste bara bestämma sig, ingen annan kan göra det åt en. Varför vill jag göra det här? Jo för min skull, för att må bra och bli piggare. För mina barns skull, så de kan ha en glad och frisk mamma ♥ 

Varför vill du göra en förändring? 

Träningen är väl inte det svåra i det här om jag ska vara ärlig. Den riktiga utmaningen är kosthållningen. Att hela tiden vara förberedd på att ha ett mellanmål till hands så att inte hungern tar över och förstör. Det är så lätt att bara skita i allt när man blir hungrig och tappar humöret. Så mitt tips till någon som vill göra en riktig förändring på ett hållbart sätt- se för sjutton till att vara förberedd! 

Vi har valt att ta bort potatis, pasta, ris och bröd (med undantag för finncrisp ibland) Man kan säga att vi äter lite efter LCHF. Just nu är det ganska strikt, men tanken är att vi ska börja äta allt igen, men inte i samma utsträckning. Lite ibland ska sen vara okej, men just nu ska vi ner till vår målvikt och komma igång med träningen och hitta ena balans i det.

Eftersom vi är en stor familj med många viljor och många smaklökar så blir det lite ”meckigt” att få allt att funka. Men har jag bestämt mig så har jag. Mycket sitter i sedan jag gjorda den här resan sist, då gick jag ner 32 kilo på åtta veckor. Fatta hur onyttigt och hur lite jag rörde på mig då, helt galet! Riktigt så illa är det väl inte denna gången, men nja vi har väl inte ätit enligt tallriksmodellen precis.

Jag hade inte tänkt att dela någon bild ännu, inte förens jag kommit dit jag vill. Och egentligen har jag inte fotat för någon annans skull heller, jag har enbart fotat för min egen skull och för att jag tycker det är roligt att se förändringen. Och det får mig ännu mera taggad på att fortsätta och nå mina mål. Men jag delar en liten före och efterbild ändå, bara för att visa hur mycket som kan hända på kroppen genom att träna och äta rätt i bara 3 veckor. Så delar jag alla de andra bilderna senare. (Ni får ursäkta att det är dåliga mobilbilder) Och kan jag inspirera någon annan som verkligen vill göra en förändring så blir jag jätteglad. Man är aldrig själv i något och tillsammans kan man stötta och pusha varandra ♥ Jag vill också understryka att ALLA är vackra som de är! Jag gör det här för min hälsas skull och ingen annat. Jag gillar mina former, men mår inte bra i kroppen av tt vara överviktigt.

B9D8F553-8711-452E-B2D0-03FA8E4D811B

Översta bilden är alltså direkt efter mitt allra första träningspass, bilden under efter endast 3 veckor!!! Jag ångrar sååå mycket att jag inte tog mått innan jag började me det här. För även om vågen säger -7,6 så har det hänt så mycket mera på kläderna. Jag märker framförallt på mina ytterkläder.

Jag vet att många vill ha ett kostschema. Vi har inget speciellt som vi går efter slaviskt, utan vi utesluter som jag skrev tidigare potatis, pasta, ris och bröd. Men jag kan dela med mig av hur en dag kan se ut för mig. Mellan dessa tider så ska det ju hinnas med andra saker också som att rasta hundarna och tvätta och annat kul. Det här är bara en dag av alla…

06.45 Vaknar och väcker barnen (om inte de har väckt mig innan)

07.30 Skjutsar barnen till skolan och förskolan

08.15 Avnjuter en kaffe med gott sällskap, Mathilde och Livia-Leonore brukar komma igång nu ungefär. Kollar igenom jobbmejlen och lite social media. TIPS! Bra att dricka svart kaffe då höjer man ämnesomsättningen och förbränner mera under dagen!

09.00 Kör en PW med intervaller på löpbandet och avslutar med att lyfta lite vikter och göra plankan.

10.00 Äter en god frukost bestående av kokt ägg, avokado, finncrisp, lättjoggy och musli eller en kvarg. Ibland kanske jag äter en äggröra eller en omelett med en god sallad och lite rökt skinka.

12.30 Lunch kan bestå av tex fetaostfyllda biffar, med gräddsås och blomkålsris. Eller en korvstroganoff med blomkålsris. Ett väldigt gott substitut till vanligt ris är just blomkålsris. Annars så brukar vi koka blomkål och morötter, det är perfekt istället för potatis. Vitkålsgratäng är en annan favorit. Äter oavsett alltid en stor sallad till lunchen.

13.15 Nu brukar jag hämta de första gänget från skolan. Och ca en timma efter så hämtar jag de andra. Allt beroende på hur dagen ser ut såklart.

15.00 Mellanmål kvarg, ägg, sallad, frukt, avokado ett enkelt mellanmål helt enkelt. Läxläsning med barnen och lite lek. Jag jobbar oftast minst en timma.

17.00 Familjen äter middag. Kanske en grillad kyckling och en somrig sallad? Omelett? Något LCHF-inspirerat. Barnen äter såklart inte LCHF om de inte vill 🙂

19.00 Kvällsmat för barnen om de är hungriga, de brukar ta en skål med fil och en smörgås. Micke och jag tar ett lättare mellanmål som kvällsmat. Sen jobbar jag och Micke tar barnen.

21.00 Godnatt för barnen… Jag fortsätter att jobba.

Där fick ni lite hum om hur vi äter. Micke har gått ner nästan lika mycket som mig och då har inte han tränat alls.

Eftersom ni gillar middagstips så kommer jag dela med mig av det då och då. Vill ni haka på våran LCHF så kommer det passa er perfekt, om inte så går det givetvis att servera det mesta med potatis eller vanligt ris ändå. Ni får kika i nästa blogginlägg, det vill ni inte missa!

Mums vilken god middag!

Kram / Madeleine

 1. Ulrika skriver:

  Hej!
  Ett tips på god LCHF-rätt är att koka broccoli i max en minut. Sedan ner i en ugnsform. Moffa ihop 3 ägg, 3 dl grädde, salt & peppar och gärna t.ex en hutt pizzakrydda. Veva ner lite riven ost och ös över blandningen på broccolin. Gratinera ca 15 min.
  Kan äta en hel form själv om jag fick ; )

 2. Monica skriver:

  Herre gud vad gjorde du för att gå ner 32 kilo på 8 veckor. Det vill jag med göra . En enorm bedrift

  1. Jag lade om min kost och tränade 💪🏼🙏🏼 Jag levde verkligen ohälsosamt, drack cola varje dag och åt mycket friterad mat. Åt sent på kvällarna osv. Inte alls bra.

   Så efter att jag börjat äta bra och helt och hållet ta bort socker och börja motionera så rasade jag i vikt.

   Jag ska se om jag hittar gamla reportage om det ☺️

   1. Monica skriver:

    Vore jätte kul att läsa och få inspiration

 3. Wow, blir så peppad att se detta, jag ska gifta mig till sommaren och efter 2 barn så är inte kroppen längre i toppform vilket man vet är ens eget fel så klart. Men känner att kan ni klara detta så kan jag också, vill så gärna känns mig vacker i den klänningen jag valt, vilket jag redan känner mig så klart men de skulle ge de där lilla extra.
  Heja er, så kul att se 🙂

  1. Nämen åhhhh grattis, att gifta sig är magiskt 💗 Förstår precis vad du menar med att kroppen inte är vad den varit. MEN den kan bli starkare än innan 😍💪🏼👏🏼 Man kan med så himla små medel stärka kroppen sååå mycket. Man mår så himla mycket bättre och som plus så kan man ju komma i den där speciell klänning ❤️ heja dig!!!

 4. M skriver:

  32 kilo på 8 månader låter i min värld som nåt som är oerhört svårt att hålla och TRO MIG jag har bantat nästan 25 år av 60

  1. Du har skrivit fel… jag gick ner 32 kilo på 8 veckor!!!! Inte månader….

   Och tro mig det gick alldeles utmärkt. Och jag hade svårt alls att hålla vikten. Men efter 2,5 år så blev jag gravid.

   Tråkigt att du inte har lyckats hålla vikten efter så många år med bantning. Då kanske du skulle prova något annat. Oftast kan det räcka med små förändringar för att då stora skillnader.

 5. Marie skriver:

  Härligt 🙂 Jag förstår mig verkligen inte mig på folk som lyckas äta varm mat 2 ggr per dag (lunch/middag) såvida man inte jobbar med tungt kroppsarbete då kan jag förstå det. Men vi är alla olika och tur är väl det 🙂

  1. Börjar man dagen tidigt och dessutom håller igång hela dagen så är det inga problem 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..