Man kanske skulle införa någon form av bank-id inloggning när man ska kolla på youtubers och annat på nätet som inte är lämpligt för barn?

Den här helgen har verkligen varit lugn. Allt har handlat om återhämtning och vila. Micke är fortfarande inte helt hundra, stackarn hostar så han ibland svimmar. Jag trodde att det skulle försvinna under den här veckan då han ätit antibiotika men det verkar segt. Dock har det blivit betydligt bättre och nu smittar det inte så det går ju framåt 🙏🏼
Livia-Leonore är också bättre tackochlov. Men det här med kikhosta är inget att leka med, fy alltså så obehagligt och jobbigt.

Charlie min Charlie, kramigare kille får man leta efter. Han älskar inte bara sina småsyskon han är en enorm djurvän också. Han ser alltid till så alla andra i hans omgivning mår bra, och då ger han ofta hela sin uppmärksamhet. Han har ett stor hjärtat. Alla barnen är väldigt kramiga och goa, men Charlie är extra ”kramig” med alla.

Livia-Leonore skrattar så fort Charlie är i närheten, hon vet att han skojar med henne.

limpan74

Mina älsklingar 💗

limpan72

limpan73

I fredags fick vi ha ett ordentligt samtal med barnen. Det är ingen nyhet att klimatet i skolan är tufft och hårt. Och att barnen idag har ett fruktansvärt språk när de pratar med varandra. Jag tycker man märker det ju äldre barnen blir. Hemma tolererar vi det absolut inte, det gör vi inte någon annan stans heller. Men det är svårt för oss föräldrar att hela tiden vara med överallt, i skolan har vi ju ingen chans att stå där med ”pekpinnar” och säga vad som är rätt och fel. Det inte heller lärarnas sak att fostra barnen, de är ju i skolan för att undervisa barnen i de olika ämnena. Sen hör det väl också till att barnen ska få lära sig den sociala kompetensen. Och ja, hur man än vrider och vänder på det så ligger väl det lite på skolan med. Det går liksom inte att säga att det enbart ligger på föräldrarna.

Därför tycker jag att värdegrunder och regler är bra i skolan, de vill ju precis som vi föräldrar att det ska vara en schysst omgivning och ett bra klimat för alla som går på skolan. Både för barn och personal.

Men ändå så har skolan blivit så tuff och hård. Vad beror det på? När jag gick i skolan så hade man respekt för lärarna. Men var hövlig och lyssnade. Klart som sjutton man kunde vara en busunge ibland, och en del utmärkte sig kanske mer än andra. Men det var inte på långa vägar så grymt som jag upplever att det är idag.

Idag säger barnen ord som jävla hora och fitta som om det vore ett sätt man faktiskt pratar på. Det är vardagsspråk. För mig är det helt sjukt, jag tycker det är fruktansvärt! Jag lyssnade på när Adam satt och spelade ihop med sina klasskamrater i fredags, de hade ett sk ”party”. Jag tror det heter så!? Där spelar flera personer ihop och man kan prata med varandra. Och jösses säger jag! Jag blir på riktigt ledsen när jag hör. Jag frågade Adam om han tyckte det lät bra när de pratade sådär? Och han höll med om att det inte alls lät trevligt. Men det är så alla pratar mamma, alltså i alla fall när man spelar. Jag tycker inte det är okej och vi är är eniga om både jag och Micke att vi inte accepterar det.

Alla stora spelare på youtube pratar på det här sättet också intygade Adam och visade några klipp. Det är ju just det här som blir ett problem, för även om denna spelar inte riktar in sig mot målgruppen barn så är det just barn som faktiskt tittar. Och även om de egentligen inte valt det. Sen är det ju helt upp till föräldrar att hålla koll på vad barnen tittar på.

Vi brukar kolla igenom var barnen är någonstans på nätet. Engla-Freja har många tjejer hon ser upp till på youtube. Ett tag plockade vi helt och hållet bort youtube, just för att jag tyckte att det inte var så bra för våra barn att höra om en del youtubers historier. Återigen så har dessa tjejer och killar inte valt sin målgrupp barn, men ändå så är majoriteten barn som följer dom. Och det blir ju faktiskt ett problem.

Man kanske skulle införa någon form av bank-id inloggning när man ska kolla på youtubers och annat på nätet som inte är lämpligt för barn? Vore inte det en god ide ändå? Och kanske bör man satsa mera på social pedagoger i skolan som stöttar och umgås med barnen på ett bra sätt. Då kan man jobba på mellan skolan och hemmet. Lärarna  kan fokusera på lärandet, social pedagogen på det sociala mellan lektionerna och på raster och föräldrarna är föräldrar.

Jag är ingen expert på något sätt, men jag har i alla fall varit mamma i 22 år och har många barn i olika åldrar och jag ser hur det är i skolan idag. Alla ska få må bra oavsett förutsättningar, skolan ska vara en trygg plats och utanförskap är oacceptabelt. Om det är såhär idag, hur kommer det då se ut om 10 år? Något måste man göra, och jag brinner för våra barn och ungdomar och tänker att man kanske kan dra sitt strå till stacken på något sätt. Barnen är våran framtid, och utan trygga barn så har vi ingen trygg framtid. Det är såå viktigt!

Jag vet också av egen erfarenhet hur det kan vara på nätet. Jag själv har fått utstå näthat och får fortfarande ibland. Jag känner till baksidan på så många olika sätt. Men jag vill också understryka att jag fått uppleva så mycket fint också, fått träffa och lära känna människor jag troligtvis aldrig hade mött om det inte vore för social media och min blogg. Inget är svart eller vitt, det finns undantag. Det finns kärlek och godhet. Jag blir bara orolig för det negativa, för det påverkar barnen mer än vi tror.

Det var inte meningen att gå in så djup på det här just nu, men precis som vilken annan familj som helst så har vi dom här diskussionerna hemma också. Och det är viktigt att prata om det öppet, annars kan man inte göra någon förändring.

EmmyLou bestämde att vi skulle spela kort i helgen 🙂 Hon lyckades övertala alla att vara med. Så satte hon sig bestämt vid bordet och ropade tills alla kom hahaha.

vardis20

Hon är en bestämd och söt liten dam. Just nu är det någon form av 5 års trots som härjar lite också. Har nog aldrig varit med om någon som säger emot så mycket som hon 😀

vardis21

På begäran, någon undrade hur jag kunde gå ner 32 kilo på 8 veckor. Jo det är faktisk sant. Förstår inte själv hur onyttig jag var då. Jag kunde dricka coca cola till frukost, åt mycket friterad mat och sent på kvällarna. Att smälla i sig en påse chips var och varannan dag var inte heller några problem, och det var inte ovanligt att det blev en guldnougat eller 5 heller. Alltså jag var väldigt onyttig!

Men så en dag fick jag nog! Jag gillade inte min spegelbild och jag mådde inte bra i kroppen heller. Där och då bestämde jag mig för att ta tag i det, och det gjorde jag med besked kan man säga.

Jag har sedan den dagen aldrig druckit en vanlig coca cola. Det är närmare bestämd 9,5 år sedan jag drack en coca cola, när jag försökt smaka så får jag sådan avsmak. Det går verkligen inte, det smakar bara jord och söt på något sätt! Däremot så gillar jag cola zero, men det är inte alls samma sak.

Jag började motionera och träna och jag åt nyttigt. Jag förespråkar tallriksmodellen, den är absolut bäst och nyttigast skulle jag säga. Lite av varje men mycket grönt! Men precis som nu så började jag då med att äta efter lchf, eller så mycket som möjligt. Jag kunde äta lite kolhydrater såsom pasta och ris, men då var det väldigt lite och enbart till lunch. Fokuserade på bra proteiner.

Det var inte lätt även om det kanske låter som det. Mycket abstinens och tårar innan jag kom över det sjuka sockerbehovet och suget efter skitmat. Men jag lyckades, och kan jag så kan alla! Det är jag övertygad om…

träna

Mycket sitter i huvudet, man får helt enkelt bestämma sig och leva efter det beslutet.

Nu ska jag faktiskt ta en PW på mitt älskade löpband. Jag känner en viss hatkärlek till det 😉

Kram / Madeleine ♥

 1. Irene skriver:

  Bra jobbat är själv i samma sits jag menar behov. En dag skulle du ju kunna berätta lite om vad som hände efter familjen annorlunda,om du vill..

 2. Sonia skriver:

  För snart 3 år sedan såg jag Sockerfilmen. Dan efter började jag mitt sockerfria liv. Sockerarter 5g/100g tillåts. Efter 1 år fick jag ett pärlsocker i min mun o det smakade bensin. Att gå förbi godis eller in i en lösgodisaffär gör mig illamående av lukten. Jag gick ner 30 kilo. Filmen gjorde mig så förbannad så det var väl därför det gick så bra. Finns på Youtube.
  Apropå skolan så har jag ett barnbarn som går högstadiet på Raol Wallenberg skolan. Där är det ordning o reda o regler. Och ungarna lyssnar o gillar det vad jag förstår.

 3. Millie skriver:

  Det är inte bara youtubers förresten, finns minst lika mycket olämpligt på TikTok…..

 4. Millie skriver:

  Det stora felet i skolan förutom stora klasser och alldeles för lite pengar är delvis kraven på barn att jobba självständigt och typ högskoleförberedande redan från start. Jag förespråkar tydliga ramar. De är inte mogna att ta eget ansvar för lärandet när de är 6-7 år. Och att lärarna tappat respekt…barnen har FULL KOLL på vad lärare får och inte får göra. Självklart ska de inte få smälla på fingrarna som förr men alla är så j-kla lättkränkta idag. En lärare får knappt ryta i för då blir det genast en anmälan och ilskna föräldrar hör av sig. Får barnen för dåliga betyg hör arga föräldrar av sig…. Dessutom är det så att barn provocerar, precis som de gör med poliser idag, för att försöka få auktoriteten att gå över gränsen. Det är inte läraren som har makten i klassrummet idag, det är eleverna. Sedan är det också svårt att få behörig personal till utsatta områden. Det finns finare privatskolor i ”fina” områden med motiverade elever, de lockar till sig bra utbildade lärare. Och föräldrar placerar hellre sina studiemotiverade elever där istället så klart. Stökiga skolor i ytterområden där få elever når målen får slåss för att få personal över huvud taget. Det är helt snett! Och p g a bristen på resurser blir det så att de som skriker högst och stör mest får resurerna. De tysta barnen som också behöver stöd får stå tillbaks. 😢

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..