Det här underlättar i vardagen och livspusslet!

Idag har jag, Adam och Engla-Freja varit ute på en promenad på stranden. Så underbart att bara vara ute och njuta av varandras sällskap. Det blev en massa skratt och skoj. En perfekt söndag om du frågar mig!

Det finns så mycket man vill hinna med i veckorna. Jobba, vara kreativ, träna, laga god mat, tvätta och städa, umgås med familjen och vännerna. Inte det enklaste att alltid få ihop livspusslet kanske. Men ibland då måste man helt enkelt bara ta sig tid att njuta av livet och allt det fina man har omkring sig ♥

doktor.se1

Det finns dock en sak som jag skulle vilja lyfta lite extra och som faktiskt underlättar i vardagen och livspusslet och det är Doktor.se 

Doktor.se finns nämligen tillgängligt oavsett var man är och de har öppet dygnet runt och alla dagar i veckan. Det är smidigt, snabbt och enkelt!

Jag är väldigt tacksam för att vi lever i den tekniska utveckling som vi gör. Doktor.se är en vårdapp och en av Sveriges största aktörer inom digital vård. Doktor.se erbjuder trygg och säker vård genom sin app och sina vårdcentraler. De erbjuder kontakt med kvalificerad vårdpersonal såsom sjuksköterskor, specialistsjuksköterskor (t.ex. barnmorska), läkare och psykologer.

Det känns tryggt och bra att det går att söka vård på det här sättet, jag vet att man på vissa ställen kan få vänta i veckor på att få tid på vårdcentralen. Genom den här appen kan man få hjälpa vid behov på en gång oavsett var man är och vilken tid på dygnet det är.

doktor.se2

Helt enkelt en app man måste ha i sin mobil om du frågar mig! Älskar  tillgängligheten, den underlättar!

Ladda ner appen genom att klicka HÄR! 

Nu ska vi avrunda den här fina eftermiddagen med lite fika och sällskapsspel. Det kan bli livat när alla i familjen är så dåliga förlorare 😀 Hahaha!

Kram / Madeleine

 1. M skriver:

  På nåt sätt tycker jag nog de här läkar/vård apparna kunde börja ta betalt istället för att våra skattemedel ( som bör gå till den fysiska vården) ska bekosta dessa.
  Det är inte gratis för nån.

 2. Helena skriver:

  Tack gode gud för vårdappar säger jag då!
  Det har verkligen varit min räddning många gånger faktiskt för att få receptbelagda mediciner när vårdcentralen inte har några tider. Både för mig och för barnen. Skiter fullständigt i att det kostar mycket pengar hit och dit, hellre det än ingen vård alls. Om det är så dåligt för samhället får dom väl förbjuda dessa appar?

  1. Maja S skriver:

   Recept går att förnya via 1177.
   Logga in på mina Vårdkontakter o leta reda på din VC osv

   1. Helena skriver:

    Ja förnya ja! Men ibland behöver man ju också nya receptbelagda mediciner.

    1. Maja S skriver:

     Jaha ok?
     Bara så där?
     Ja då förstår jag dilemmat

     Dock förstår jag inte hur läkare i app kan skriva ut nya mediciner utan att Träffa patienten IRL

 3. Lisa skriver:

  Du vet väl att varje gång du ringer nätdoktor så får din vårdcentral ( där du är listad ) betala över tusen kronor. Sen drar vårdcentralerna ner på personal, tjänster mm då dom inte får nån ersättning från nätdoktorerna.Blir svårare och svårare att få tid på vc därför.
  Så tänk på det, ofta behöver man träffa en fysisk doktor.

 4. Ulrika skriver:

  Vård-appar suger pengar från den faktiska vården och gör så vi snart inte har någon primärvård att gå till. Du gör reklam för något som gör rika rikare och de fattiga fattigare. Den mesta reklam som finns att läsa på bloggar är strunt som är lätt att hoppa över, helt onödiga prylar eller kläder i överflöd. Men i detta fallet påverkar det verkligheten för riktigt sjuka, de som verkligen behöver vår vårdkedja och inte ett nätt råd mitt i natten. Så tack och hej då från mig.

  1. Man kan ju se på saker och ting på olika sätt Ulrika. Jag personligen tycker att det är bra att man faktiskt kan söka vård via en app/telefonsamtal när primärvården kanske inte har tiden.

   Tack och hej 🙏🏼

  1. Marie skriver:

   Antar du aldrig suttit på en närakut med hög feber, ont i halsen 3-5 timmar för få träffa en läkare pga den vc du tillhör aldrig har akuttider utan man får vänta en månad på tid. Så här var det även inan dessa appar kom till. Så de är inte apparnas fel att vården blir sämre de var dåligt redan inan. Sen är det synd att vc får betala så mycket när en app används. Men istället för föra debatten om dessa appar både man se varför dessa appar dykt upp och göra förändringar i vården så folk i stället väljer gå till vc i stället för nyttja en app. Jag går helst till vc men är de akut och inga tider finns så vägrar jag sitta på närakuten 2-5 timmar. Sen finns de vc som är kopplade till dessa appar min vc är kopplad till min doktor då har de avtal sinsemellan och de blir ingen jättekostnad för vc är ju en lösning som vc kan göra för få ner kostnaden.

   1. Fredrik skriver:

    Varför gå till akuten med halsont? Om inte alla hade sprungit till akuten med halsont/ feber hade väntetiderna inte blivit så långa.

 5. Jen skriver:

  Finns många app-läkar-tjänster och jag skulle aldrig rekommendera dessa. Endast er egna landstings app (om de har).
  Läkar-appar kostar kommunerna multum vilket tas från era landstings/kommuns budget . Därav neddragna öppettider, färre läkare och längre köer!
  Jag förstår enkelheten, men det är inte värt priset!

  Googla själva för egen uppfattning om problem med dessa appar.

  1. Anonym skriver:

   Fast sjukvården har resan långa köer och det tror jag inte är online sjukvårdens fel/problem.
   Om du ha ett ärende som inte kräver akut sjukvård så kan du logga in och få en snabb tid. Du behöver inte oroa dig för ett ovänligt bemötande.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..