Sovmorgon är bäst! Och därför ska du äta mera blomkål…

Betydligt piggare barn idag jämfört med igår. Men vi har verkligen barn som gillar att sova haha! Det spelar liksom ingen roll om de lägger sig tidigt på kvällen, de sover gärna länge på morgonen om de får i alla fall 🙂

EmmyLou var snabb med att plocka fram pyssel så fort hon vaknade. Allt på en gång. Hon är också väldigt glad över att hennes tights ”gått sönder” på ena knät, misstänker att den lilla donnan hjälpt till en aning för att de skulle gå sönder. När jag sa att vi skulle slänga dom så blev det höga protester mamma du vet väl att det är snyggt med byxor som är sönder!? Svårt att hävda något annat när man själv har jeans med hål i. Aja, tycker hon att hon är fin så får hon vara fin, i alla fall här hemma ♥

busa22

busa1

Blomkål! Jag älskar blomkål, man kan äta det på så många olika sätt och dessutom är det bra för kroppen av olika anledningar. När man läser om det står det…

Att den är rik på vitaminer och mineraler, den har många B-vitaminer (B1, B2, B3, B6 och folsyra), C, K och E. Viktiga mineraler, inklusive kalcium, magnesium, fosfor, kalium och mangan. Utöver det är det en av de största källorna till vegetabiliskt protein.

K-vitaminen från blomkål har antiinflammatoriska egenskaper, det ökar blodflödet och hjälper till att undvika ansamling av fett i blodet.

Att äta blomkål hjälper också till att balansera dina elektrolytnivåer så att nervsystemet finkar bättre. Jag kan fortsätta att skriva om ännu mera bra saker om varför man ska äta mycket blomkål.

Jag tycker också att blomkålen är väldigt vacker, den ser nästan ut som livets träd ♥

lchf12

Jag river ofta blomkålen och steker den ihop med lök och krydda, ett perfekt alternativ till exempelvis ris. Annars är det gott att göra mos på blomkålen.

Det dumma är att det är ganska dyrt med blomkål faktiskt. Speciellt om man är en stor familj. Men det är värt såklart, vi tycker det är väldigt smarrigt!

Idag känner jag mig lite vissen och trött, har lite ont i magen. Ni vet sådär som man kan må ibland. Men jag ska ta en promenad och rensa  skallen lite, dricka en kopp kaffe och vakna till. Sen ska jag äta kyckling och blomkålsris, det blir bättre då.

Hoppas ni har haft en bra morgon och förmiddag 🙂

Kram / Madeleine

  1. Håller med – blomkål är sååå gott (men dyrt). Min favorit är att ugnssteka i små buketter och krydda med olika favoritkryddor. Dottern älskar t.ex. när jag använder grillkrydda. Bir helt olika smakupplevelser med olika kryddor.

  2. Amanda skriver:

    Köp fryst blomkål. Det är billigare och fortfarande lika mkt vitaminer

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..