ANNONS

Min solstråle!

/

Hur är det med er? Hoppas ni mår bra ♥

Jag tycker det är svårt att släppa tanken på allt som händer i våran värld just nu. Många tankar och ofta kommer jag på mig själv med att bli väldigt ledsen. Jag kan inte sluta att känna för alla som just nu i denna sekund kanske förlorar sin käraste, sin mamma, pappa, syster eller bror. Det sliter sönder mig inombords. När man dessutom står helt maktlös inte kan göra något så får man lite panikkänslor ibland. Jag är nog inte själv om att känna så.

Samtidigt så kan jag inte gräva ner mig, jag har en familj som jag måste ta hand om. Mycket inom mig vill gå tillbaka och börja jobba inom vården igen, för att hjälpa till på något sätt. Men jag vet att det inte går nu med tanke på hur min familj mår. Det skulle också betyda att jag inte skulle kunna åka hem till dom efter mina jobbpass eftersom jag inte skulle vilja chansa att utsätta dom för smitta eftersom Micke och Livia-Leonore inte mår bra ännu.

Jag försöker att inte läsa lika mycket om covid-19, jag har följt alla nyheter och journalistik på ett osunt sätt. Det är jag nog inte heller ensam om att ha gjort, vid en kris så reagerar människor på olika sätt. Och det kan bli för mycket helt enkelt. Jag försöker istället att fokusera på glädjen, alla fina stunder jag får ihop med barnen och familjen. Kan bara tänka mig hur oerhört tufft det måste vara för de som inte har en familj just nu, alla ensamma där ute. All kärlek till er ♥

Jag försöker också att inte bli upprörd över hur människor trots all information inte väljer att vara mera försiktiga. Man kan varenda dag se människor som uppdaterar om sina sociala sammankomster. Middagar ute på stan, shopping, fika på olika caféer och ännu mera middagar på stan. Eller så hör man om människor som precis kommit hem från sin fjällenresa, eller de som under påsken planerar att åka iväg till sina ”sommarpärlor” och träffa släkten. Jag förstår verkligen inte hur respektlöst man bara kan välja att blunda för verkligheten vi lever i just nu. Jag kan känna förakt, men försöker att blunda för det. Fast det är svårt. Jag vill inte tro att det handlar om att alla är så naiva, tror det kanske handlar om okunskap.

Man blir minst sagt påverkad av allt nu…

Jag får dagligen meddelanden på Instagram och jag försöker svara på alla så gott jag kan. Eftersom inte alla verkar ha förstått allvaret i Covid-19 så väljer jag också att ibland dela med mig utav mina tankar. Med det så får jag också både ris och ros, alla tänker inte likadant men jag väljer att stå på sjukvårdens sida och det uppskattas väldigt mycket. Till alla er som jobbar inom sjukvården – NI ÄR MINA HJÄLTAR! 

9EC727AC-E2A2-43B8-B6F7-3CF96B28EC6E

Vi ni se alla min storys på Instagram så kan ni klicka HÄR! 

Det har inte heller undgått mig att kända människor suttit och fikat i större sociala grupper med mycket andra människor runtomkring sig och utan att blinka delat med sig av det på social media. Helt sonika struntat i vad det ger för signaler. Vi pratar om att föregå med gott exempel, vara medmänsklig, solidaritet, ta ansvar! Det känns respektlöst i min värld. Jag blir uppriktigt ledsen när jag ser det. För att krydda det lite extra så ser jag också en annan förhållandevis liten bloggare försvara det hela genom att kommentera något drygt gentemot dennes följare. Och avsluta sin mening med skrattgubbar.

Jag undrar om hon skulle göra samma sak efter ett pass på södersjukhuset?

Det är inte rätt läge att bli fientlig i en kris, men jag önskade för de utsatta gruppernas skull och för sjukvårdspersonalens skull att man tog ett större personligt ansvar om man har en stor social kanal.

Något som känns bättre är att varje dag tänka på i alla fall minst tre eller fyra saker som man är tacksam och lycklig för. För mig personligen så känns det mycket bättre om jag gör så. 1. Idag blev jag extra glad över att vi tillsammans kunde sitta runt matbordet och skratta åt fåniga saker. 2. Tacksam för att William gick upp på morgonen och gjorde kaffet. 3. Glad över att jag har fixat med alla påskägg och allt påskpyssel nu till påsklovet. 4. Och slutligen, det kommer bli bra ♥

En annan sak som jag tycker hjälper om man är orolig är att titta på en komedi, eller göra något som får en skratta 🙂

Skratta är härligt! Den här lilla solstrålen skrattar ofta, det är så härligt att höra henne bryta ut i ett gapskratt. Det smittar av sig.

90839390_553195731989990_4261977811113213952_n

91397901_226130098441550_5935174207800344576_n

Är inte våren en stor glädje i sig, underbara efterlängtade vår ♥ Man kan inte annat än att bli glad av att gå ut i solen.

EmmyLou plockade dom här söta blommorna i trädgården häromdagen. Vi har massor av dessa små raringar i trädgården, men jag har aldrig vetat vad de heter. Sen frågade jag på instagram och fick lära mig att de heter porslinshyacint 😊

91009499_746902595842457_364905751522574336_n

Visst är de fina? ♥

90919543_259787285183980_7706753062399901696_n

90844765_887824111688237_460882937554927616_n

Ikväll ska vi spela sällskapsspel, vi köpte Leif GW Persson spelet och alla tyckte det var så himla roligt.

Hoppas ni får en fortsatt fin kväll ♥ Och var rädda om varandra!

Kram / Madeleine

76
138

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00