ANNONS

Familjetid. Anpassat oss. Och provocerad.

/

Våran nya sysselsättning frisbeegolf. Eller ny är väl kanske fel att skriva men det är inte något som vi spelat så ofta. Säger man spela förresten? Haha. Noll koll på den här sporten, oavsett så är det väldigt roligt och väldigt svårt ska också tilläggas.

frisbee2

frisbee3

Den här banan ligger ett stenkast från oss, en kort promenad så är man framme. Perfekt helgnöje att komma ut lite tycker jag, och kidsen gilla det.

Adam har mer och mer börjat intresserat sig för att skapa med kameran, han har alltid tyckt att det är roligt. Men med åldern och utvecklingen så vill han lära sig mera. Roligt tycker jag eftersom foto  är en stor passion i mitt liv. Han kommer snart kunna mer än mig, barnen idag är helt otroliga när det kommer till intressen och hur snabbt de lär sig.

frisbee4

frisbee1

Inte lika roligt när Adam ville föreviga min oglamorösa och något svajiga teknik 😀

”Limpan Livan Buddha Leonorre” var trött och butter ♥ Kärt barn har många namn.

frisbee9

frisbee6

Apropå namn, storasyster Mathilde som vi kallar Mamut ibland (eller ofta) vill numera att vi ska säga hela hennes namn. Jag heter Mathilde-Isabelle! Säger hon med bestämd röst och betonar Belle. Hon är så himla söt alltså.

Många har skrivit till mig och frågat om Mathilde-Isabelles selektiva ätstörning. Jo den är kvar, inte blivit bättre heller tyvärr 🙁 Hon äter få saker och så får det vara. Vi serverar och erbjuder henne givetvis allt, med undantag för sådan som vi vet får henne att kräkas bara hon känner luktan av det. Hon har ett luktsinne som inte är utav denna värld, minsta lilla doft känner hon. En del saker får henne att kräkas, så hon är extremt känslig när det kommer till det här.

Vi har anpassat oss och lärt oss leva med problematiken, jag vet ju själv eftersom jag troligtvis har en lightvariant av det här. Som vuxen är det inte lika jobbigt för mig nu, men som barn så var jag inte rolig med maten.

Jag vill fortsätta att utreda hennes ätstörning eftersom den påverkar henne så mycket men just nu känns det inte läge för det. Undviker helst att träffa andra människor överhuvudtaget under den här covid-19 tiden. Så länge Mathilde-Isabelle mår bra så väntar vi, och undertiden så får hon det hon äter även om det blir en väldigt ensidig kost.

Det enda som känns tufft är att hon ska börja förskolan efter sommaren, å andra sidan så får vi väl se hur det blir med det också med tanke på rådande situation. Hon kommer vägra äta och jag kommer behöva ta med matlådor till henne. Vi får ta den frågan och det problemet senare, just nu försöker jag att inte tänka på det.

Har ni sett vilken magisk dag vi hade i skogen 🙂 Vädret var helt underbart! Det har varit några dagar med regn, men idag har solen kommit fram igen och det är härligt.

frisbee10

frisbee7

EmmyLou var en stjärna på att kasta, hon satte den varenda gång!

frisbee8

frisbee11

Något positivt kommer kanske ur dessa svåra tider. Vi har under dessa veckor och senaste månaderna umgåtts som familj och hittat på en massa nya saker.

Vi brukar ju göra saker ihop annars också och är vana att göra saker på ”hemmaplan”. Men eftersom man inte ska åka omkring just nu så har vi fått försöka hitta på nya saker. Det som känns tufft är att vi inte kan träffa mor och farföräldrar 🙁 Likaså de största barnen i familjen. Oliver jobbar och träffar väldigt mycket folk varenda dag i det yrket han har. Han säger själv att det känns onödigt att umgås just nu med tanke på att Micke och Livia-Leonore varit så sjuka. Micke är ju fortfarande sjukskriven.

Hatar verkligen den här situationen. Saknar mina barn och min mamma så otroligt mycket. Läste i tidningen igår att någon professor förutspår att covid-19 kan hålla i sig i två år. Den tanken har jag väldigt svårt att förhålla mig till. Fan rent ut sagt.

Sen blir jag också väldigt provocerad av att se att vissa i min omgivning väljer att åka mellan länen. De hälsar på släkt och vänner utan att ens blinka. Varför gör man så? Otroligt dumt. Varför är folk så nonchalanta? Varför visar man inte mera respekt för medmänniskor? Sjukvården riskerar sitt liv för att rädda andra medans en del väljer att skita i restriktionerna. Såg att Calle Schulman för ett tag sen slänga ut en bild på Instagram där han sitter och roas på sturehof med förfriskningar och god mat. Upprörd vårdpersonal kommenterar i frustration över att sällskapet inte väljer att hålla avstånd till varandra och faktiskt undvika utelivet under pågående situation. På bilden så kan man också se Alex Schulman peka finger samtidigt som han bjuder på ett flin.

Calle svarade på en del kommentarer i det här inläggen som han lade ut. Väldigt okänsligt, drygt och arrogant. Jag har aldrig haft något emot dessa herrar, brukar med nöje läsa vad de delar med sig av. Men det här blev för mycket. Jag kände sådan avsmak och irritation.

Man kan göra fel, man kan råka slänga ur sig något olämpligt, alla är vi människor som gör fel. Men det här var sååååå illa. Numera har Calle tagit bort alla kommentarer och valt att begränsa möjligheten till att kommentera på de senaste inläggen han lägger ut. En kombination av hatkommentarer och feghet kanske är resultatet av det? Men så smarta herrar borde kanske tagit sitt ansvar som offentliga personer, att föregå med gott exempel vore kanske varit på sin plats istället?

Oavsett, det är skitjobbigt just nu, det är det för alla. Men vi måste tänka på varandra och fortsätta att hålla ut. Det kommer en ljus framtid ♥

Kram / Madeleine

35
114

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00