ANNONS

Tomatplantor! Och det känns lättare att gå upp på morgonen…

/

Har i dagarna två fått hjälp av min lilla hjälpreda Livia-Leonore ute i trädgården. Som hon springer omkring nu, yes hon springer faktiskt. Lära sig gå vid 8 månader för att nu vid 10 månader lära sig springa. Det är till att ha bråttom tror jag minsann.

tomat3

tomat1

Det här med att lära sig att gå och springa i skor har varit en utmaning. Vi har fått köpa flera olika skor för att till slut hitta ett par som funkar för damen att ta sig fram i. Det blev ett par Adidas som satt bäst. Lätta och inte så svåra att gå i. Känns så overkligt att hon har blivit så stor redan, ibland känns det som om hon är större än vad hon faktiskt är. Min lilla bebis, hon har ju precis bara blivit 10 månader.

tomat5

För ett tag sedan så läste jag att man kunde plantera tomatskivor om hade några hemma istället för att köpa frön och plantera. Det tyckte jag lät spännande så jag var tvungen att prova. Ni vet ibland har man ju tomter hemma som kanske är på sista refrängen som man inte vill äta och då är detta perfekt.

Sagt och gjort, jag och barnen hjälptes åt och alla tyckte det var jätteroligt. Efter ett par veckor så började det till allas stora förtjusning att växa små tomatplantor ♥

tomat9

Vi planterade små babytomater och här kan ni tydligt se att plantan börjat växa från tomatskivan som vi planterade i jorden.

tomat10

Har ni inte testat detta så måste ni göra det. Barnen uppskattade verkligen att få vara med och se från planetring till första plantan.

Nu har jag delat upp plantorna och satt dom i större krukor. Hoppas på många söta tomater till sommaren ♥

tomat11

Inte lätt att få ihop allt man har tänkt att göra med den här lilla marodören. Hon är verkligen överallt 😀

tomat4

Allt med jord är sandlåda tycker ”Livan” 🙂

tomat6

Jag älskar verkligen att greja i trädgården, drömmen om en stor trädgård kommer alltid att finnas.

Vi har sedan en tid tillbaka letat större hus, och på senare tid omkring Linköping. Men ännu har inte det rätta dykt upp. Så länge så får vi fixa och göra fint här hemma, jag älskar verkligen huset vi bor i. Det enda minuset är väl att jag vill ha större trädgård och kanske några flera rum (eftersom vi är så många), annars är detta verkligen perfekt. Den som i framtiden kommer att köpa det här huset kan skratta sig lycklig. Bra planerat, lugnt område, några minuter från city och jobbar man i Linköping så är påfarten precis i närheten. Det finns bara positiva saker att säga om vårt hus ♥

Vet ni, den här helgen som varit har verkligen varit en utav de bästa på länge. Jag har känt ett lugn i kroppen som jag saknat. Efter allt som vi har gått igenom, alla månader med smärta och oro har varit så jobbiga. Jag blir trött och matt i kroppen bara jag tänker på det. Fasen alltså.

Ibland blir jag lite bitter för att jag känner att det har förstört så mycket tid för oss. Våran tid är värdefull och när någon annan kommer och förstör det så blir man både arg och ledsen. Jag kan med handen på hjärtat säga att allt som har hänt sedan september verkligen har fått oss alla att må fruktansvärt dåligt. Mest av allt William såklart.

Sen har jag haft mitt, svåra cellförändringar med oro och ont i magen.    Engla-Freja har blivit utredd hos logoped. Och Victors alla olika undersökningar med sin mage. Gaaaah, livet har verkligen varit tufft mot oss senaste året.

Men den här helgen är första helgen på länge som vi känt lugn och lycka. Magiskt på alla sätt och vis! Förutom det här skitviruset som härjar då vill säga, måtte det försvinna snart. Det känns ändå som livet börjar vända nu, det känns lättare att gå upp på morgonen och jag är glad.

Kram / Madeleine ♥

2
133

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00