ANNONS

Pasta Alfredo med grillad kyckling, köpa ny grill, och lockar!

/

mat1

Det bästa jag vet – grillat! Dagens lunch bestod av pasta alfredo med grillad kyckling. Superenkelt att laga dessutom. Skala och hacka schalottenlök. Fräs löken i smör någon minut och häll i grädde. Låt koka upp och dra av från värmen.
Riv (mycket) parmesanost fint och rör i den. Smaka av med peppar och lite vitlökspulver. Servera såsen med pastan och strö över lite persilja och grillad kyckling. Gott med bacon till om man gillar det.

Jag insåg idag att vi måste köpa en ny grill 🙁 Det var ju inte det roligaste kanske. Men vårt skydd som vi har haft till grillen gick sönder och vi var så dumma att vi inte köpte ett nytt och därför så har grillen fått stå oskyddad länge vilket den inte har gillat. Rackarns också så himla trist! Men nu tittar vi på en ny grill, vilket är en riktig djungel. Vi som grillar så mycket vill ändå ha en bra ordentlig grill, så har ni några tips så får ni gärna dela med er 🙂

Här har ni de två minsta i familjen som är måttligt bortskämda. Eller mycket bortskämda haha. Varför blir det alltid så egentligen, att de minsta i familjen blir så bortskämda? Med undan för hundarna för de är tamejtusan alltid bortskämda. Hundögon, vem kan motstå hundögon?

engla2

Engla-Freja är så fin med sina syskon ♥ 

engla5

Och visst är hon fin i sina lockar! Hon är grym på att locka håret, många som har frågat hur hon gör och inom kort så ska vi visa.

engla4

Har ni haft en bra dag? 

Jag har varit trött hela dagen, tror det är pollen som spökar. Den stora björken utanför oss har precis slagit ut och blivit grön. Jag har köpt allergimedicin, olika faktiskt men måste kolla vilken av dom som man blir minst trött utav av. Det är det värsta tycker jag när man äter allergimediciner, tröttheten som blir så påtaglig. Nästan värre än själva tröttheten som kommer av allergin.

Vi har pratat om sommarlov idag, tänka er att det snart är sommarlov för barnen. Sååå härligt!

Vi längtar enormt mycket. Mer än vanligt, det beror mycket på det här med covid-19. Jag tycker det är oerhört jobbigt att lämna barnen i skolan. Förra veckan kom en av barnen hem och berättade att en lärare ”ställt in” en lektion för att hen hade så ont i huvudet och i halsen, och pga det så fick barnen titta på film istället för att ha lektion som vanligt. Igår hostade en annan lärare upprepade gånger, inte bara en vanlig host utan hostade mycket.

Det handlar inte om att hänga någon särskild person, det här handlar om solidaritet och medmänsklighet. Det är lika viktigt för lärare i skolan som för barn att hålla sig hemma om de inte är bra. Vad gör ens en lärare i skolan om hen känner sig så pass dålig att hen inte kan hålla i en lektion utan måste sätta på en film!?

Jag blir galen! Vi har varit så pass sjuka och det har resulterat i att immunförsvaret blivit rubbat hos både Livia-Leonore och Micke. Skulle någon bli smittad av covid-19 så kanske det skulle vara förödande 🙁 Jag är livrädd för att de ska få det här skitviruset. Micke har varit sjukskriven i månader nu…

Jag pratade med en annan lärare och förklarade vad jag kände och hon förstod mig och skulle ta det vidare. Vi måste ju vara rädda om varandra som det är nu.

Ibland kan man bli knäpp av det här viruset, man blir så nojig. Hur försiktig man än är så finns det ju andra som inte verkar vara det.

Är vi för försiktiga undrar jag ibland?

Nu ska jag röja upp lite här, kaos överallt. Ligger kläder i hela hallen och disken står och skriker på mig.

Ta hand om er!

Kram / Madeleine ♥

37
117

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00