ANNONS

Markiser och sommarklänning! Och alla som vill är inbjudna!

/

Inlägget innehåller reklam

Som ni har märkt så har bloggen fått ett lite nya utseende. Gillar ni det? Man kan enklare kommentera upplever många och det är ju bra 🙂 Allt som är enkelt är bra, det är därför jag gillar Instagram. Där kan man enkelt ha konversationer och en närmare relation till varandra. Sen är texterna begränsade och därför är ju bloggen bättre ♥

Hur som, jag hoppas ni ska gilla den här uppdaterade bloggen nu. Jag borde fixa med en snyggare presentation och kanske en bild. Skulle det strula med något på bloggen så får ni gärna skriva till mig så jag kan be proffsen titta på det.

I helgen som varit och som jag uppdaterade igår så har vi målat, lite småfix kvar men jag är redan sååå nöjd. Det var fint innan också, men det här blev mycket bättre och känns gladare på något sätt. Nu väntar jag bara på mitt nya bord som kommer bli pricken över i:et 🙂 Fick avisering att det var på väg, när jag tittade närmare på länken där man kan följa sitt paket så såg jag dock att vikten inte stämde. Bordet väger enligt hemsidan 53 kilo och på DHL står det att det skickas som vanligt paket på 8 kilo. Jag skrev till min svåger som jobbar på DHL och han berättade att de tyvärr ser sånt här ofta. Företaget hoppas på att chauffören inte ska bry sig om viktskillnaden (vilket dom självklart gör) och sen får jag som kund vänta onödigt länge när paketet stoppas och måste göras om 🙁 Suck! Nåväl, bara jag får mitt bord så är jag glad. Håller tummarna för att de kommer i början av nästa vecka i alla fall.

I dag strålar solen och äntligen lite värme. Det förväntas bli superfint väder i helgen och det ska vi ta vara på. Förra helgen så fick vi bara en fin dag med någorlunda värme. Då passade jag på att ha mina nya klänning. Köpte den i mars redan för jag fastnade för den direkt när jag såg den. Drömde mig bort och tänkte att den kommer bli perfekt i sommar.

musik2

Jag fick så himla många frågor om just den här klänningen när jag lade ut de här bilderna på Instagram så jag tänker att jag länkar till den så ni kan hitta den enkelt 🙂 Ni hittar klänningen HÄR! just nu är det 30% rabatt på den, och jag såg också att den finns upp till storlek 52 och det är toppen tycker jag.

Gillar man inte precis den här som jag har så hittade jag hur många fina som helst HÄR! 

musik3

Beiget och blått är ju så fint! Apropå färger, jag bad också om smakråd när det kommer till färg på nya markiser som vi ska köpa.

markis3

markis5

Vårt hus är ljust grå/blå och de flesta hade nog valt den undre färgen design 94/15. Många svarade just att den färgen på markisen skulle bli snyggast. Och visst är den fin! Min mamma och Micke tyckte den med 🙂 Men jag är ju som vanligt tvärtom om fastnade istället för design 407/102. Jag var tvungen att lämna besked fort för att beställningen skulle hinna gå iväg innan helgdagar och Micke svarade inte på mina sms så jag fick helt enkelt bestämma själv hehehe (vilken tur!) Det blev den designen som jag fastnade för 😉

markis4

Tror den kommer ge ett lite mjukare och varmare intryck mot huset. Dessutom så har jag förstått att den är mera tacksam mot fläckar som blir för att det inte syns lika mycket som det annars gör på den mörkare grå markisen. Den mörkare ramar mera in huset och det är ju också fint. Äsch, båda är fina på olika sätt men jag tror mera på den  ljusare markisen. Ni märker att jag övertalar mig själv här för att jag inte ska ångra mig sen haha!

Känns roligt att ha lite projekt såhär inför sommaren. Vi har inte planerat något speciellt annars. Förutom att greja här hemma med olika saker, annars så får vi ta dagarna som de kommer. Det kommer bli en annorlunda sommar mot vad vi är vana vid. Men det går ingen nöd på oss egentligen. Vi har varandra, vi kan vara ute i naturen, barnen kan bada i en balja, vi kan ha vattenkrig, vi kan grilla, ja vi kan göra så mycket ♥ Vi kommer inte åka någonstans, inte ens de där två timmarna som de nu säger att man skulle kunna åka enligt folkhälsomyndigheten. På sin höjd så kanske vi åker till ett naturreservat, kanske handlar på Ikea (online shop såklart) eller svänger förbi svärmor och svärfar och lämnar en blomma på trappen. Varför ska vi potentiellt riskera att smittas eller smitta andra, även om vi inte skulle träffa andra människor så kan det ju också hända saker på vägen. Nu ska man inte oroa sig mer än nödvändigt men olyckor inträffar på vägen ibland och att uppta en plats inom sjukvården just nu känns inte alls solidariskt för att vi känner att vi egoistiskt nog måste ge oss ut på vägarna i onödan.

Sorry but not sorry! Jag tycker ärligt talat att alla ni som ger er iväg på spahelger, weekends här och där och annat är såååå sjukt respektlösa! Det handlar fortfarande inte om att ni inte bryr er om att bli smittade, (för uppenbart så struntar ni ju i det!) det handlar om andra människor! Eran omgivning, sjukvårdspersonal som sliter arslet av sig och riskerar liv varje dag för våran skull. Tänk att vi människor är så otroligt olika, en del kanske tycker att jag är hispig? Men jag har sett baksidan, så därför skulle jag aldrig kunna nonchalera allvaret genom att strunta i folkhälsomyndighetens rekommendationer. Önskar inte att någon skulle få uppleva baksidan, men ibland skulle man vilja trycka upp verkligheten framför ögonen på en del människor. Blir oerhört provocerad när jag dagligen ser hur människor flänger både hit och dit, från norr till söder i Sverige.

Finns det undantag ibland? Vad är skäligt för att samvetet inte ska äta upp en? Handlar det om liv och död, ja då kanske man kan resa från norr till söder då. Men annars tycker jag bara att det är dåliga ursäkter, eller inga ursäkter överhuvudtaget. Amen jag är inte sjuk, amen jag har suttit i självkarantän och då är det jul typ ingen fara! Just det men du reser kollektivt!!! Och du handlade i affären för tre dagar sedan!!! Tyvärr, men din karantän sket sig… Ta lite jävla ansvar för dina medmänniskor i samhället!

Det kommer en dag när detta också passerar, eller åtminstone är mera kontrollerat. Det kommer förhoppningsvis ett vaccin eller en godkänd medicin som räddar mera liv. Bara vi står ut en stund till och gör det bästa av den här svåra, ofattbara och jobbiga tiden. Alla sitter vi i samma båt, det får vi inte glömma. Alla har vi det jobbigt, alla saknar vi någon som vi kanske inte kan träffa just nu. Det känns väldigt orättvist när en del inte lever så :-( Här sliter vi och kämpar för att undvika alla risker, medans en del andra verkar skita i det helt och hållet! Det gör mig ledsen, så förbannat ledsen.

Det var inte meningen att vräka ur mig såhär, men alla känslor kom på en och samma gång. Och förhoppningsvis så kanske det får någon att tänka till en gång extra innan man bestämmer sig för att åka iväg… Måste man verkligen? Stöd din hemmakommun istället, åk till skogen. Och FaceTimea istället för att besöka ♥

När det här är över så ska jag fira med världens största fest! Alla som vill är inbjudna 🙂 ♥

Kram / Madeleine

22
81

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00