ANNONS

Mycket har vi hunnit med!

/

Ljuvliga och varma sommardagar, det är så underbart med sommarlov och ”semester”. Vi njuter så mycket vi bara kan. Och hemester är inte dumt alls. Tvärtom, det är det bästa jag vet!

Men det fina vädret verkar just nu ha kommit bort. Jag hoppas verkligen det kommer tillbaka igen.

Sverige har så många vackra guldkorn, och ett av de bästa har vi här vid Vättern. Vi brukar besöka Varamon, men just nu i dessa tider så undviker vi det. Man behöver ju inte utsätta sig i onödan för eventuella smittor. Och tyvärr så är Varamon just nu överfullt med besökare. Men för det så vill vi ju inte gå miste om sol och bad och därför har vi hittat andra stränder runt om Motala och Vättern där vi får vara nästan helt själva.

Eller ja, när vädret tillåter. Nejdå jag är inte alls bitter. Men det sägs ju att värmen ska komma tillbaka i slutet på den här veckan, vi får hållarna tummarna för att det stämmer.

Vi har hunnit med några födelsedagar medan jag haft ”semester”. Jag fick en chock när jag såg alla missnöjda kommentarer om att jag inte uppdaterat, nästa tanke blev direkt – ser ni inte mina inlägg? 😳 Sedan bloggen fick sig ett ”lyft” eller rättare sagt en flytt så verkar det som att en del saker tyvärr inte funkat. Och nu när jag har tittat närmare på det så är det tyvärr väldigt mycket fel. Väldigt många inlägg saknas 😩 Bilder som jag har sparat ner och uppdaterat med är helt borta. Kommentarer försvinner. Jag hoppas verkligen jag kan få hjälp att fixa det här så fort som möjligt. Har testat att publicera det här inlägget ett par gånger nu och det verkar som det funkar, om ni kan se det så får ni väldigt gärna testa att kommentera något litet bara så jag vet. Om kommentarerna nu kommer fram? Blir så ledsen när det strular. En del av mina bloggläsare har tagit kontakt med mig på Instagram och det är jag väldigt glad över. Tack för att ni är uppmärksamma.

För ett par veckor sedan fyllde en av mina stora kärlekar i livet år 💗 Oliver blev 20 år. Han som alldeles nyss var liten och full av bus.

CF5301F9-B8AA-4A16-BB61-C9FC14129550

7EC5201C-4382-437B-83D1-EF54E0BEE3AF

Ofattbart att jag är mamma till den här fina mannen. Så stolt så jag spricker. Varm och omtänksam. Alltid kramig med alla sina syskon.

A573AC6F-D257-4341-A491-8F281FD8160E

Tänk att dom är mina, får ofta nypa mig i armen för att förstå.

27539C1A-2AA6-4416-A426-314E20149230

57006722-EF96-4693-9829-832E30272F10

Dagen efter Oliver fyllde Livia-Leonore år 💕 Att jag lyckas få barn dagarna efter varandra är ju lite konstigt. Både Oliver och Livia-leonore, Adam och EmmyLou och Charlie och Colin. Alla fyller år dagarna efter varandra.

1 år minsann, jodå nu måste jag nog inse att min bebis inte är någon bebis längre 😅 Hon är både högt och lågt, och rackarns så busig. Det verkligen lyser bus om henne, och hon är så himla medveten om vad hon gör. Visst syns det på henne.

E36F4E41-9CD7-446A-A31D-62232A7E3C1B

F6E012EC-DDA5-46F5-9C4A-912534136B91

Älskade unge!

B4798995-A0C8-4563-B983-C8AE57769A96

E30DB0DC-8BDC-489C-A566-7DA7F96C347F

Men Tuva-Li var ju faktiskt den som fyllde år allra först i början på sommaren. 1 Juni firade vi en glad tjej som blev 8 år 💗 Och sommarkalas är ju det bästa som finns eller hur 🍃

43A318EE-4C2F-430F-A000-1CA7603B5DED

Tuvis har dock haft en ganska jobbiga vecka. Hon klämde sin hand i frysboxen. Hon skulle gå och hämta en glass och locket åkte ner i en väldans fart, tungt är det ju med. Så konstigt egentligen att det slog igen så? Hur som helst, det gjorde så ont att Tuvis inte fick fram ett endaste pip. Hon sa efteråt att hon trodde hon skulle svimma.

Vi väntade ett dygn innan vi sökte vård, när jag tittade på det så kändes det inte som om något hade hoppat ur led, och det såg inte heller uppenbart brutet ut. Därför så valde vi att vänta med att söka vård tills dagen efter. Under natten så fick Tuva-Li väldigt ont och svullnaden tilltog och fingrarna och handen blev blå/lila.

Väl på jouren så tyckte läkaren att det absolut skulle röntgas, han tyckte inte heller att det såg ut som att något låg fel. Men en spricka kan göra nog så ont som en fraktur. Och det behöver ju inte synas med blotta ögat heller.

Vi röntgade och svaret blev att inget var brutet, min intuition sa mig trots det att något var fel. Kanske syntes inte skadan på röntgenplåtarna? Eller kan det ha varit något annat fel?

Vi blev i alla fall hemskickade. Och följande två dagar efter så blev det inte alls bättre. Svullnaden tilltag och handen blev alltmera blå. Vi sökte igen och efter ett besök på vårdcentralen så fick vi hjälp. De kontaktade specialisten i Linköping som återigen tittade på röntgenbilderna och uppdaterade bilder. De beslutade att man skulle lägga ett gips. Det kan vara extra svårt att se på barn om det är någon liten spricka och i kombination med blödningen i handen så kan det göra väldigt ont och se illa ut.

Väl framme på akuten i Motala så fick vi träffa en läkare som undersökte Tuva-Li. Jag berättade om allt och kontakten med specialisten i Linköping via vårdcentralen, och att vi nu var på plats för att få hjälp med att lägga på ett gips som en smärtlindrande behandling. Allt det här stod ju också i journalen, men trots det så ifrågasatte hon det. Hon menade på att enligt de första röntgenbilderna så var inget brutet och hon tyckte inte att ett gips skulle hjälpa Tuva-Li. Sen sa hon ”Vi här på akuten är bättre på sådana här skador än vad specialisterna i Linköping. De är ju proffs på svåra frakturer och det här är inte ett sådant fall”.

Nähe? 🤷🏼‍♀️ Vad ska man tro då? Jag är ju inget proffs heller, och definitivt ingen läkare. Svårt att veta vilket ben man ska stå på då. Jag läste på hennes namnskylt och det stod att hon var medicinläkare, säkert väldigt erfaren och duktig. Hon förklarade väldigt pedagogiskt för Tuva-Li varför hon hade blåmärken och vad de vita blodkropparna kämpade med i kroppen. Ändå sa magkänslan att det kanske var bättre att lyssna på vad specialisterna i Linköping sa så jag bad henne ändå att vi skulle sätta ett gips och lyssna på vad de sagt. Lite motvilligt gick hon med på det till slut, för hon sa tydligt att hon inte ville sätta gips.

En gullig undersköterska hjälpte oss och efter två försökt så satt det till slut på plats. De var ingen trevlig upplevelse för Tuvis för hon hade ju så ont, men idag efter en vecka med gips så har hon faktiskt inte ont längre. Det har tagit sina dagar men jag är glad att det gått åt rätt håll 💗 Ibland är olyckligtvis oturen framme, nu hoppas vi allt läkt fint och att det inte blir något mera.

D1D316A9-546F-42C5-92D7-AD4B3804C6D1

Tuva-Li i vårt gamla hönshus

Vad har vi annars gjort under dessa veckor, på en månad hinner man med mycket fast det känns som det gått väldigt fort.

Vi har mest varit hemma och grejat i trädgården. Mitt trädgårdsintresse har ju verkligen vuxit den här sommaren. Jag har alltid tyckt det varit väldigt roligt men nu när vi spenderat så mycket tid på hemmaplan så har vi verkligen tagit vara på våra planer.

Vi har satt perenner, rosbuskar och andra växtligheter. Drömmen om en blomstrade trädgård börjar ta form. Om ett par år när allt fått växa till sig så kommer våran trädgård vara en dröm 🍃💕 (Och om vi i framtiden hittar ett större boende så får vi hoppas att den som köper vårt hus gillar trädgården lika mycket som jag 😂) 

En annan sak som jag under dessa veckor blivit varse är min endometrios. Finns det något jag hatar så är det den 😩 I samband med menstruation så vill jag typ krypa ur skinnet. Sjukt jobbiga smärtor som är svåra att hantera. Jag är ju inte den som i första taget söker vård, jag gillar inte heller att stoppa i mig en massa värktabletter. Jag försöker alltid att bita ihop och stå ut till det blivit bättre. Kring midsommar så hade jag en period som var tuff, kunde knappt ta mig ur sängen. Mensvärk från helvetet som gav mig både illamående och yrsel. Önskar verkligen att ingen ska behöva få uppleva detta. (Orolig för mina döttrar, tänk om de får ärva skiten. Tanken har ju slagit mig…) 

Nu blev det här inlägget ganska långt, mycket att ta igen. Men vi hörs snart igen. Nu ska jag ”snickra” ihop ett växtstöd till mina klätterrosor. Jag återkommer med en uppdatering.

Ha en fin dag!

Kram / M 💗

48
118

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00