ANNONS

Jättar, troll och en magisk skog!

/

10F8E0ED-23C2-48EC-8B8B-697B1EFB4A1C

Skogen visade sig från sin bästa sida igår. Vi tog en liten sväng med barnen till ett ställe där vi för flera år sedan hade turen att hitta skogens guld.

Jag har de senaste dagarna sett att många uppdaterat om att de hittat kantareller och nu äntligen hittade vi med. Så glada över att vi kom på att vi skulle åka hit 😊

Härligt att bara komma iväg en sväng, skogen är allt bra vacker och magisk 🍃

3E8D2534-B9C9-40E8-BD7D-2125D4913196

Mathilde ropade på kärlekstrollen, hon blir alltid lika frågade över att de alltid sover när hon är i skogen och vill hälsa på 😄🙈 För er som inte vet vilka kärlekstrollen är så kan jag berätta att det är trollen i filmen Frost som Kristoffer är uppvuxen med.

När jag var liten så var det jätten Slobbe som min farmor berätta om för oss barn. Ja många spännande historier vi fick höra om dessa jättar och troll. Vi hade en stor sten i skogen i Småland vid Karlstorp där min farmor var uppvuxen och den stenen var ett stor jätte och kanske bodde det troll där också som var magiska, vi blev alltid så förtrollade av just den där stenen. Skulle vara roligt att återvända dit en dag. Och tror man inte på att det har funnits jättar då ska man slå upp bibeln och läsa i början på första Mosebok för där står det ”på den tiden levde jättarna här på jorden” så sa alltid min farmor Astrid.

Hon hade en förmåga att berätta sina historier med en röst och ett lugn som gjorde att man alltid blev så fängslad.

Just historian om Slobbe måste det kanske finnas någon gnutta sanning i? Området där Slobbe lade sig för att sova fick nämligen namnet Slobbemo, om det heter så än idag har jag dock ingen aning om.

4984DCE5-003D-457A-B7E0-E63F20D97186

Skogens guld

2B823CD3-76B5-482E-BE95-A58762A22EF6

Tanken var att bara Micke skulle gå in i skogen och kika om han hittade någon svamp. Vi andra hade egentligen inte kläder för att vara i skogen. Jag måste verkligen uppdatera familjen med nya gummistövlar. Alla har vuxit ur sina stövlar och ingen kan ärva av varandra just nu heller. Annars så brukar vi återanvända och låta dom ärva av varandra. Men nu passar inga storlekar.

FB6F1A19-F7DF-499A-8B24-D2BEFA54FEA3

Livia-Leonore och jag gick på grusvägen, det var ungefär så mycket jag orkade. Jag har fått feber och känner mig helt slut i kroppen. Mitt onda finger som bråkar, man ska inte leka med sår. På ett ögonblicks sekund så satt den där jäkla sågen i fingret och även om jag fick stelkrampsspruta och har ätit antibiotika ett par dagar nu så har det inte gett med sig ännu. Känner mig kanske lite piggare idag men jag är inte bra. Få ge det några dagar till annars får jag nog söka vård på nytt. Men det var ändå väldigt skönt att komma ut en stund.

A2F00281-DD2C-43A1-A664-A5634393A93C

77091E01-8C54-4DED-B271-7BF7893F6D7A

Det här med att stoppa saker i munnen. Alla mina barn har varit väldigt glada i att stoppa saker i munnen och det är min värsta mardröm att de sätter i halsen. Ni som följt mig länge vet att Adam höll på att stryka med när han var i Livia-Leonores ålder. Usch det var det värsta jag varit med om, och efter det blev Adam väldigt sjuk. Därför är jag väl lite extra nojig när det kommer till barn och småsaker. Skulle gärna länkat till det blogginlägget men som jag tidigare nämt så är tyvärr väldigt många gamla (och nya inlägg) borta 😔 Hittade till slut ett gammalt inlägg från min gammal blogg, ni kan läsa det här! Det är elva år sedan detta hände, men än idag så är det fortfarande jobbigt när man tänker på det.

Det kan gå fort när de små liven stoppar något i munnen som sen fastnar i halsen. Ibland får jag ont i magen när jag ser andras små barn äta tex väldigt stora bitar mat, eller tillåts leka med små leksaker. Det har ju inte jag med att göra, och jag skulle aldrig tillrättavisa någon annan förälder heller för den delen. Men det är jobbigt. Är säkert inte själv om att känna så ibland?

Hur som, jag stoppar alltid in nappen i munnen på Livia-Leonore när vi är bland tex stenar och jag vill känna mig lite säkrare på att hon inte ska stoppa en sten i munnen. Hon tittar lite konstigt på mig och undrar nog varför jag gör så 😅 Hon har nämligen bara napp när hon ska sova annars.

Adam tog en bild på tre lyckliga systrar. 

E6A6D06B-4FFA-4826-AB1C-A82DFB7714F0

Mitt i skogen så hittade vi ett träd som var omringat av en vacker kaprifol. Häftigt att den har börjat växa där, mitt i ingenstans 🍃

3218A6DF-C2FA-41B4-ABEC-2D54F2A9264A

CA2B4E00-523D-49C7-B5C3-3F9AC43F2862

Jag har kaprifol i min trädgård också, men inte såhär stor. Den fanns här när vi flyttade in, men ännu har den inte tagit sig ordentligt. Jag och William försökte räta upp den och bana väg mot en spalje, så nu hoppas vi att den hittar rätt och kan ta sig bättre. Bredvid kaprifolen så planterade William en fläderbuske med förhoppning om att den en dag ska kunna ge oss flädersaft 😍 Älskar att mina barn intresserar sig för trägården liksom jag.

Nu ska jag lägga mig en stund på soffan och vila, fortsätta att läsa Mytomanen av Sofie Sarenbrant. Den är så jäkla spännande, mitt bästa boktips om ni vill läsa något bra i sommar.

Tack Sofie för boken 💗

Sen skulle jag behöva plugga lite, jag håller ju på att utbilda mig till socialpedagog. Under sommaren har jag tagit lite ledigt från studierna men nu känner jag att det börjar ”klia lite i fingrar”.

Kram / M

3
54

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00