ANNONS

Himmelskt god morotskaka! Och jag blir koko-loko-glad över en ros.

/

F32F0339-3529-4869-BCA8-743197206DD3

Godmorgon, hoppas ni har sovit gott 🍃

Jag börjar den här morgonen med att bjuda er på en magiskt god morotskaka. Jag blev från ingenstans så himla sugen på det igår, och efter lite övertalning så åkte min kära man och köpte morötter för det hade vi inte hemma.

Den här kakan är alltid tacksam att bjuda på och den räcker länge. Eftersom vi är stor familj så är det perfekt. Men ja, morotskaka är ju alltid en god ide. Och extra inbjudande när man dekorerar fint 😍

94D52F13-2FB0-401F-9EE0-B06E8DD81115

FF28540C-1014-47F4-BB3D-E8F238E8E29F

Tårtfatet är jag extra rädd om, det är min mormors gamla fat. Mamma blev så glad när hon såg att jag använde det för ett tag sedan. Man ska ju använda det man har, men jag har varit så rädd om det så det har faktiskt bara fått stå i ett skåp. Men det är för fint för att inte användas eller hur?

6BF08E42-852D-4ED1-AF30-30926F55419E

Vi trotsade det tråkiga vädret och fikade på altanen på övervåningen, det blev väldigt mysigt ändå. Himlen sprack upp och bjöd på ett vackert skådespel i röda toner.

Micke busade med barnen så de skrattade högt så hela kvarteret hörde 😄 Mora träsk är lika roligt för de äldre barnen, eller om de helt enkelt bara skratta åt sin pappas galenskaper. Frågan är vem av dem som hade roligast?

265CEABC-E9F1-4C16-A7E2-53923A7AAF0F

Jag har tidigare delat receptet på den här morotskakan men jag gör det igen. Jag brukar baka den i långpanna, men går absolut lika bra att göra den i en rund form som jag gjorde den här gången. Då blir kakan lite högre. Man får hålla lite koll på när den är färdigbakad beroende på vilken form man väljer. Enkelt att bara ta en sticka och se om kakan är färdig, alternativt en kniv om man inte har en sticka. Men jag lovar er, den här morotskakan blir sååå saftig och god.

CF7979CE-8206-4526-83C7-EB1DBF84CA4B

Morotskaka till hela familjen!

Ingredienser:

200 gram smält smör

4 st ägg

3 dl socker

6,5 dl finrivna morötter

4 dl mjöl

2 tsk bikarbonat

2 tsk bakpulver

1 tsk kanel

1 tsk kardemumma

Glasyr:

150 gram rumsvarmt smör

250 gram Philadelphiaost

3 dl florsocker

3 tsk vaniljsocker

Såhär gör du…

Jag börjar alltid med att smälta smöret. Och när det är gjort så blandar jag ihop alla ingredienserna till glasyren med hjälp av en elvisp. När det är klart så ställer jag in glasyren i kylskåpet. Nu river jag morötterna så det är klart, och efter det så smörjer jag en långpanna ordentligt med smör och strör på ströbröd.

Efter det är det dags att slänga ihop morotskakan. Vispa ägg och socker, rör sedan ner det smälta smöret som nu har svalnat, tillsätt även mjöl väl blandat med de torra ingredienserna. Det sista man gör är att blanda ner morötterna.

Häll smeten i långpannan och fördelen den så den täcker hela långpannan. In i ugnen på 175 grader i ca 25 minuter. Du ser när kakan ser färdiggräddad ut och släpper lite i kanterna. Låt kakan svalna och bred sedan på glasyren, skär upp i bitar. Nu är den färdig att serveras. Personligen så tycker jag kakan blir ännu godare efter ett dygn i kylskåpet, då drar den ihop sig och blir ännu saftigare.

Himmelskt gott! To die for verkligen ♥

Om man vill så kan man också smaksätta sin glasyr med lime eller något annat om man vill. En del tycker det är gott att blanda i nötter i sin kaka, det kan inte vi göra pga allergi. Men det finns hur många olika sätt som helst att göra sin morotskaka. Det här är hela familjens favoritkaka och den är väldigt enkel att göra. Har man inte bikarbonat hemma (vilket jag alltid glömmer att köpa)så kan man ta dubbelt så mycket bakpulver, det blir lika bra 🙂

Nu ska jag gå ut i trädgården och binda upp min klätterros Penny Lane. Den påminner om New Dawn i blomform och växtsätt men tappar inte kronbladen lika fort. (Penny Lane är faktiskt en fröplanta av New Dawn). Mitt intresse för rosor börjar kanske bli lite maniskt hahaha, men så himla roligt!

Jag har länge trånat efter en speciell ros som heter Koko Loko, och det går i princip inte att få tag på den här rosen. Rosen har blivit mycket efterfrågad pga sin ovanliga färg som beskrivs som mjölkchokladsbrun/beige (ni måste googla!). Men vet ni vad, för några veckor sedan så fick jag tag i några Koko Loko plantor. Jag är så lycklig över det, jag kommer få vänta till september/oktober innan de levereras men det gör absolut ingenting. Lycka att se framemot detta i höst ☺️

Ta hand om er så hörs vi senare!

Kram / M 💗

9
64

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00