ANNONS

Ni är helt fantastiska❤️ #womensupportingwomen

/

Ligger i sängen och läser, just nu plöjer jag igenom Digital Libido – sex, makt och våld i nätverkssamhället, av Alexander Bard och Jan Söderqvist. Någon av er som läst den? Eller läser ni något annat som ni vill tipsa om? Hur som, tänkte jag skulle hoppa in här och säga hej. 

Hur har ni det? Bra hoppas jag. En del av er kanske har semester? Några kanske har börjat jobba igen?

Jag har faktiskt haft lite semester, och det har varit nyttigt för mig. Som jag har kämpat med att INTE jobba. Svara på mejl, och vara tillgänglig. När man är van att alltid ha ett högt tempo så är det fasen svårt att bara koppla bort allt. Ja både på gott och ont ska jag säga. Inte förens nu har jag börjat kunna slappna av och snart är det dags att kavla upp ärmarna och börja jobba igen. Typiskt arbetsmyror?
Jag som i princip aldrig känner mig stressad har fått stresspåslag av att inte stressa 🙈 Jag vet ju att det inte är så nyttigt, eller jag inser ju det när jag skriver det. Nåja, det kan ju vara något bra för mig att träna på – att ta det lugnt.

Det har blivit några turer till Vadstena för att bryta vardagen i sommar. Häromdagen åkte vi dit för att ta en promenad, mysigt att bara gå omkring och strosa tycker vi. Men som sist hade vi otur med vädret och himlen öppnade sig. Men det är tips till er från mig, besök vackra Vadstena om ni har möjlighet.

C90BB7FE-8BCD-4D7C-A4BD-8DDF67AD259A

Jag hade inte tänkt skriva något om det här i bloggen, men jag gör det ändå. Många av er har kanske sett en challenge som sprider sig som en löpeld i social media? Det går ut på att dela en svartvit bild. Det som stör mig är nu att människor blivit oense om själva fokuset och budskapet. Är inte det väldigt trist när det som ska vara något bra helt plötsligen blivit en grund för konflikter. Vad är poängen då liksom?

Jag är ledsen, eller nej förresten jag är faktiskt inte ledsen men jag tycker vårt samhälle har blivit så jävla fucked up! Där sitter det en KVINNA i detta fallet vilket också gör det hela ännu mera sjukt och skriver en massa elakheter till mig, för hen tycker att jag inte delat en challenge korrekt. Herregud vilket brott jag begått.

C86DAA29-F7A6-41EC-AC79-5E85AE58733F

Det hela slutade ju inte med ett meddelande så därför valde jag att ännu en gång dela en svartvit bild och förklara ännu en gång för alla varför jag valt att dela min bild. Såhär skrev jag…

Tänk vad vissa ganska oskyldiga handlingar kan göra andra människor upprörda. Att dela en svartvit bild tex. (Herregud vilka meddelanden jag fått). Förtydligar man inte syftet från grunden varför man delar en bild så är man en fejkaktivist, har man dessutom fel hudfärg så hängs man för det. Har man ett visst utseende så är även det fel. Och gud nåde om du skulle lägga ut en bild på dig själv där du faktiskt känner dig fin. Jo jag vet att oskyldiga kvinnor dör i Turkiet, jag vet också att 900 kvinnor i Peru är saknade och tragiskt nog säkert också mördade. Jag vet också att Wilma brutalt blev mördad här i Sverige. Det är FRUKTANSVÄRT! Och jag förminskar absolut inte den hemska verkligheten genom att lägga ut en svartvit bild. Tvärtom. Jag har också hört att den svartvita bilden i våra flöden har sin grund i en sexistisk kommentar mot Alexandria Ocasio-Cortez. Enligt ”Today” är initiativet att sprida lite positivitet under coronapandemin samt att styrka kvinnor och bidra till systerskap. Den som postar en svartvit bild nominerar vanligtvis andra kvinnor att göra samma sak, och därmed sprids budskapet om kvinnor som håller ihop över hela världen. Det finns alltså olika teorier om vart denna svartvita bild kommer ifrån. Oavsett så är väl inte handlingen dålig eller för att göra någon upprörd! Våld är ALDRIG okej och ursäkta mitt språk, men inte fan skulle någon utnyttja ett intiativ helt bottenlöst för att hen vill dela en snygg bild på sig själv. Kom igen nu! Bara för att man delar en fin bild så betyder inte det att man är helt hjärndöd! (Ledsamt nog så kommer kommentarerna som jag fått av andra KVINNOR!) Vill jag dela en fin eller ful bild i svartvitt så gör väl jag det exakt precis när jag vill. Min anledning är också min egna. Jag är en kvinna som mer än gärna lyfter andra kvinnor, jag har alldeles för mycket erfarenhet av kvinnors konkurrens så idag gör jag allt för att lyfta andra ❤️ Vem har tolkningsföreträde här egentligen? Och varför envisas vissa att göra klyftan större mellan oss kvinnor. Vill man upplysa så är det snällt, men man ska välja sina ord och man ska absolut inte utgå ifrån att personen ifråga inte vet någonting. #womensupportingwomen#sisterhood

Ja en del säger alltså att det här initiativet bottnar i de brutala morden i Turkiet, och ja jag vet. Jag har både sett och läst. Och jag ger allt mitt stöd för det är fruktansvärt. Verkligen hemskt! Men att jag väljer att skriva om hur viktigt det är för oss kvinnor att stötta varandra finns det liksom ingen tyngd i, inte i det här sammanhanget. Inte enligt ”dom” i alla fall! Jag förminskar själva grejen enligt dom, jo jag och flera miljoner till då i så fall. Och alla utgår ifrån att nästan ingen vet varifrån #womensupportingwomen kommer.

Jag blir alldeles matt i kroppen, matt för en del människor väljer sin egna sanning. Allt annat är en lögn. Men jag står för vad jag känner och tycker och det är inte absolut inte för att förminska något eller någon!

Ofta blir det såhär när man väljer att delta i något öppet, eller överhuvudtaget göra något offentligt. Då ska det ges förklaringar, och är dom inte tillräckliga så blir man stämplad som mindre smart eller dum i huvudet. Har man otur så får man en hel grupp människor efter sig som gaggar ihop sig.

Och jag menar det kan ju vara oavsett ämne. Jag vet när en viss offentlig människa med många följare fick spelet för att jag tyckte det var fräscht att raka mig under armarna. Haha jo det är sant! Ibland tänker jag att en del människor kanske letar upp små saker att skrika om bara för att liksom. Hon är ju en skicklig skribent och det är nog många som ser upp till hennes förmåga att trollbinda. Efter hennes instagraminlägg så fick jag både en och två markatter efter mig som skrek att jag var en förrädare. Antingen får man smeka dom med kattmynta annars är det bara att totalt ignorera. Att försöka få en sådan människa att se det från mitt håll går oftast inte. Det är tunnelseende och inget annat. (Inget ont om katter förresten jag älskar dom!)

Men att elda på med skit i en sådan här viktig debatt känns bara dumt, och det tar ju bort fokus från det viktiga i slutändan.

Vi kvinnor borde stå enade tillsammans, och höja varandra. Idag väljer jag mina vänner med omsorg. Det finns många kvinnliga förebilder som jag ser upp till.

Och med det vill jag bara skriva att alla ni kvinnor som läser här är helt otroliga kvinnor! Ni är helt fantastiska❤️

/ Madeleine

11
101

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00