ANNONS

Den här veckan som har gått…

/

Idag är det en vecka sedan Devvan fick somna in. Det har varit en ledsam vecka. Har inte orkat skriva här, sovit dåligt och konstigt nog hört honom tassa omkring ute i köket. Det lär väl vara så ett tag, men det kommer över oss mellan varven och det är jobbigt.

Vi har försökt att göra det bästa av situationen. Försöker att hitta på roliga saker, få dagarna att gå. Jag var och fotade ett härligt gäng tjejer som hade bal förra helgen, det fick mig att tänka på annat. Jag hade med mig min vännina Angelica, hon är en grym fotograf och det var gulligt av henne att följa med. Kände mig helt tom på energi, men det blev så himla bra. Ska visa er bilder från det  vid senare tillfälle.

Tur vi har Cosmo och Toffie annars hade det nog varit ännu jobbigare. Men man märker att de sörjer våran vän också. Cosmo har varit väldigt orolig, vill inte lämna våran sidan överhuvudtaget. Går omkring mycket ochkan inte få ro, man nästan kan se att han letar efter Devvan. När vi går ut i trädgården och leker så springer han ett par varv runt huset för att kolla om han kanske är ute. Devvans pall i hallen står tom, han hade en stor pall som han alltid låg på. Cosmo brukade ligga bredvid honom på den, men sedan vi tog bort Devvan så har inte Cosmo satt sin tass där. Vi funderar på om vi faktiskt ska slänga den? Det kanske inte är bra att ha saker kvar som påminner om honom? För de andra hundarna skull tänker jag mest. Toffie är tvärtom, hon har dragit sig undan lite. Går och lägger sig bara och är inte alls lika glad. Deppig helt enkelt. Och det är väl inte så konstigt om hon blir också när alla andra i familjen är och har varit varit väldigt ledsna.

Även om sorgen finns här just nu, så är jag ju också väldigt glad för tiden vi fick ihop. Nästan 14 år med kärlek och bus. Och så mycket han lärde våra barn, tröstade barnen när de varit ledsna och lekt med dom och gett så mycket glädje. Det är just dom stunderna man aldrig får glömma ♥

En del säger att de aldrig skulle vilja skaffa en hund just för att det gör så ont när de går bort, och det kan jag hålla med om för det gör fruktansvärt ont. Men samtidigt så ger dom så mycket kärlek så jag skulle aldrig kunna tänka mig ett liv utan hund.

Vi såg en film för ett tag sedan, ja för flera månader sedan faktiskt  som heter A Dog’s Journey. Den filmen pratar barnen mycket om just nu, så vi tittade på den igen häromdagen. Den handlar om en hund som återkommer i nya hundliv genom hela sitt liv, eller flera liv kan man ju säga. Väldigt fin, gripande och rolig film. Den har hjälp barnen lite i sin sorg, för de tror att Devvan nu blir en ny hund i ett nytt hundliv. Visst är det fint att tänka så ♥ Vill ni se en fin familjefilm så kan jag varmt rekommendera den här filmen.

Många har uppskattat när jag har delat bilder på Devvan, han har ju som sagt varit en del av familjen länge, och har ju också varit med oss i  teverutan under alla säsonger vi har varit med i FA. Inte alla hundar  som gjort sig en ”karriär” på teve 🙂 Jag har under åren fått väldigt många frågor om vilken ras Devvan är? Och har på senare fått lära mig att rasen heter Borador vilket är en blandning av labrador och border collie. Vi köpte honom via blocket av ett par som bodde i Skåne, och de levererade honom till Vadstena när de var på genomresa på väg upp till Norrköping. Tror de skulle lämna av flera hundar på vägen. Kommer aldrig glömma den där bilden på Devvan när jag såg honom på blocket. Han satt så fint och tittade på mig med sina stora rara ögon och hade ett gult läderhalsband på sig. Redan då och där så visste jag att vi var menade.

Hur som, för er som går i tankarna att skaffa världens snällaste hund  och är intresserade av just en Borador så såg jag det HÄR! Otäckt likt just den annonsen jag såg för nästan 14 år sedan. Hundarna kommer dessutom från Skåne. Lite sjukt…

Jag har den senaste veckan hunnit jobba en del. Det verkar bli en rolig höst med mycket roliga samarbeten och projekt.

D4F83F21-4CB6-44D3-8956-E302D24D58E4

Jag har alltid världens bästa kollega vid min sida. Livia-Leonore är chefen här hemma 🙂

BDCFC852-845C-47EB-A1B0-CF2CAD45357D

564F1522-5FE4-4A22-993E-42B56BAFE105

Den minen säger väl allt ändå!? Min busiga älskade unge, med henne blir dagarna aldrig tråkiga.

F20689BE-1DAF-4144-B2D2-FB82ACC33D92

Nu ska jag åka ner till dollarstore med min ”nolla” här hemma. Jajemän William är numera nollan som under två veckors tid ska nollas eller som det finare kallas välkomnas till nya skolan 🙂

Han har varit så nervös för det här, men nu skrattar han och har hur kul som helst. Det gör oss lyckliga ♥ Han är så värd att få må bra och vara glad.

Han ska köpa sig lite roliga accessoarer att ha på sig imorgon till skolan. En tiara, godishalsband, reflexväst, något knallrosa, slips, baddräkt, fiskehatt, vingar, ballonger och en himla massa andra saker. Helt övertygad om att William kommer bli den snyggaste nollan imorgon 🙂

Ta hand om er!

/ Madeleine

6

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00