ANNONS

Så överlever den! Och kommer ni vaccinera er?

/

Första ”vanliga” veckan på året. Micke jobbar och jag har dragit igång lite smått med nya roliga samarbeten som jag snart ska dela med mig utav. På något sätt så tycker jag det känns härligt att vardagen drar igång igen. Jag känner så stark längtan efter våren nu så det inte är klokt. Har nog aldrig längtat så mycket som nu. Och jag kanske tjatar  mycket om det just nu men snälla snälla snälla låt tiden gå fort nu. Jag har stora förhoppningar på en mera normal vardag ju längre vi kommer in på det nya året. Nästan så så jag längtar till julen 😂 Hahaha ja kanske inte egentligen men ni förstår vart jag vill komma.

När tror ni vi kan leva mera normalt igen? Det känns så långt borta, men ändå måste man vara positiv och det har jag blivit sen vaccinet kom. På frågan om vi ska vaccineras oss mot covid-19 så svarar jag JA! Självklart ska vi ta vaccinet, och ja även fast jag är lite rädd för det. Ni som följt mig länge vet att våran Adam troligtvis blev sjuk efter svininfluensavaccinet. Vi har aldrig fått det 100% bekräftat men många av de läkare som vi träffade under den här sjukdomsperioden trodde att det kunde vara en bidragande orsak. Det positiva i detta vaccinationsprogrammet är väl nu att barn inte ska vaccineras så därför behöver jag ju inte vara orolig för barnen. Men just nu känns det som vaccination är den enda lösningen som kan ge oss en normal vardag och jag är desperat.

Sen kan man ju med all säkerhet ha oturen att bli smittad även fast man är vaccinerad. Så är det ju med andra vaccinationer också. William fick tex kikhosta i våras trots att han är vaccinerad… Oavsett så känns vaccin som det enda rätta. Men visst är jag lite rädd för det.

Kommer ni vaccinera er när den möjligheten ges?

Tänkte jag skulle ge er mina bästa tips om vinterns favoritblomma julrosen. Jag älskar julrosor och har alltid haft sådana, både inomhus och utomhus. Julrosen trivs bäst ute och är mycket köldtålig. Däremot som ni förstår så kan det vara lite knasigt att få dessa skönheter att trivas inomhus.

Det första man ska undvika är att ställa julrosen där det är varmt, tex på fönsterbrädan över ett element som är varmt. Det brukar i regel vara anledningen till att julrosen vissnar. En annan viktig regel är att man inte ska låta den torka ut.

Så ser man till att ställa sin julros på ett svalt ställe och kontinuerligt vattnar den så kommer den mest troligt att trivas.

blomma1

Men så har jag ett annat lite knep som ni måste prova. Nämligen att ge julrosen isbitar ☺️ Eftersom julrosen gillar kyla och växer ute på vintern så är den väldigt förtjust i isbitar.

blomma2

Den här lilla rackaren såg lite tråkig ut och jag trodde att den hade gjort sitt. Men så fick den lite is och efter ett par dagar så hade den piggnat till och blommar nu igen.

blomma3

Och hörni! Jag måste bara skriva att jag tycker det är så himla roligt att börja uppdatera bloggen igen. Jag har saknat den och jag har saknat er 💗 Ni är så tamejtusan så fina allihop!

Ni vet ju att det har strulat ett tag med mina uppdateringar och tyvärr så verkar det fortfarande göra det. Det däremot är inte roligt. Jag har gjort flera inlägg som inte blir publicerade och då måste jag gå in och göra om allting, frustrerande. Men jag är tacksam över att en del av er tagit er tid och skrivit till mig och berättar när det inte funkar för det verkar som att en del kan se mina uppdateringar och andra inte. Likadant blir det för mig, så jag försöker att alltid dubbelkolla mina inlägg. Men ibland hjälper ju inte det eftersom jag inte vet om alla kan se.

D8C0D32D-C5EC-4F0E-8467-17B88E2B2E52

Tack Monica för att du tar dig tid och skriver till mig 💗

Men håll ut, snart kommer allt se annorlunda ut här på bloggen jag lovar. är så spänd på att få visa er vad jag jobbat med.

Ta hand om er!

Kram / Madeleine

21

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00