ANNONS

Bland det värsta jag varit med om!

/

Vilket magiskt väder vi har haft idag. Tror vi kan ha haft världens lyckligaste ungar här hemma. Det har snöat hela dagen och Mathilde och Livia har varit ute sen tidigt imorse.

När de andra barnen kom hem från skolan så tog Micke med sig allihop och gick bort till kullen och åkte pulka. Livia var lite försiktig i början men sen så släppte hon loss och fullkomligt slängde sig i snöhögarna.

A2D4C82C-725C-4B8C-A9FF-4034C1119C42

761A090D-3F58-43F6-8BE6-60C2E207F6B7

Mathilde var flitig med snöskyffeln ”jag ska hjälpa papp att skotta!”

60930BB4-EE13-434C-A917-F42E609F8DF1

Jag är så glad över att vi fick en dag med bus i snön. Imorgon ska det bli sol och 3 plusgrader så jag antar att vintern inte kommer bli så långvarig. Men vi kan ju hoppas på att det kommer mera snö.

Jag däremot har inte haft världens bästa dag, eller jag kanske ska säga dygn. Fy fan rent ut sagt!

Igår bakade vi ju frallor och jag för en gångs skull hade grön paprika på min ostsmörgås. Jag älskar paprika och har det ofta i sallad och i olika maträtter. Men jag brukar i vanliga fall ha gul eller röd paprika, om det nu spelar någon roll? Men i alla fall, vi åt en fantastis§k god frukost, och jag hade hade grön paprika på en smörgås och på den andra hade jag ett stekt ägg. Efter frukosten så började jag känna ett obehag i magen, det gjorde inte superont men det var ett obehag.

Eftersom vi åt en sen frukost, kanske mera en brunch så gick vi rätt på middagen senare på eftermiddagen. Och på söndagar så äter vi nästan alltid köttfärslimpa med kokt potatis och gräddsås. Till det har vi alltid kokta morötter och kokt blomkål. Eftersom jag numera äter lite nyttigare så valde jag att äta mer blomkål än potatis.

Nästan direkt efter middagen så utvecklades mitt obehag jag hade i magen till en fruktansvärd smärta. Jag tog en omeprazol och satte mig i soffan, tänkte att det snart skulle bli bättre. Men nej, det blev bara värre och värre. Och till slut så var jag tvungen att gå in och lägga mig i sängen. Jag kunde inte ens stå raklång utan gick som en gammal gumma in i sovrummet. Det gjorde så ont i magen, i övre magen mest men ja överallt. Smärtan satt även i ryggen och till slut så började jag må illa och fick frossa. Det var hemskt 🙁

Hur jag än vände och vred på mig i sängen så kunde jag inte hitta en position som kändes behaglig. När man får så ont så blir man nästan desperat, man gör allt för att bli av med smärtan. Jag låg och pratade med mig själv i sängen, i tanken.

Snälla snälla låt detta gå över så lovar jag att aldrig mera äta en paprika! Eller förresten jag gör vad som helst!”

Jag försökte ställa mig upp och gå omkring lite, men jag klarade inte av det. Det var bara att gå rakt in i sovrummet igen och bädda ner sig i sängen. Eftermiddag blev till kväll, och kväll blev till natt. Värken gick inte över så till slut så väckte jag Micke och sa att han fick skjutsa upp mig till akuten om det inte skulle gå över. Jag orkade inte mera. Men på något sätt så lyckades jag ändå till slut somna, och jag fick sova en timma. När jag tittade på klockan nästa gång så var det dags för barnen att gå upp. Jag hörde att Adam redan var vaken och då klev Micke upp.

Jag låg kvar ett tag och smärtan var fortfarande kvar, kanske att det var lite lite bättre. Vid det här laget så hade jag också hunnit bli väldigt kissnödig så jag var ju tvungen att gå upp. När jag kom in på toaletten så snurrade hela världen. Jag har lågt blodtryck annars också men jag brukar inte bli  såhär snurrig i huvudet på morgonen. Jag antar att det var för att jag var så trött efter natten?

Jag hällde upp en kaffe, varför jag nu gjorde det? Trots att jag inte alls var sugen på kaffe så sitter väl rutiner i så hårt så jag bara gjorde det i farten. Sen tog jag på mig en pyjamas och flyttade mig till soffan och där blev jag liggande hela förmiddagen.

Micke rostade en en smörgås men jag fick bara i mig några tuggor. Jag tog en omeprazol till och sov en liten stund. När jag vaknade så kände jag mig bättre och den värsta smärtan var borta halleluj! Men det var inte förens på eftermiddagen som jag kände mig bra igen. Lite obehag är kvar men jag känner mig ändå bra.

Jag har fått såhär ont i magen en gång tidigare (eller jag tror att det var ungefär såhär) och det var för snart 17 år sedan när jag var höggravid och väntade William. Då fick jag åka in till US i Linköping med ambulans. De trodde då att jag hade fått akuta gallbesvär, en inflammation i gallgången. Jag minns bara att jag fick en spruta i rumpan och att jag fick ligga kvar för observation en stund. Sedan dess har jag aldrig upplevt det igen, förens nu!

Jag har ganska hög smärttröskel, men det här var något fruktansvärt. Usch jag vill aldrig mera uppleva detta! Jag kan säga att jag varit väldigt försiktig med vad jag har ätit under eftermiddagen och kvällen. Nästan så jag har fått ångest för att jag måste äta, så rädd för att det ska komma tillbaka.

Nu känns det okej och jag ska alldeles strax gå och lägga mig. Helt slut efter den här natten och dagen. Imorgon ska jag jobba hela dagen och jag har ett möte på morgonen, så håll tummarna för att jag får sova ♥

Har ni varit med om något liknande? 

Kram / Madeleine

66

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00