ANNONS

Chokladmousse med vaniljchantilly – enkelt och gott!

/

Nu ska jag dela med mig utav en enkel men väldigt lyxig efterrätt som alla kan göra, nämligen chokladmousse. Och på enbart två ingredienser, hur bra!?  Och för maximal upplevelse ska den toppas med en vaniljchantilly om du frågar mig. Vanlig lättvispad grädde funkar minst lika bra. Men Vaniljchantilly är min favorit.

På nyårsafton gjordes vi chokladmousse på ett mera klassiskt sätt vilket tar lite längre tid, men vill man göra en minst lika god chokladmousse om inte godare faktiskt så ska du testa receptet här nedan.

choklad1

choklad3

Chokladmousse

4 dl vispgrädde

200 gram Mjölkchoklad (eller annan choklad, jag brukar köra med Marabou)

Värm grädden i en kastrull på spisen och rör ner chokladen. Jag brukar bryta ner chokladen i mindre bitar. Rör sedan om tills chokladen smält. Häll upp allt i en skål och ställ i kylskåpet minst 6 h, det bästa är om det kan stå över natten. Innan servering så vispar man upp chokladmoussen så den blir riktigt fluffig.

Vaniljchantilly

3 dl vispgrädde

0,5 dl florsocker

1 msk vaniljsocker

Vispa grädden med florsocker och vaniljsocker till krämig konsistens. Om man vill så kan man fylla en spritspåse och dekorera fint.

För er som gillar nötter så kan jag tipsa om att garnera med hasselnötter. Tål man inte nötter så kan man annars krossa sin favoritkaka på.

Voila! Enkelt och himmelskt gott.

choklad4

choklad5

Alla barnen älskar den här efterrätten, och tom våran lilla Mathilde gav tummen upp.

choklad2

Om ni gillar sådana här recept så får ni gärna klicka i hjärtat här nedanför till höger. Då skulle jag bli väldigt glad ♥

Kram / Madeleine

10

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@madeleineilmrud
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00