ANNONS

Ta hål i öronen…

/

Det här med att hålla barnen vakna efter skolan kan vara en riktig utmaning. Speciellt när det kommer till EmmyLou. Jag har bloggat om det här tidigare, försökte hitta de gamla inläggen så jag kunde länka tillbaka men jag hittar de inte nu. Hur som helst, jag vet att jag var lite orolig förr just för att EmmyLou sov så mycket jämfört med sina syskon. Men nu har den oron faktiskt släppt, hon är helt enkelt en tjej som behöver mycket vila. Vi försöker undvika att hon sover middag nuförtiden, men det kan vara svårt att hålla henne vaken och då är det bara att ge upp och låta henne sova.

Barn kan vara så olika. Charlie kan också vara väldigt trött på eftermiddagarna. Nästan som skalman med sina sov och ät-tider. Klockan fem på eftermiddagen är en magisk tid, då vill dem sova. Har fått berättat för mig att jag var likadan när jag var liten.

vi5
vi4

Min söta EmmyLou ♥

Strax innan EmmyLou somnade på de här bilderna så lekte hon med sin lillasyster Livia. Den lilla lilla damen är busig ska ni veta. Hon har kommit i det stadiet när hon testar a l l t! Och när hon gör något som hon vet att hon inte får göra så skakar hon på huvudet och tar fram fingret och säger ajabaja. Så medveten. Jag har svårt att hålla mig för skratt ibland.

vi7

Tittut! 

Maränger är gott. Vi har dom i ett skåp i köket, ett överskåp. Men med hjälp av barstolar kan man komma högt upp och lyckas stjäla godsakerna. Så fort man vänder ryggen till så lyckas Livia både med det ena och det andra. Sen kan man ju försöka finta bort buset genom att bjuda syrran. Genialiskt för att bara vara ett år 🙂

vi8

EmmyLou har tagit hål i öronen, det var ett tag sedan. Men eftersom jag haft ett litet ”blogguppehåll” så har jag inte fått tillfälle att visa er förens nu.

Jag har sagt nej till hål i öronen trots att EmmyLou tjatat sedan hon var tre år. Jag vet att jag vid något tillfälle en gång sa att hon var tvungen att fylla sex år innan hon skulle få ta hål, och det är hon ju nu så det var bara för mig att hålla mitt löfte.

Engla-Freja var bara året när hon fick ta sina hål i öronen. Minns hur mycket kritik jag fick efter det. Jag förstår absolut vart den kritiken kommer ifrån, ett barn som är ett år har ingen egen vilja och kan inte bestämma något sådant själv. Tar man dock andra religoner och andra länder så är det inte konstigt alls att ta hål i öronen på barnen när de är väldigt små. Engla-Freja har i alla fall inte tagit någon skada av att jag tog hål i öronen på henne när hon var så liten, hon säger snarare att det är tvärtom. Hon är idag glad över att jag tog hål tidigt på henne. Det känns ju bra för mitt samvete, även om jag idag tänker helt annorlunda.

vi6

Glad tjej och glad mamma, nu har hon sina örhängen. Men jag tror hon får behålla sina läk örhängen ett tag till innan vi byter. Ju längre desto bättre. Hon kommer bara få använda äkta smycken sedan, eller smycken från Blomdahls.

Tjusigt efternamn 😉 Tänk att jag hette det innan jag gifte mig, Madeleine Blomdahl. Hade svårt att lära mig skriva Ilmrud, det tog flera år. Nu har jag såklart blivit van efter snart fjorton år som gift. Men vi var faktiskt inne på att byta efternamn till Blomdahl för några år sedan. Kanske att jag lägger till det? Mina äldsta barn heter ju Blomdahl i efternamn.

Det var inte meningen att komma in på det nu. Onödig fakta mitt upp i allt.

Imorgon är Micke pappaledig, så då ska jag sitta på kontoret hela dagen med undantag för en liten utflykt mitt på förmiddagen. Jag hoppas det ska bli fint väder imorgon, har glömt bort att se efter vad SMHI säger. Mulet, med risk för lite snö men vid tretton så kan solen spricka fram. Låter lovande, jag hoppas verkligen att solen kan letade sig fram.

Var rädda om er! Kram

6

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00