ANNONS

Då var jag igång! Och har ni börjat känna av?

/

Nu har jag handlat urnjord och ska börja greja med alla mina dahlior 🍃 Jag är så ivrig på att få se de växa upp och bli riktiga skönheter.

Jag hade redan tjuvstartat min dahliaplantering ihop med min lilla ”stjälpare” hehe. Hennes intentioner är nog väldigt goda men ja med barn kan det gå precis hur som helst 😅

limpan20

Här är några dahlior som vi redan börjat väcka. Det går redan kommit väldigt mycket rötter och nya små ögon på de vi har satt.

limpan21

Livia tycker nog jorden är mest fascinerande just nu, att det ska bli stora blommor där kan hon inte riktigt förstå när vi säger. Titta där ska det komma fina blommor Livia. Blomman säger hon och pekar på bilden ☺️

limpan23

Jag har köpt de flesta dahlior från Magnolia Nossebro som är störst i EU på dahlia. de har över 20 års erfarenhet och jag hart hört mycket gott om dem så därför kändes det självklart att köpa mina dahlior därifrån. Sen har jag köpt några knölar från andra blomsterbutiker lokalt här i Motala.

Sammanlagt så har jag ca 40 dahlior, och kanske 30 olika sorter. Jag var ute i god tid när jag beställde mina knölar vilket jag förstår nu efteråt var en jäkla tur. Folk har blivit som galna i dessa blommor, det har blivit en riktig fluga det här med att ha dahlia i sin trägård och på balkongen. Men jag förstår ju också verkligen varför 😍 Jag la min beställning redan den 12 september 2020, ja det är sant! 🙈 Vill man verkligen ha några speciella sorter så måste man vara snabb med sin vårbeställning.

dahlia3

En stor favorit är Cafe Au Lait, jag tror den tog slut allra först. Och den är ju en show för sig, stor som en tallrik och fin att blanda med andra färgstarka dahlior.

dahlia2

Här är några av alla som jag har satt i jord nu ☺️

dahlia1

I helgen som varit har vi varit i Vadstena. Så fint när klosterliljorna tittar fram. Trots aprilväder så känns det ju verkligen som att våren är här när dessa söta blommor börjat komma.

042E65A3-8D5E-4F0E-B899-1C9332870C54

Man brukar också kalla dessa för snöklockor men i Vadstena säger man klosterliljor för att Heliga Birgitta tog med dom till klostret.

CD978CFB-4924-4A95-8DF8-960DCA92C9EC

Vadstena är mysigt att promenera i, så mycket historia och en vacker plats för själen och ögat.

Annars så njuter vi för fullt av att det är påsklov just nu. Hittar på roliga saker här hemma, jag tjatar på barnen om att hitta till tvättstugan med all tvätt. Det är på riktigt det enda jag typ tjatar om. Ni skulle bara veta hur rörigt det kan bli av alla kläder överallt här hemma 😂. Jag som också gärna vill att det ska vara ordning och reda, eller ja jag vill inte att det ligger en halv garderob på golvet i alla fall får ju stresspåslag av detta problem. Det konstiga är att man skulle kunna tro att det är tjejerna i familjen som står för den oordningen eftersom de gärna kanske byter om lite oftare än grabbarna. Men sanningen är att det är Charlie, Colin, Adam och William som är bovarna i kläddramat. Tvillingarna är experter på att stöka ner sitt rum med alla kläder. Problemet ligger i att de inte orkar lägga sina kläder i garderoben. Jag tvättar deras kläder och viker dem, sen lägger jag kläderna i trappan och dealen är då att de ska ta med sig kläderna upp på sina rum. Det är väl ändå en ganska schysst deal!? Ibland får jag säga till hundra gånger innan de väl tar med sig kläderna upp, istället för att enkelt ta med sig högen så tar de låååånga kliv i trappan för att slippa. Alltså vad är grejen med det? 🤷🏼‍♀️

Ja vi har haft ”familjemöten” om det här. Vi har dragit in på speltid och roliga saker tills de fixat uppgiften, men vi hamnar trots detta i samma situation. Belöningssystem funkar inte heller, ett tag kanske men sen blir det samma visa. Det är ett hopplöst fall.

Världsliga problem eller hur 😂

Jag måste passa på att fråga er, har någon av er börjat känna av pollen? Jag har ju superallergiska barn och jag själv upplever pollen olika från år till år. Ibland känner jag av det jättemycket medan jag andra år inte alls känner av det.

Har ni börjat preppa med allergimedicin?

Kram / Madeleine

15

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00