ANNONS

Kryddiga biffar med magiskt god chilisås och hasselbackspotatis.

/

Men alltså ni, fasen vad gulliga ni är! Jag är så himla tacksamma för alla tips om träningsbyxor. Ni har alla olika erfarenheter, men jag har verkligen fått så många tips. Tack! Det slutade med att jag klickade hem lite olika modeller från olika märken 😂 Kanske ska göra en stor recension sen när jag provat alla. Det stora trängsbyxortestet haha, visst skulle det vara roligt?

Men hörni, jag måste bara tipsa er om den här rätten vi åt idag. Förbaskat gott. Och jag åt alldeles för mycket, men det unnade jag mig själv. Dessa smaker gifte sig och smaken blev rund, mjuk men samtidigt smakrik. Svårt att beskriva en smak, men det var kort och gott Godaste

Överraskade enkelt att tillaga också, perfekt för er att laga i helgen kanske? 😍

mat30

Jag kommer absolut be min kära man att laga detta igen, sååå gott! Receptet hittar här nedan.

mat31

Kryddiga biffar med magiskt god chilisås och hasselbackspotatis

1 kg Blandfärs  

3 vitlöksklyftor

1/2 gul lök 

6 msk chilisås (Heinz chilisås)

1/2 tsk salt

5 dl lätt creme fraiche

2 tsk soja

1 tsk torkad malen timjan (men lika gott utan)

2 tsk grovmalen svartpeppar

1 dl vatten

Börja med att blanda köttfärs, vitlök, finhackad lök, chilisås och salt till en jämn smet.

Forma till ca 16 biffar och stek dem i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Sen tar du upp biffarna.

Rör ner creme fraiche, peppar, soja, timjan och vatten i stekpannan och koka sen upp såsen och lägg ner biffarna. Nu ska biffarna koka några minuter i såsen. Voilà klart!

Vi serverade våra biffar till hasselbackspotatis, galet gott! Men det går såklart att servera till mos eller pasta också.

Såhär gör vi hasselbackspotatis. Och tänk på att göra potatisen först så den hinner bli klar lagom till biffarna är färdiga. Värm ugnen till 200°. Skala potatisarna och skär i 3 mm tunna skivor men så att de håller ihop i bottnen. Lägg potatisarna i en smord ugnssäker form.

Smält smöret och pensla potatisarna. Strö över salt och peppar och avsluta med ströbröd. Baka potatisarna i ugnen i 45 minuter. Glöm inte att känna med en sticka att potatisen är mjuk rakt igenom.

Smaklig måltid! En riktig festmåltid 👩🏼‍🍳🤩👌🏼

PS. Lagar ni maten så får ni gärna tagga mig på Instagram, det är så roligt att få höra vad ni tycker ☺️ 

4

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@madeleineilmrud
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00