ANNONS

Längtar efter vackert skådespel. Och hur tycker ni vi ska göra?

/

Vi har blivit med växthus. Det här har jag planerat sedan förra året och nu äntligen så står det där på trallen. Det blir en början på drömmen om ett litet större växthus.

Jag har så mycket planer för trädgården, jag vill skapa våran lilla oas där vi kan mysa på kvällarna och njuta av ett vackert skådespel på dagarna. En plats där vi kan odla våra egna favoriter som vi sedan kan äta gott av till middagen.

växthus1

Jag ställde in några av alla mina luktärtor på planeringsbordet för att få en känsla av hur det kommer bli med allt grönt och fint därinne sen. Dessa raringar står ju ute sedan en tid tillbaka och härdas så de blir starka och fina.

växthus4

växthus6

växthus2

Planteringsbordet som jag köpte på loppis/återbruk blev tyvärr alldeles för stort. Så ledsen över det för jag tycker det är så fint. Men jag tänker att jag sparar det tills den dagen vi har ett litet större växthus. Kommer nog hitta en plats åt det bordet ändå så länge, men ja det var tråkigt. Istället så ställde jag in ett planteringsbord som jag köpte på Rusta förra året. Det har stått ute och blivit snyggt slitet, gillar när det ser använt ut. Ett tips till er som går i tankarna på att köpa ett litet nätt planteringsbord – kolla Rusta.

växthus3

På trallen utanför växthuset ska jag ställa stora krukor med dahlia är tanken. Och till höger i bild, en bit framför växthuset ska jag ha pallkragar längst med häcken.

Inne i huset ska jag hänga en ljusslinga, tänker också att det kan bli fint att ha det i trädet utanför. Eller några lyktor. Åh mysfaktorn här sen 😍

växthus5

Vi har inte riktigt bestämt hur vi ska göra med själva staketet till trallen. På de andra trallarna runt om i trädgården så har vi smala liggande vitmålade brädor, tänker att det kanske blir snyggare att ha det likadant här? Så man får det enhetligt.

Här kan man se hur det ser ut…

Pooldäcket 

limpan20

kväll2

grilla1

Altanen utanför på sidan av huset 

Vad tycker ni, visst blir det snyggare att göra likadant runtom växthuset? Vi ska fundera lite på det men jag tror det blir så.

Hoppas ni får en toppenfin fredag 💗

Kram / Madeleine

9

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@madeleineilmrud
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00