ANNONS
Integritet på Tailsweep

Helgen som var. Och äntligen är koden knäckt!

/

Vardag igen och nu äntligen är jag tillbaka. Vet inte riktigt hur jag fick ihop helgen faktiskt. Men nu är jag här igen 😅

Micke har varit i skogen med William eftersom älgjakten startade i fredags. Några av barnen blev sjuka förra veckan, och i helgen så var den efterlängtade karamello cup i Linköping. Fotbollscup som vi absolut inte fick missa. Svårt att få ihop allt utan att kunna klona sig själv. Och med en förälder mindre och under vissa omständigheter så kan det köra ihop sig.

På lördagen så började första matchen klockan tio på morgonen och efter det så var nästa match klockan tre på eftermiddagen. Att åka fram och tillbaka kändes inte alls så upphetsande, men att stanna i Linköping så många timmar gick ju inte heller med krassliga barn.

Farmor och farfar fick rycka in, de bor ju dessutom i Linköping. De tog fotbollsgrabbarna på första matchen och tog sedan hem dom till sig så jag kunde sluta upp senare och ta över. Det blev bra. Mina sjuklingar fick stanna hemma med sina äldre syskon undertiden. Så gulligt att de vill ställa upp och hjälpa till.

89BA430D-E296-48F1-8FD1-C3160379AA36

Det var en bra anordnad cup för barnens skull. Mycket glädje och skratt. Och roligt för barnen att möta lag de annars inte möter, både från Stockholm och från Småland.

917629AF-9E1D-4CBA-ABF0-B97D88D0B73E

Dock så hade man ju velat tejpa över munnen på en del vuxna som var med och ”hejade” på sina barn. Och då menar jag inte att jag är en av dem.  Jag kan vara en pinsam mamma som står och ropar, men för det mesta så tycker barnen det är ganska roligt. Nej det var en del vuxna som sa en massa opassande saker. Vidriga saker. Man tror ju inte att det sant! Vuxna som ska föregå med gott exempel men som gör helt och hållet tvärtom. Inte konstigt att en del barn inte vet hur man ska bete sig när deras föräldrar inte ens vet det. Pinsamt. Dåligt.

Jag blir galen när jag hör sånt där. Ser rött. Och kan inte hålla tyst. Herregud det är bara barn som spelar lite fotboll. De ska inte behöva höra vuxna människor vid sidan av planen som gapar en massa dumt.

Det ska vara nolltolerans på sådant inom barn och ungdomsidrott!

A4BD0728-3E00-4217-93A8-6556D14F8FB3

Det var ganska kallt att så vid sidan av planen, så på dagen efter på söndagen blev det kläder lager på lager. Mössan fick dessutom göra premiär. Jag rullade lite boll också för att hålla mig varm 😀

Eftersom helgen spenderades i Linköping till sent på kvällarna så hann jag inte med att ta tag i trädgården den här helgen heller. Rackarns också. Känner mig lite stressad över det, har så mycket jag skulle behöva ta tag i.

Ska försöka reda ut allt i veckan. Övervintring av vissa växter, gräva upp knölar och klippa ner rosorna. Mangolden växter på så det knakar, tror minsann att jag ska göra en mangoldsoppa imorgon. Älskar att ha en trädgård som inte bara bjuder på vackra blommor, att odla och äta det som man själv har satt ner i jorden är det bästa som finns.

42436305-5846-4D6B-AA86-903D8FE2BE0E
3FD20242-AEA9-443A-BC50-4333715EBF7F

Här kommer det nya mangold!

EmmyLoy har ingen feber kvar nu men eftersom hon hostar så mycket så får hon vara hemma några dagar till.

Idag har vi läst i hennes skolbok. Äntligen har hon knäckt koden och kan läsa själv, det är stort! Och hon är sååå stolt och glad.

3D1613BA-710B-4E25-AB1D-9C1E0E92AB67

Hoppas eran helg har varit fin. Har ni gjort något roligt?

Kram / Madeleine

4
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00