ANNONS

Han borde väl få hjälp nu!? 

/

Mitt i natten! Det har blivit några sena kvällar för mig, och så även den här kvällen. Men jag ska inte klaga, jag lever det bästa livet och får hålla på med det jag älskar. Och nu förutom min egna plattform också få jobba med en organisation som är helt fantastisk. Så fort jag blivit lite varm i kläderna så ska jag berätta mera om detta. Just nu handlar det bara om att komma in i allt, lära känna organisationen, projektverksamheten och utifrån mina erfarenheter kunna bidra med allt jag kan. Jag skulle vilja kalla det för en kärleksorganisation ♥ Det känns bra i hjärtat och det är ju det absolut viktigaste.

Igår pratade jag och tjejerna om att det skulle vara roligt att besöka några julmarknader. Jag efterlyste tips på Instagram och fick många fina tips. Man skulle ju vilja besöka alla, men det går ju inte. Jag blev nyfiken på Eksjö julmarknad, ligger inte så långt ifrån oss heller. En perfekt utflykt. Har någon av er varit där? Har ni några andra tips så får ni gärna fylla ut med flera ☺️

97DB94C8-90A4-40A2-95FA-8C78EA5B3824

 ádXၕ˜ôö=rËk{åñIFu=W Ú$Î,õ­3ûÔO‚¦~TÈÑmãÁõÏ0G{wHT˜â5@v©ñÉ´Êi—å÷™/l5Ù¤à’Ñٙ•,Š¢Ÿ/™lvi%›j·š¶¥<sÜ1[Ü¡‰ŠÄ¤QvhòûG bó¿8h·v–Ÿ6~+ŹòSѽ²4m*:"=Œ“©'Ó»•ðÚ@cí/R´¡¡Ë-» Ò%EU庎ùLœˆ¦FoZaž*ÛxÓß dS-BFÄh8Gkõqî»äÃYe:8´‹S±. Å$O.Ýٔþ®9T™³ùgR¶o/EddsJApETúµ<[pE*Bñû?k2±œl£v=ªyoÈZ|z¥þ‘›‹pŒ,¤ô¥kžˆIg]öHÆ'rˆÊƒ óÇåSy/ôF¯íy¡ÜNÝ@TúÖ²ºóá!5~Å[ƒòýœ®XëvØNÅ$züI§3Ån¯-i,*H yv·Û®$,Ic·:dº­ôP¢»n„"›žõøFù™2­òn]Q.;È£™ª¢ ˜Ä# ¦HnÄìȼ¢·–^ûGžís)’$*¹Œ«'-×âõ²X¹µä{6™¨L4ç•aY…´²Co­8âtÔސ|Î@²cGyNBL­ÿÑâú‚8öÀU1£ƒï•Ò§ºdÌP|,=À98ªl¥Ïì·ÜrJ©Á¸AØTŸ–*‘Yj`ÊĄ±§ß‘,€MfÕ.­âl2 a7A¼ˆ4íÓ1êËxäÃ/ žiMO##Pžäœ²&˜R}ib¨WøYE(}²[ToZ$ˆGø›í6‚êž¿"Åiއ&Ë;ü¿´²V·„¡ ¸CÍÅï>êwعÄn‰ž­¬ùjâÂÐéé§Çõ1lÌ÷¨@ËVEU§â‰.§¦U&ȱ“+1ãf¡jqQ°ÄgÑ-­«AeZcR:ïÜûœm4ܺcY2Ÿ÷[ôlNì€DhIêê><ÝGºŠþ¼ )É u»Ð–oõHýq!²m"5ݍ©Ú{xev¸

Föresten, i mitt förra inlägg så skrev jag om tandläkaren och att jag var väldigt upprörd över det otrevliga samtalet som jag fick. Herregud!!! Jag fick så många privata meddelanden om det här. Inte bara jag som fått uppleva en konstigt attityd från folktandvården. Och nu vill jag bara understryka – det finns underbara tandläkare och grymma kliniker också! Men, det här problemet känns ändå ganska vanligt? Eller är vi bara ett ”gäng” undantag?

Jag tycker det är viktigt och bra att folktandvården har riktlinjer att gå efter när det kommer till uteblivna tandläkarbesök. Barn har rätt till tandvård och det är otroligt viktigt. Ändå kan jag känna att man får lov att se varje patient individuellt. Kan man inte komma till tandläkare pga sjukdom så är det ju så. Och i dessa tider när man blivit tvungen att respektera pandemin så har det varit ännu mera viktigt att avstå besök pga omfattande smittspridning. Våran tjej har varit inplanerad att göra vissa ingrepp under narkos hos tandläkaren, tre av gångerna har hon varit sjuk. En gång var både jag och Micke sjuka. Och efter det så ramlade hon på skolan och fick en rejäl hjärnskakning. Hade ett samtal med narkosen och efter det så sa läkaren att de absolut inte ville söva henne och skulle hon få ont av sina problem så skulle vi vända oss till folktandvården. Hon har ej ont och har aldrig haft, det hävdade dock personen som ringde mig från tandläkaren sist.

Så ja, först och främst så är jag oerhört upprörd över att hen ljuger. Och för det andra så kan man ju inte styra över hur det har blivit. En ren tillfällighet att våran dotter blivit sjuk just dessa tider. De andra barnen har inte blivit det och har gått på alla sina tider, ja förutom de tiderna när tandläkaren själv ringt och avbokat pga sjukdom.

Hur som helst, i tisdag så blev det ett besök hos tandläkaren i alla fall. Trots att våran tjej var förkyld (jag informerade om detta innan, nästa tid tar vi med våran dotter trots att hon inte är helt hundra! De protesterade inte). Tandläkaren var inte övertrevlig enligt Micke. Jag stannade hemma, klarar inte av att följa med. För mig blir det personligt, jag har själv trauman efter tandläkarbesök som liten. Hade en hemsk tandläkare som gjorde att jag fick tandläkarskräck. Den människan förstörde mitt liv i flera år. Kan fortfarande inte känna mig trygg när jag går till tandläkaren och dessutom får stark ångest. Därför är jag extra noga med att man är försiktig när det kommer till barn och deras tänder, jag vet hur förstörd man kan bli. Kring barnen pratar vi alltid positivt om tandvård. Och alla mina barn älskar att gå till tandläkaren, så spännande enligt dem.

Men så när de hade undersökt våran dotter så säger tandläkaren helt plötsligt att man inte behöver göra några ingrepp under narkos. Det som var så himla viktigt. De skulle dra ut tänder från början och nu behöver de helt plötsligen inte göra det? Jag fattar ingenting, hur kan man gå från att dra ut flera tänder till att nej det behöves inte? Istället så lagade de tre hål, utan bedövning och hon kände ingenting.

Känner verkligen att jag hellre går till en privat tandläkare, efter detta besöket ännu mera. Otroligt tacksam över att de kunde laga hennes tre hål men nej, allt känns så konstigt.

Micke tog upp en annan sak under det här besöket, han undrade när våra tre äldre barn skulle få tandställning? William fyller arton år om fem månader och han väntar fortfarande på att få tandställning. Så ser man andra barn i ens omgivning så får sin tandställning och de är tretton år.

De sa att det var tre års väntan innan man få tandställning och när de kollat Williams journaler så sa de att det bara hade gått två år än. Så i oktober nästa år skulle ta upp hans ”fall”. MEN VA???

Ska det behöva vara så här? Micke frågade om de själva fick bestämma vem skulle få tandställning eller inte? Om de har en egen kölista? Nej det fanns avslit inte någon egen lista, utan det handlade om andra saker. Att käken kanske inte är utvecklad ännu. Okej så käken på ett trettonårigt barn kan vara mera utvecklat än på en kille som snart är arton? Jättekonstigt allting.

Så nu vill jag fråga er, jag hoppas att någon kan svara. Måste man gå via folktandvården när man ska få tandställning? Eller kan man få snabbare hjälp via en privat tandläkare?

William vill verkligen komma igång med sin tandreglering, han lider av att tänderna sitter för tätt. Låter ju inte rimligt att det ska vara såhär. Han borde väl få hjälp nu!?

Kram / Madeleine

16

Följ mig på Instagram!

@madeleineilmrud
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00