ANNONS
Integritet på Tailsweep

Inlägget innehåller annonslänkar

Den finaste Fair Isle tröjan och mustachkampen.

/

Novemberskägget är på. För en god sak skull, det borde väl kanske bara vara en mustasch men Micke kör helskägg. Jag pratar såklart om Movember 🤎👨🏼

Movember är en internationell kampanj för att uppmärksamma manssjukdomar, särskilt prostatacancer. För att symbolisera kampanjen, uppmanas män odla mustasch. Hade jag kunnat ha mustasch så skulle jag gärna haft det under Movember. Min pappa gick bort av prostatcancer, den spred sig till levern och sedan i hela kroppen.

Jag har länge tänk att män borde få gå och testa sig regelbundet, precis som vi kvinnor får när det kommer till brösten. Det borde ju onekligen vara en bra idé, och rättvist.

Men så såg jag ett inslag om just prostatacancer, det var på nyhetsmorgon på tv4. Programledarna pratade med ”soldoktorn” och han förklarade väldigt utförligt och pedagogisk om den här sortens cancer. Mycket har jag ju läst om själv och fått erfara på nära håll. Men när han förklarade allt så kändes det som att jag helt plötsligt förstod sjukdomen på helt ett annat sätt. Och framför allt så förstod jag min pappas val i hans cancer på ett annat sätt. Förstår också att en screening inte är helt bekymmersfri när det kommer till prostatacancer. Det inte är så lätt som man kan tro att det är, inte alls som tex en mammografi. Det här är mera komplicerat.

Jag har tänkt på det här i flera år, varit arg på min pappa i perioder och undrat varför han inte opererade sig. Varför gjorde han inte mera? Den tanken släppte jag i och för sig för länge länge sedan, och jag är inte arg längre men som jag har undrat. Efter inslaget på teven så förstår jag mera, jag fattar varför man kanske inte väljer en operation. Eller varför man kanske inte väljer att gå vidare med vissa undersökningar.

Och just därför är det så viktigt att stödja mustaschkampen. Det behövs mera pengar till forskning så man kan komma på lösningar som möjliggör en säker screening, framgångsrika behandlingar och i en perfekt värld att vi kan utrota denna förbannade cancer för gott!

Jag började skriva det här blogginlägg för flera timmar sedan, men det kom en grej emellan 😅 Oliver mötte sitt gamla lag maif och det kunde jag ju inte missa. Helst av allt skulle jag velat vara på plats i Norrköping men det krockade med både ett möte föräldrarmöte (på maif faktiskt😂) och med EmmyLous gymnastik. Så då fick det bli på det här sättet istället.

Fasen vad grymma Sleipner var, de kämpade. Men hade inget flyt och tappade bollen i flera situationer där de kan vara sååå mycket bättre. Maif vann med ett starkt lag.

Men hörni en annan sak som inte har med fotboll att göra. Jag var på stan idag! Det händer inte ofta, men idag hände det. Jag älskar gosiga tröjor och hittade en superfin Fair Isle tröja idag. Vad tycker ni? Gillar ni?

Här finns >>tröjan<< för er som vill titta närmare på den ♥

Jag borde ha köpt den eller hur? Ångrar mig så mycket. Kanske får åka tillbaka och köpa den ändå?

Blev väldigt förtjust i tröjan, men eftersom jag inte kunde bestämma mig så köpte jag något till barnen istället. Igenkänning på den någon?

Jag får sova på saken.

Kram / Madeleine

20
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00