ANNONS

Tillbaka till verkligheten! Och biverkningar…

/

Imorse när klockan ringde så sov jag som djupast. Varför är det alltid så? Man kan sova dåligt när man väl får sova, men när man verkligen måste gå upp ja då sover man som bäst.

Det var bara att kliva upp. Jag tror jag fortfarande sov när jag klev in i duschen, och frös gjorde jag också trots att jag duschade varmt. Hemskt.

Engla-Freja var redan vaken och iordninggjord. Hon hann väcka sina syskon innan jag hann ut ur duschen. Överraskande nog satt alla i soffan när jag kom ut.

Vi kom iväg i tid och alla var glada den här morgonen. Tror att det var flera som såg framemot att träffa sin klasskamrater igen ☺️

Adam däremot är hemma idag. Han avslutade förra året med att vara hemma från skolan och vara sjuk i influensan. Och startade nu det nya året med att vara hemma för smärta över bröstet. Tycker så synd om honom. För ett tag sedan så tog han sitt första C19 vaccin på vårdcentralen, vi fick stanna en längre stund med honom innan vi fick gå hem pga att han blev så sjuk vid ett annat tillfälle då vi vaccinerade honom. Det var väldigt länge sedan när han var liten och fick svininfluensavaccinet, men han blev jättesjuk då och Micke var inlagd med honom på sjukhus väldigt länge.

Vårdpersonalen har informerat oss om att det skiljer väldigt mycket på dessa vaccin så det ska inte vara någon fara. Men för att ta det säkra före det osäkra så ville de at vi skulle ha lite extra koll på honom. Det kändes okej och Adam kände inte något nämnvärt, men nu några dagar senare så har han fått ont över bröstet och så fort han anstränger sig så gör det så ont att han måste sätta sig ner.

Vi får väl avvakta någon dag till kanske innan vi bokar en läkartid, ska försöka få tag i någon som kan ge oss råd.

Även Micke och William har klagat på obehag över bröstet sedan de tagit sitt vaccin. Och för Micke så blev det väldigt jobbigt, 1,5 vecka efter hans andra dos av Moderna. Han ramlade ihop i köket, klagade på svettningar och smärta. Han tog sig in i sovrummet och jag ville ringa 112, men det ville absolut inte. Han blev Efter en stunds vila så kände han sig mycket bättre, men skärrad. Den natten sov jag inte en blund, vågade inte. Men dagen efter så var allt som vanligt och Micke kände sig helt återställd från det som hänt.

Jag är absolut för vaccin, det hjälper och räddar liv. Men samtidigt är biverkningarna obehagliga och det måste man ju få tycka. Jag sa till Micke att han kanske borde rapportera sin biverkning, så de kan registrera det på något sätt?

Nog om det. Nu till något annat. Livets träd 🌳 (Ingen betald reklam eller adlink) det här är bara för att jag vill dela med mig.

D8779C54-358E-4C6C-B3B8-F5F790F3E2E6

Fick det här halsbandet av min mamma i julklapp och jag älskar det! För mig symboliserar det moderskapet och alla mina barn ❤️ Fick även med matchande örhängen.

Ett presenttips till er som kanske är på jakt efter något vackert.

F8386581-D481-496F-BBFF-CE56BF6C4A3C

Ni ska jag ringa några viktiga samtal och förbereda lunch. Men vi hörs snart igen.

Kram / Madeleine

15
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00